
Amenajare de peste 60.000 euro într-un apartament din nordul Capitalei, cu mobilier făcut pe comandă și materiale de calitate
publicat pe 21 ian. 2025Un apartament din complexul rezidențial The Ivy, din nordul Capitalei, a durat aproximativ nouă luni și a presupus o investiție de 60.000 euro, plus tva. Proiectul, semnat de arhitecta de interior Ștefana Delia, s-a axat, în principal, pe soluții de mobilare și pe adaptarea instalației electrice la conceptul de design propus.
Apartamentul, cu o suprafață utilă de 100 metri pătrați, are patru camere: două dormitoare, birou, living și bucătărie. Amenajarea nu a pornit de la o temă anume. Beneficiarii și-au dorit un decor neutru și bine organizat, care să se preteze cât mai multor scenarii de locuire, spațiul fiind unul destinat închirierii. Arhitecta Ștefana Delia a propus un decor minimalist, cu linii simple, clare.
Ștefana a preluat locuința deja finisată și a conturat amenajarea în jurul materialelor alese de dezvoltator. De exemplu, nuanța parchetului a dictat tonul întregului proiect. Mobilierul custom made are o estetică unitară în tot apartamentul, mizând pe un joc al contrastelor: alb mat și culoarea stejarului. Liniile simple, accesoriile minimale și culorile care continuă cromatica finisajelor fac ca mobilierul să se contopească aproape cu decorul. Amenajarea păstrează astfel un aer relaxat, dar fără compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea.
Open-space cu linii simple și culori calde
Zona de zi a apartamentului este un open space care integrează bucătărie, dining și living. Spațiile sunt bine delimitate, dar au o comunicare firească. Pentru Ștefana, cel mai important aspect a fost să pună cât mai bine în valoare fiecare centimetru pătrat disponibil. Pentru bucătărie, care are o suprafață modestă, a făcut mobilier pe comandă, ca să asigure suficiente spații de depozitare fără să încarce. A ales să nu monteze corpuri suspendate, ci o insulă care funcționează și ca dulap. Piesa face trecerea către living și dining.
Ca să creeze o amenajare cu fir roșu, a placat peretele bucătăriei cu un tip de riflaj pe care l-a reluat și într-unul dintre cele două dormitoare.
Masa Barry de la Miniforms, care definește zona de dining, are o formă sculpturală și ovală. Împreună cu măsuța de cafea, cele două rup ritmul impus de liniile drepte ale mobilierului din jurul lor. Ștefana a cumpărat-o prin intermediul magazinului The Edit. La fel și corpurile de iluminat, care punctează zona. Pentru a ușura accesul în jurul mesei, ea a propus înlocuirea scaunelor de dining cu banchete din lemn.
În living, culoarea vibrantă a țesăturii canapelei de la Ma Furniture contrastează cu albul pereților și completează nunața roșcată a parchetului. Amenajarea include și câteva rafturi deschise pentru depozitarea cărților sau expunerea de mici obiecte decorative. Trecerea către dormitoare este marcată printr-o arcadă. Ștefana a integrat forme rotunjite pentru a aduce căldură interiorului predominant minimalist.
Dormitoare cu spații de depozitare integrate discret
Cele două dormitoare continuă direcția generală a proiectului, ca stil de amenajare și cromatică propusă. Ambele încăperi au spații generoase de depozitare, integrate discret în amenajare. Paturile tapițate sunt de la Ma Furniture.
Biroul vine cu un design ușor diferit. Ștefana a optat pentru un tapet cu motive florale și tonuri pastel, lucru care a schimbat complet vibe-ul încăperii. Mobilierul custom urmează rețeta testată și în celelalte spații din apartament, dar au fost păstrate și câteva rafturi deschise pentru acces rapid la lucrurile depozitate. Spațiul de lucru este, de fapt, un blat poziționat în dreptul ferestrei.
Foto: Vlad Crețeanu
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arh. de interior Ștefana Delia.
-
Apartamente cu 4 camere
Cum funcționează interiorul unui apartament în care predomină bejul, iar negrul este folosit pentru contrast
-
Apartamente cu 4 camere
Amenajarea unui apartament din București integrează în contemporan arcadele din rigips ale anilor 2000, fără ca spațiul să pară învechit
-
Case
O avocată a renovat casa celei mai bune prietene cu 40.000 de euro, într-un stil de inspirație Wabi-Sabi
-
Baie
Ce presupune un duș walk-in la bloc: provocări, avantaje și amenajări din care să te inspiri
Instalarea unui duș walk-in la bloc nu este imposibilă, dar vine cu un set clar de condiții tehnice care trebuie respectate.
-
UTILE
Cum să ai o casă eficientă energetic: cu ce beneficii vine și cum faci transformarea
Transformarea casei depinde și de obiceiurile tale.
-
DESIGN INTERIOR
Uși glisante sau culisante? Care e diferența și ce să alegi pentru casa ta
Îți spunem și ce avantaje și dezavantaje are fiecare tip de ușă.