Apartamente cu 3 camere

E profesoară de balet, iar amenajarea apartamentului ei a pornit de la imaginea unei balerine imprimată pe peretele băii

  O profesoară de balet și-a dorit ca pasiunea ei pentru această artă să dicteze amenajarea propriului apartament. Pentru a-și îndeplini dorințele, a lucrat încă din stadiul de construcție a blocului cu Bianca Orbocea, de la studioul de design interior care îi poartă numele. Iar rezultatul este un spațiu cu adevărat modern, clasic și elegant.

  Apartamentul face parte dintr-un complex rezidențial din zona Copou, o oază de verdeață din care se pot observa, pe alocuri, urmele fostelor podgorii. Locuința are 80 metri pătrați, iar Bianca a început procesul de amenajare încă din stadiul de construcție a blocului. „A fost ușor să modificăm compartimentarea interioară și să aducem, de exemplu, modificări asupra traseului electric. Dezvoltatorul a fost foarte flexibil, iar asta a ajutat mult în demersul procesului de amenajare”, povestește ea.

  Spațiul e împărțit în living și bucătărie open space, două dormitoare și două băi. Accesul în imobil se face printr-un hol de-a lungul căruia, pe partea dreaptă, se află o nișă pentru zona de intrare și baia mică, iar pe stânga e open scape-ul cu bucătăria, diningul și livingul. În cele două dormitoare și baia principală se ajunge printr-un alt hol.

  Conceptul amenajării a pornit de la imaginea unei balerine

  În timpul construcției blocului, care a durat doi ani, Bianca a lucrat cu echipa Zir Complet pentru partea de instalație electrică și de finisaje. Apoi, s-a apucat de mobilarea propriu-zisă, care a mai durat șase luni.

  Pasiunea beneficiarei pentru balet s-a reflectat în întreaga amenajare, de la stilul abordat și nuanțele alese până la cele mai mici detalii. Totul a pornit din baia principală, unde și-a dorit un mozaic mare care să înfățișeze o balerină. „Din păcate nu am reușit să găsim un executant care să poată realiza modelul dorit, așa că am fost nevoiți sa ne reorientăm și am ales să printăm pe sticlă imaginea respectivă”, explică Bianca.

  Proiect amenajare Bianca Orbocea Foto: Cristian Istrate www.istratec.com
  Beneficiara proiectului și-a dorit inițial un mozaic cu imaginea unei balerine. În final, imaginea a fost printată pe sticlă Foto: Cristian Istrate www.istratec.com

  Pe lângă imaginea balerinei din baie, nuanțele de roz pal și bej, care se regăsesc în întreg apartamentul, profilele decorative și accentele subtile de auriu au fost, de asemenea, elemente care au ajutat în construirea proiectului.

  Cum a decurs amenajarea fiecărei încăperi

  Pentru a armoniza direcția stilistică din open space, Bianca folosit o frezare clasică pentru fronturile mobilierului de bucătărie. A decorat peretele din spatele canapelei cu un tapet din portofoliul Vladila și a vopsit ancadramentele din partea de jos a peretelui și plinta în nuanța Cocoa Butter Benjamin Moore. „Optez mereu pentru a vopsi plinta cu aceeași culoare ca peretele, mi se pare că acest artificiu face trecerea de la planul vertical la cel orizontal într-un mod mai firesc”, spune ea.

  În dormitor a înlocuit accentele aurii cu unele negre, prin corpurile de iluminat, mânerele dressingului sau noptiere. A ales pentru pereți nuanța White Dove, de la Benjamin Moore.

  În baia principală, pe lângă sticla printată cu imaginea unei balerine, mai există două bucăți de sticla printată roz pentru peretele căzii și spatele oglinzii.

  Pe de altă parte, din toată amenajarea, holul mic este preferatul Biancăi. „Din cauza dimensiunilor reduse ale apartamentelor, beneficiarii au tendința sa transforme orice hol care este mai lat într-un spațiu de depozitare. În cazul de față, holul nu este suficient de lat încât să găzduiască un dulap, dar este ușor mai mare ca un hol normal, perfect în viziunea mea pentru un loc cu scop pur decorativ. (…) Consider că este important să avem în locuințele noastre și acest gen de spații destinate frumosului”, spune designerul de interior.

  Proiect amenajare Bianca Orbocea Foto: Cristian Istrate
  Holul mic a devenit un spațiu frumos amenajat, în locul unuia de depozitare Foto: Cristian Istrate

  Mobilierul pe comandă, cea mai mare parte din buget

  Cea mai mare parte a mobilierului folosit în amenajare a fost făcut pe comandă. „Pentru consolele din băi am proiectat special modelul de frezare. Masa din living are blatul realizat manual din stejar de cei de la Atelier Bufina, scaunele sunt de la Atelier September, iar canapeaua este realizată și ea pe comandă”, detaliază Bianca.

  Celelalte piese de mobilier și corpurile de iluminat sunt de la magazine online precum Domicilio și The Home. Iar pe partea de finisaje, Bianca a colaborat cu San Marco și Benjamin Moore.

  Bugetul total al amenajării a fost cheltuit, în mare parte, pe mobilierul făcut la comandă. Apoi, materialele precum gresia și faianța, dar și manopera pentru finisaje au întregit suma cheltuită de beneficiară. Tot la nivel de cheltuieli, Bianca zice că gresia, care este una porțelanată, de înaltă calitate, a fost elementul cel mai costisitor al amenajării. Asta pentru că a folosit-o și pentru placarea pereților, dar și a pardoselilor din băi.

  Tips&Tricks pentru amenajare de la Bianca Orbocea

  • Apelează la o firmă de construcții serioasă, care să aibă un șef de echipă care să coordoneze.
  • Pay attention to the 50 shades of gold.
  • Verificarea proiectului de implementare în etapele cheie este crucială.
  • Dacă ai nevoie de spațiu extra de depozitare în bucătărie, optează pentru corpuri de mobilier care urcă până în tavan.

  Credit foto: Cristian Istrate/ www.istratec.com

  Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Bianca Orbocea. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Alexandru
  Alexandru
  1 year ago

  ❤️‍🔥

  Bianca Orbocea
  Bianca Orbocea
  1 year ago

  🤍🤍

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  E profesoară de balet, iar amenajarea apartamentului ei a pornit de la imaginea...