Apartamente cu 3 camere

Living pe două etaje și influențe japandi într-un apartament cu 3 camere din Capitală

publicat pe 27 ian. 2022

    Livingul cu supantă și înălțimea de șase metri a spațiului de la parter face ca acest apartament cu trei camere din București să fie grandios. Parterul comunică pe verticală cu etajul, iar influențele japandi creează un concept de design interior elegant, dar foarte intim și primitor.

    Apartamentul (92 metri pătrați) se află în ansamblul rezidențial Belvedere Residences din București. Proprietarii, doi tineri programatori, l-au cumpărat în stadiu finalizat, cu parchetul montat și pereții vopsiți alb, băile finisate și echipate. Intervenţia cea mai semnificativă din punct de vedere al şantierului au fost cele două băi, pe care arhitectele de la Miso Architects, echipa care a semnat amenajarea, le-au remodelat complet. Practic, Ruxandra Caraenache, Sorana Leru și Mihaela Tampiza au modificat instalațiile sanitare și au refinisat pereții cu microciment, pentru a ajunge la decorul schițat pe hârtie.

    „Amenajarea se încadrează cu succes în noul trend al amenajărilor interioare, stilul Japandi. Acesta reprezintă un mix interesant între minimalismul japonez și stilul nordic scandinav, în culori deschise şi neutre. Rezultatul denotă simplitate, căldură şi naturaleţe“, spune Sorana.

    Punctul de pornire al amenajării a fost punerea în valoare a livingului cu supantă, ce comunică pe verticală cu holul de la etaj. Arhitectele au scos în evidență înălțimea de șase metri a spațiului cu ajutorul unei construcţii din mobilier, cu textură de lemn şi marmură, în cadrul căreia au amplasat un televizor şi un şemineu electric. Deasupra tuturor plutește un candelabru LED cu cercuri aurii, de la Luminna, o mică bijuterie a casei.

    Către această zonă de interes, Ruxandra, Sorana și Mihaela au organizat zona de relaxare, unde canapeaua smarald de la Divanissimi oferă un adevărat spectacol vizual. În spatele ei se află diningul, compus dintr-o masă cu blat din lemn și patru scaune tapițate, în culori diferite.

    Pentru un plus de efect, pe peretele din imediata vecinătate a diningului a fost lucrat la comandă un ansamblu de mobilier, placat cu numeroase fâșii de oglindă. Acestea reflectă plăcut culorile, texturile şi lumina încăperii. În spatele oglinzilor se află spații de depozitare și o zonă de birou, ce maschează un stâlp inestetic al construcţiei.

    Bucătăria comunică liber cu livingul şi holul de acces în apartament. Din cauza spaţiului mic şi a nevoii spațiilor de depozitare, amenajarea ei a fost o provocare în sine. Problema a fost rezolvată în mod ingenios cu ajutorul unei echipe de la Harmob, care a creat locuri de depozitare sub scară.

    „Treptele, care iniţial erau fără contratrepte, au fost meşteşugite şi îmbrăcate corespunzător, astfel încât să integreze un întreg labirint de spaţii de depozitare, sertare şi sisteme utile“, spune Sorana.

    Zona centrală a bucătăriei a fost pusă în valoare de o masă extensibilă tip bar, două scaune de la Domicilio și două suspensii din ratan de la The Home. Mobila de bucătărie a fost realizată la comandă din MDF, pe măsura spațului. Ceramica din zona contrablatului a fost înlocuită cu vopseaua Concrete Art de la San Marco, izolată cu microciment Continuo, pentru un plus de rezistenţă şi impermeabilitate. Textura naturală a acestuia contrastează plăcut cu albul mobilei şi lemnul pardoselii, reflectând un stil curat şi armonios.

    Urcăm la etaj și descoperim holul generos şi luminos, care le-a permis arhitectelor să realizeze o bibliotecă la comandă, cu băncuţă inclusă și o superbă vedere asupra zonei de zi.

    Din hol intrăm în dormitorul matrimonial, unde regăsim aceleași finisaje calde şi culori plăcute de la parter. Piesa de rezistență este patul flotant făcut la comandă de Harmob, încadrat perfect de o tăblie de lemn care continuă pe perete.

    Pata de culoare a amenajării este fotoliul cărămiziu. Acesta, împreună cu catifeaua fină a draperiilor de la Emerald 2000, covorul de la Ioooi, împletitura corpului de iluminat şi textura naturală a peretelui de accent, finisat cu vopsea decorativă, definesc atmosfera stilului Japandi.

    Dormitorul este deservit de o zonă de dressing, amenajată într-o cameră separată. Complet echipat şi dotat funcţional, dressingul este închis cu ajutorul unor uşi glisante din oglindă.

    apartament cu supanta dressing
    Dressing-ul deservește dormitorul matrimonial.

    A treia cameră a apartamentului a fost parţial mobilată, având o destinaţie încă incertă. Aici arhitectele au realizat pe comandă un birou ingenios cu blat şi poliţe reglabile, în cadrul căruia au mascat aparatul de aer condiţionat. Toate piesele de mobilier la comandă sunt lucrate de Harmob.

    Băile au fost considerabil remodelate, însă intervențiile au fost gândite astfel încât să nu necesite neapărat decopertarea totală a finisajelor existente. Aproape toţi pereții au fost refinisați cu microciment de la San Marco (aplicat peste faianța propusă de dezvoltator), obținându-se astfel suprafețe continue, fără rosturi.

    În baia de la parter, proprietarii şi-au dorit să integreze un duş de tip walk-in.

      „Având în vedere că vasul de toaletă nu putea fi mutat de pe loc (fără să spargem totul în jur), nu ne-a rămas decât să împărţim spaţiul existent între duș şi chiuvetă, rezultând o zonă de lavoar destul de mică şi înghesuită. Pentru realizarea duşului dorit, am ridicat pardoseala, realizând panta necesară, şi am îmbrăcat întreaga zonă în plăci ceramice cu aspect de lemn“, explică Sorana.

    În baia de la etaj au schimbat toate obiectele sanitare (în afara vasului de toaletă) cu unele de la Delta Studio. Contrastul este dat cu ajutorul plăcilor ceramice care imită lemnul şi al microcimentului aplicat inclusiv peste faianţa 3D.

     

    Tips&tricks de la Miso Architects

    • Pentru un interior cald și luminos, alege Japandi. Este un stil de amenajare ce prinde din ce în ce mai mult și reprezintă un exemplu de bun gust şi naturaleţe.
    • Îmbină atenţia la detalii, fineţea texturilor şi armonia culorilor și vei obține o amenajare reușită, care inspiră confort și căldură.
    • În cazul unui living pe două etaje, găsește un element pe verticală, care să lege cele două spații. Vei crea continuitate și armonie.
    • Scoate un decor din anonimat cu ajutorul unor pete de culoare. Pentru un interior cozy, alege nuanțe calde, cum este cazul cărămiziului.

    Foto: Fisheye.ro

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Miso Architects.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments