Apartamente cu 3 camere

Amenajarea unui apartament de trei camere îmbină funcționalitatea designului scandinav cu minimalismul japonez

  O combinație echilibrată între funcționalitatea designului scandinav și minimalismul designului japonez și o paletă de culoare caldă a transformat complet un apartament de 67,3 metri pătrați din Cluj Napoca. Cu un buget de 30.000 de euro, apartamentul de trei camere a căpătat o identitate jucăușă și luminoasă în doar trei luni.

  Trei luni a durat ca echipa IDesign să îmbrace în haine noi apartamentul cumpărat de o clujeancă pasionată de citit, călătorii și fotografie, care lucrează în IT. Camelia Popa și Bianca Cîmpean, designerii de interior care au coordonat proiectul, au preluat locuința din stadiul de finisat – ușile erau deja montate, la fel și parchetul, iar băile erau finisate. O provocare incitantă a fost alegerea tapetului de pe tavanul din baie și faianța din bucătărie, acestea fiind singurele care nu erau deja finisate și puteau fi un canvas pentru idei creative.

  Casa este amenajată în stil japandi și are o cromatică veselă

  Casa este amenajată în stil japandi, un mix între minimalismul japonez și funcționalitatea designului interior scandinav, iar procesul creativ al Cameliei și Cîmpean a fost influențat de firea veselă a proprietarei.

  „Lucrează foarte mult timp de acasă, așa că am optat pentru multe obiecte decorative menite să facă locul unul cât mai cozy și inspirațional. Și am pus în fiecare colțișor al apartamentului rafturi pentru cărți, acesta fiind punctul de pornire pentru întregul concept de design”, spune Camelia.

  În living, de unde proprietara și lucrează, designerii de interior au folosit lumini LED din tavan, o bibliotecă ce se întinde pe aproape un întreg perete, fără să încarce camera, și un birou mic, dar cu suficient spațiu de depozitare.

  Cele două au ales o paleta cromatică caldă, dominată de variații de portocaliu și roșu și pusă în evidență prin texturi și suprapuneri de materiale. Chiar și acolo unde folosit preponderent tonuri de gri, în baie, au căutat un alt mod prin care să dea viață spațiului: un tapet vibrant inspirat de Van Gogh și corpuri sanitare cu finisaje din lemn. Oglinzile cu ramă aurie și luminile LED completează metamorfoza încăperii.

  amenajare baie cu lemn
  Baia apartamentului este amenajată în tonuri de gri.
  amenajare baie cu cada
  Oglinzile cu ramă aurie și luminile LED completează perfect stilul de amenajare al băii.

  În dormitor, spațiul de depozitare a fost maximizat prin construirea multiplelor dulapuri, care țin locul dressingului.

  amenajare dormitor colorat
  În dormitor există multiple spații de depozitare.

  O problemă mare în cadrul proiectului a fost, spune Camelia Popa, instalația electrică a apartamentului. „O problema mare a fost partea electrica. Un fir electric s-a rupt în perete, iar noi am primit apartamentul în stadiul de finisat, cu încălzire în pardoseala și parchet deja montat, așa că am avut mari bătăi de cap când a fost nevoie să-l înlocuim”.

  În cadrul proiectului IDesign a lucrat cu propria echipă de amenajare, așa că lucrurile au avut un curs lin. Proprietara apartamentului s-a ocupat de comenzile de materiale și de obiecte de decor. Printre acestea din urmă s-au numărat, desigur, cărțile din colecția personală și scaunul de birou cu care aceasta s-a obișnuit. În rest, mobilierul și elementele de decor au fost cumpărate de la magazine precum Kave Home, Rugvista, Ikea, The Home și Norda Shop.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amenajarea unui apartament de trei camere îmbină funcționalitatea designului ...