CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

3 soluții făcute în casă pentru curățarea rapidă a aragazului de arsură și grăsime persistentă

  Tuturor ni se mai întâmplă să curgă din tigaie mâncare în timpul gătitului, iar dacă nu o ștergi imediat, aceasta ajunge să se ardă și să se întărească. Iată cu ce se curăță aragazul de arsură simplu și rapid, cu ce ai la îndemână prin casă.

  Metode la îndemâna oricui de curățare a aragazului de arsură

  Ai de ales între trei metode non-toxice, dar cu siguranță eficiente în curățarea murdăriei și grăsimii de pe aragaz. Fiecare dintre ele presupune realizarea unei soluții din ingrediente pe care oricine le are în cămară, în frigider sau în baie.

  1. Cu oțet și lămâie

  solutie de curatare din otet si lamaie bicarbonat de sodiu
  Cu ce se curăță aragazul de arsură: oțet și lămâie

  Oțetul și lămâia sunt aliați de nădejde în lupta cu murdăria și grăsimea arsă de pe aragaz. Oțetul are proprietăți dezinfectante și degresante, în timp ce lămâia adaugă un miros plăcut și o putere de curățare suplimentară.

  Instrucțiuni:

  Pregătește soluția: Amestecă într-un pulverizator o parte oțet alb cu o parte apă, iar apoi stoarce sucul de la o lămâie în amestec pentru extra putere de curățare.

  Aplică soluția: pulverizează soluția pe suprafețele arse și las-o să acționeze timp de 10-15 minute.

  Curăță: folosește un burete sau o cârpă moale pentru a freca ușor zona afectată. Grăsimea arsă ar trebui să se desprindă ușor.

  Clătește: șterge suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu de soluție.

  2. Cu bicarbonat de sodiu

  Când ai dubii și nu știi cu ce se curăță aragazul de arsură, bicarbonatul de sodiu e printre primele soluții la îndemână. Acesta are o mulțime de întrebuințări în casă și este arhicunoscut pentru proprietățile sale abrazive și capacitatea de a neutraliza mirosurile. Atenție, însă – dacă ai un aragaz cu suprafață sensibilă care se zgârie ușor, cel mai bine este să eviți soluțiile abrazive pentru curățarea lui.

  Instrucțiuni:

  Pregătește pasta: amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă până obții o pastă groasă.

  Aplică pasta: întinde pasta pe suprafețele arse de pe aragaz și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute.

  Curăță: cu ajutorul unui burete non-abraziv, freacă ușor pasta. Dacă arsurile sunt mai vechi și persistente, lasă pasta să acționeze mai mult timp înainte de a freca.

  Clătește: șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile de bicarbonat.

  3. Amestec din pastă de dinți, praf de copt și detergent de vase

  solutie de curatare cu pasta de dinti si praf de copt
  Cu ce se curăță aragazul de arsură: pastă de dinți, praf de copt și detergent de vase

  Această combinație poate părea neobișnuită, dar s-a dovedit a fi foarte eficientă în îndepărtarea arsurilor și a murdăriei încăpățânate.

  Instrucțiuni:

  Pregătește amestecul: amestecă pastă de dinți (preferabil una albă, simplă), praf de copt și câteva picături de detergent de vase până obții o pastă consistentă.

  Aplică amestecul: întinde pasta pe zonele arse de pe aragaz și las-o să acționeze timp de 15-30 de minute.

  Curăță: folosește un burete sau o perie moale pentru a freca amestecul. Acesta va acționa ca un agent abraziv ușor, ajutând la desprinderea arsurilor.

  Clătește: șterge suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta complet amestecul și murdăria.

  Acum că știi cu ce se curăță aragazul de arsură, ține minte să ai tot timpul în casă fie bicarbonat de sodiu, fie oțet. Aceste două ingrediente pot fi folosite în tot felul de sarcini de curățenie și împrospătare a casei. Îți vor fi utile în special în momentele în care trebuie să pui rapid casa la punct și ai rămas fără detergenți, ori în situația în care ai o sensibilitate la soluțiile chimice din comerț, care îți pot stârni reacții alergice.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  3 soluții făcute în casă pentru curățarea rapidă a aragazului de arsură ...