Apartamente cu 3 camere

Cum arată amenajarea în stil New Chic a unui apartament de 90 metri pătrați dintr-un bloc nou

  Apărut la Paris, stilul New Chic este sinonim cu un aer ludic și un eclectism rafinat. Acest farmec cu rezonanțe franțuzești îl regăsim într-un apartament din București, a cărui amenajare are la bază două mese și o consolă ce respectă perfect coordonatele New Chic. Vorbim de trei piese lucrate la comandă, special pentru acest proiect.

  Situat în cartierul Timpuri Noi, apartamentul de trei camere (90 metri pătrați) a fost cumpărat în 2021, în faza de execuție. Din acest motiv, arhitectele Bianca Buruiană și Alexandra Stamate (echipa Jooca Studio) au putut interveni asupra planului electric și al celui de compartimentare. Au renunțat la peretele zidit prevăzut între bucătărie și zona de zi și au ales varianta unei partiții de sticlă cu uși glisante. Această modificare a adus mai multă luminozitate și a făcut posibilă plasarea unei mese de dining în living și a uneia mai mici în bucătărie.

  Piese lucrate pe comandă

  Pentru amenajarea propriu-zisă, proprietara, pasionată de artă, și-a dorit un ambient ludic, aerisit, personalizat cu elemente decorative artistice. „Inspirația a venit din stilul New Chic, alea cărui elemente outstanding s-au îmbinat perfect cu estetica minimalistă abordată, de obicei, de noi“, adaugă Alexandra.

  Printre cele mai spectaculoase elemente ale amenajării sunt trei piese lucrate pe comandă, ce reprezintă perfect acest stil de amenajare: masa din dining, cea din bucătărie și consola de pe hol. Acestora li se adaugă cu brio lustra din living – model Invisible White, brand Dia Buga, și cea din birou – model Georges, de la Georges Store.

  În living, canapeaua în două culori și măsuța cu design asimetric formează o zonă de relaxare cosy și intimă în egală măsură. Vizavi, o comodă TV albă, accesorizată cu decorațiuni colorate, completează cadrul.

  În imediata apropiere se află diningul și bucătăria, definite de un numitor comun: mesele cu picior colorat, piese lucrate pe comandă special pentru acest proiect. De altfel, urmând același tipar, consola de pe hol întregește perfect această amenajare cu dichis.

  Armonie pe toată linia

  Dormitorul matrimonial și biroul păstrează linia de design și cromatică a zonei de zi. În dormitor predomină bejul și, implicit, o atmosferă primitoare, iar în birou, albul stă la loc de cinste. O bibliotecă modulară albă ocupă unul dintre pereți și este locul perfect pentru etalarea cărților și a obiectelor decorative. O canapea bej, extensibilă completează cadrul și sporește latura practică a amenajării, iar lustra cu design floare este acel touch final de care amenajarea avea nevoie.

  Băile sunt două prezențe cu stil. Dacă baia de oaspeți, cu cabină de duș, iese în evidență prin lavoarul freestanding, în baia matrimonială, cu cadă, gresia geometrică bicoloră atrage privirea și dă un aer ludic ambientului.

  Durată, resurse și prețuri

  Proiectul a durat în jur de șase luni, din care trei luni și jumătate numai amenajarea. O parte a pieselor sunt de designer, altele sunt lucrate pe comandă.

  Canapeaua din living este de la Divanissimi. Măsuța de cafea (750 lei) și scaunul de la birou (900 lei) sunt de pe www.thehome.ro. Lustra din zona de zi (700 lei) este de la Dia Buga, iar cea din birou (1300 lei) de pe www.georges.fr. Tablourile, veioza din birou și vaza albastră din living sunt de pe www.theedit.ro.
  În băi, lavoarele sunt marca Artceram (lavoar freestanding – 4.700 lei), iar bateriile – ASM Taps. Plăcile ceramice din baia de oaspeți sunt de la Porcelanosa, iar cele din baia mare -de pe www.41zero42.ro.

  Tips&tricks pentru amenajarede la Jooca Studio

  • Pentru mai multă luminozitate și senzația de spațiu mai mare, alege o ușă din sticlă în locul uneia clasice. Și varianta unui perete vitrat între bucătărie și zona de zi este o variantă de luat în calcul.
  • Dacă lucrați cu un arhitect sau designer, fiți deschiși viziunilor acestora și rezolvărilor stilistice și funcționale pe care vi le propun.
  • Nu recomandăm să faceți rabat de la calitatea finisajelor. Dacă piesele de mobilier le puteți schimba cu ușurință, nu același lucru putem spune despre parchet, gresie sau faianță.

  Foto: Katia Zolotukhina

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Jooca Studio.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum arată amenajarea în stil New Chic a unui apartament de 90 metri pătrați ...