VIDEO 10 activități distractive pe care să le faci online cu familia de sărbători
publicat pe 16 dec. 2020Pe lângă multe altele, sărbătorile de iarnă înseamnă mers acasă și reuniune cu familia. În 2020, pandemia schimbă modul în care petrecem acest timp mult așteptat, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de momente unice. Mai ales dacă pui la cale o serie de activități distractive de făcut împreună cu cei dragi.
Chiar dacă reuniunile cu apropiații noștri se mută în spațiul virtual, tehnologia intermediază un alt soi de apropiere, de care poți profita din plin, mai ales dacă-ți este imposibil să călătorești și să fii fizic lângă rude sau prieteni. Sau e o alegere pe care o faci pentru a frâna răspândirea virusului. Iar dacă totuși decizi să mergi acasă de sărbători, specialiștii te sfătuiesc să iei toate măsurile de precauție.
Magia Crăciunului aduce oamenii împreună, fie și online, iar adevărul este că există multe activități distractive și creative de făcut alături de cei apropiați, de la distanță. Uite zece dintre ele:
1. Activități distractive: creați împreună un playlist de colinde
Decembrie este singura lună din an care are un soundtrack special și niciun party nu este complet fără colinde. Anul ăsta poți genera o activitate de grup festivă: creați împreună un playlist.
Puteți face asta fie pe Spotify, Itunes sau Youtube, dar important este ca fiecare membru al familiei să-și adauge melodia preferată. Când proiectul este complet și-i dați play, vă veți simți instant mai apropiați și conectați.
O altă variantă este să faceți o seară de karaoke pe Zoom, Google Hangouts sau Skype, cu ajutorul video-urilor cu versuri și linie melodică de pe Internet sau să jucați „Numește piesa”, versiunea de săbători. Cineva pune un colind din playlist, îl oprește la jumătate, iar ceilalți trebuie să ghicească cântecul sau chiar să-l fredoneze în continuare. Voi alegeți varianta care vă place cel mai mult.
2. Jucați trivia online cu tematică de Crăciun
Iubiți sărbătorile, dar cât de multe știți despre ele? Un joc de Trivia este mereu o idee bună și amuzantă, mai ales pentru competitivii din grup. Moderatorul împarte participanții în două echipe, iar apoi le adresează o întrebare tematică.
Primul care ridică mâna are dreptul la răspuns; dacă este corect, echipa lui primește un punct, dacă nu, echipa rivală are dreptul să răspundă. Cine are punctaj maxim câștigă. Fiecare participant poate crea o întrebare pe care să o trimită către moderator sau puteți să jucați cu întrebările de Trivia deja existente online.
3. Organizați un „Ugly sweater party” de Crăciun via Zoom
Zoom-ul îți permite să organizezi întrevederi din timp. Dacă nu poți fi alături de oamenii dragi în acest sezon, ce-ar fi dacă ai pune la cale o petrecere tematică online? Însă, în loc să le trimiți prietenilor link-ul și ora întâlnirii într-un mail banal, poți crea invitații personalizate pe Canva.
Și cum se știe că sărbătorile sunt mai distractive atunci când ai un „ugly sweater” (pulover festiv) pe tine, poți crea un dress code special pentru această întrunire. În mod cert experiența va fi una memorabilă, dar și printscreen-urile pe care le veți face.
4. Gătiți împreună o rețetă clasică via webcam
În general, sărbătorile înseamnă timp petrecut alături de cei dragi, în jurul unei mese pline de bunătăți. Anul ăsta lucrurile sunt puțin diferite, dar asta nu înseamnă că tradițiile sunt pierdute. Te poți bucura în continuare de prăjitura preferată, pe care doar mama sau bunica o face, doar că acum va trebui să o faci tu, cu ajutorul și îndrumarea lor via webcam sau telefon.
5. Stabiliți o întâlnire cu Moș Crăciun
Copiii vor aprecia în mod sigur o întâlnire cu Moș Crăciun, chiar dacă n-au ocazia să-l vadă fizic. Organizează o întrevedere cu Moșul, unde cineva din familie se poate costuma în personaj, iar apoi cei mici îi pot cânta sau spune poezii.
Sub brad, ei vor avea deja cadouri din partea lui, fix așa cum își doresc. Spiritul sărbătorilor ține de speranță, iar în aceste vremuri nesigure este important ca cei mici, dar și cei mari, să simtă acest sentiment.
6. Faceți un concurs de talente
Seara de Ajun sau cea de Crăciun poate fi transformată într-un show de talente, cu ajutorul Internetului. Stabilește o oră de întâlnire cu oamenii dragi și invită-i să-și arate talentele. Nu contează dacă e de vorba de cântat, jonglat, mimat sau dansat, mai toată lumea se pricepe la ceva, iar acum e momentul să arate asta. Vor fi momente care-ți vor ajunge direct la inimă și care vă vor apropia unii de alții, chiar dacă pandemia vă ține la distanță.
7. Împodobiți bradul împreună
Bradul de Crăciun este cel mai important simbol al acestor sărbători, iar împodobirea lui marchează începutul unei perioade de la care ne dorim liniște, bucurie și familie. În 2020, dacă nu ești acasă alături de cei dragi, poți apela la aplicațiile virtuale pentru a marca această tradiție împreună cu ai tăi. Puteți să împodobiți bradul concomitent, în timp ce pe fundal dați drumul la colinde.
8. Amuzați-vă cu o seară de lectură colectivă
Și cititul se poate strecura în lista cu activități distractive. Sărbătorile trăite cu ajutorul webcam-urilor vă pot mobiliza să faceți lucruri pe care în mod normal nu le-ați fi făcut. Spre exemplu, puteți stabili o seară în care să vă întâlniți online pentru a citi povești de Crăciun (Expresul Polar, Spărgătorul de nuci sau Colind de Crăciun sunt doar câteva dintre ele).
Ori selectați pe cineva care are un talent înnăscut la asta, ori alegeți o poveste tematică pe care să o citiți capitol cu capitol, pe rând. Toate ideea este ca cel care citește să o facă în modul aferent personalității sale.
9. Jucați adevăr sau provocare
De obicei, întâlnirile cu familia sunt agitate și gălăgioase și tocmai ăsta-i farmecul lor. Poți recrea atmosfera de la masa de Crăciun și-n mediul virtual, cu ajutorul unui joc de „adevăr sau provocare.” Acum e momentul să pui toate întrebările incomode rudelor sau să le dai provocări amuzante, cum ar fi să cânte un colind pe geamul de la balcon sau să pună o poză inedită cu ei pe rețelele sociale. Important este ca jocul să vă facă să râdeți în hohote și, de ce nu, să aflați lucruri noi unii despre alții.
10. Participați la Secret Santa virtual
Cadourile surpriză sunt mereu o idee bună, iar un Secret Santa virtual poate fi organizat foarte ușor. În primul rând, stabiliți cine din familie participă, apoi extrageți numele cu ajutorul unui program special conceput pentru asta. Poți să te ocupi doar tu de organizare – strângi adresele de mail ale participanților, le introduci în program (poți chiar să selectezi, astfel încât cei care formează un cuplu să nu se tragă unul pe altul), iar apoi fiecare va primi un mesaj cu persoana căreia trebuie să-i dea cadoul. Trimiteți darurile prin curier, iar apoi stabiliți o oră de întâlnire pe Zoom, unde să faceți marea dezvăluire și să arătați ce ați primit.
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.