Apartamente

După 8 ani în chirie, și-a cumpărat un apartament cu două camere și l-a amenajat cu 5000 euro

    Nume: Cristina Bărbulescu, lucrează în domeniul vânzărilor
    Oraș: Roșu, Chiajna, județul Ilfov
    Tip de locuință: apartament cu două camere
    Suprafață: aproximativ 50 metri pătrați
    Stă aici: din martie 2020
    Împarte casa cu: Totto, cățelul ei

    Un pat, o masă și o bibliotecă – atât avea agonisit Cristina Bărbulescu în decembrie 2019, când s-a hotărât să-și cumpere propriul apartament. Locuia cu chirie de opt ani, iar costurile erau destul de mari, așa că s-a gândit să reorganizeze eforturile financiare astfel încât să-și ia un loc al ei. Iar după numai două luni de căutări, în februarie 2020 l-a și găsit. Doar că nu era totul ideal, cum ți-ai putea imagina. „La prima «întâlnire» s-a prezentat rece, prăfuit, gol și lipsit de viață”, spune ea.

    living canapea verde cristina barbulescu
    Biblioteca a fost una dintre cele trei piese pe care Cristina le-a cumpărat încă dinainte să aibă apartamentul

    Finisajele erau deja montate de dezvoltator, iar în „bagaj” avea doar patul, masa și biblioteca. Dar măcar a avut de la ce porni și s-a mutat în apartament pe 15 martie 2020. Au urmat șase luni în care a pus la punct o amenajare primitoare, cu un pic de culoare, plante verzi și un stil modern cu influențe scandinave. Pe scurt, un cămin cozy și personalizat după propriile ei preferințe și nevoi. Căci după atâta timp de locuit cu chirie, a simțit nevoia să-și exprime personalitatea și în special iubirea față de natură, despre care spune că o încarcă cu energie pozitivă.

    „Nu am rezistat să nu-mi pun amprenta în materie de amenajare pe oriunde am trecut”, povestește Cristina.

    A plecat de la piesele pe care le avea deja și a mers în completarea lor. „Inițial, mi-am dorit ca livingul meu să arate ca o junglă, plin de plante, cu un fotoliu suspendat de tavan, însă în final am renunțat la idee, fiind un pic prea «sălbatică» pentru personalitatea mea”, spune ea. Însă nu a renunțat și la plante, care acum dau viață spațiului și pe care le-a împrăștiat și în holul generos.

    Amenajarea a fost un proces plin de încercări

    amenajarea living canapea verde cristina barbulescu
    Cristina povestește că a schimbat covorul de patru ori, căci de fiecare dată când aducea unul nou ajungea să realizeze că nu se potrivește cu spațiul

    Până să ajungă la forma finală a casei, Cristina a trecut prin mai multe probe. De exemplu, a schimbat covorul de trei ori și a rămas abia cu al patrulea, „din simplul motiv că după un timp celelalte nu mi-au mai părut potrivite”, motivează. Și cu măsuța de cafea a fost o situație similară, căci i-au trebuit tot patru încercări să o găsească pe cea potrivită. Dar acum e elementul ei preferat din casă.

    Iar asta s-a întâmplat pe tot parcursul celor șase luni în care a definitivat amenajarea. „Atunci când vedeam ceva în magazin sau pe site, mi se părea potrivit pentru apartamentul meu, însă când ajungeam cu ele acasă, realizam că nu le pot integra alături de celelalte piese, așa că eram nevoită să le returnez”, povestește.

    Bugetul a fost mic, dar suficient pentru toate cele necesare

    amenajare dormitor alb cristina barbulescu
    Dormitorul este amenajat simplu și luminos, cu pereți albi și un pat al cărei tăblii aduce unul dintre puținele contraste din încăpere

    Tot bugetul a fost folosit exclusiv pentru mobilă și elemente de decor, iar totalul final a ajuns la aproximativ 5000 euro. O parte considerabilă din sumă a mers către mobila din bucătărie, care a costat probabil cel mai mult dintre toate elementele cumpărate pentru casă.

    A fost o economie faptul că nu a trebuit să pună finisaje sau să plătească manopere. Iar de montajul pieselor de mobilier s-a ocupat chiar ea, ceea ce nu a fost tocmai simplu. „Pentru că locuiesc singură, partea tehnică a reprezentat cea mai mare provocare pentru mine”, își amintește Cristina. Dar le-a scos pe toate la capăt și a obținut o locuință în care, la finalul zilei, se simte bine.

    Chestionarul cu idei bune:

    Stilul casei: Aș putea spune că este un mix de stiluri, însă predomină cel modern și cel scandinav.

    Inspirație: Nu m-am inspirat conștient dintr-un loc anume, ci mai degrabă mi-am pus la treabă creativitatea. Din acest motiv au existat, însă, foarte multe schimbări ale elementelor de mobilier, decor etc.

    Elementul preferat: Măsuța de cafea din living. Și în cazul ei a fost nevoie de patru încercări pentru a o găsi pe cea mai potrivită din punct de vedere cromatic, formă și utilitate.

    Cea mai mare provocare: Tot ce presupunea montaje (șine pentru draperii, mobilă, lustre, cuptor, plită etc.) mi-a creat dificultăți și aș putea spune că este partea din amenajare pe care nu doresc să mi-o amintesc. 😀

    Cel mai bun lucru iarna: Apartamentul este foarte bine izolat, astfel că iarna se menține temperatura, iar având dimensiuni reduse, se încălzește și foarte repede.

    Cel mai bun lucru vara: Pentru că soarele ajunge la ferestrele mele numai în a doua parte a zilei, dimineața nu sunt trezită de lumină chiar dacă am uitat să trag draperiile, iar pe parcursul zilei în casă este răcoare. De asemenea, pot admira din living și balcon un apus superb.

    Cel mai mare răsfăț: Mobila de bucătărie făcută la comandă. Și deși este simplă, iar dimensiunile sunt mici, am ales materiale de calitate, astfel că i-a fost alocată o parte considerabilă din buget.

    Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Oglinda neagră din hol este un proiect DIY reușit, de care sunt tare mândră. Cu ajutorul unui prieten am reușit să am oglinda pe care mi-o doream enorm, dar pe care nu o găseam nicăieri. Așa că am realizat-o noi cu materiale ce au costat aproximativ 400 lei.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: Locul unde realizez mereu cât sunt de binecuvântată. Și locul unde mă reîntorc cu drag după o zi plină.

    Dacă ar fi să-ți descrii casa în cinci cuvinte, acestea ar fi: armonioasă, primitoare, veselă, prietenoasă și nu în ultimul rând funcțională.

    Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Nu o încărca cu lucruri inutile, lucruri care încarcă vizual, incomodează și îți îngreunează procesul de organizare/curățare.

    Resurse, link-uri, site-uri de unde ai luat mobila: Somproduct (patul), Du’Monde, Ikea, Jysk și eMAG.

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    După 8 ani în chirie, și-a cumpărat un apartament cu două camere și l-a am...