LIFE

5 cazări din Porumbacu de Sus, perfecte pentru weekendurile de iarnă

publicat pe 13 ian. 2022

  Dacă tânjești după o mini-vacanță în care să te deconectezi de la rutina zilnică și știi sigur că nu vrei să te aventurezi în aglomerația de pe Valea Prahovei, îți propunem o destinație de vis lângă Sibiu, mai exact în Porumbacu de sus.

  Satul a devenit un adevărat hub de vacanță, deoarece există foarte multe opțiuni minunate de cazare, construite sau renovate cu atenție la detalii, astfel încât să ai parte de o experiență unică și cât mai detașată de tot ceea ce înseamnă haosul și poluarea orașului. Dacă simți nevoia de o gură de aer proaspăt, atunci te invităm să arunci un ochi pe opțiunile pe care le-am ales pentru tine, de care te poți bucura alături de cei dragi.

  1. Cabana La Tiby și râul care-i trece prin curte

  La doar 35 de kilometri depărtare de Sibiu, vei descoperi o cabană aflată la poalele munților Făgăraș, în drum spre vârful Negoiu, departe de zgomotul orașului și foarte aproape de pădure. Aici vei avea parte de relaxarea mult dorită, în liniște totală.

  Cabana La Tiby are patru dormitoare, un living generos în care este amplasată o canapea extensibilă, o bucătărie complet utilată, două băi, dar și două terase spațioase, dintre care una are vedere directă către munți, iar alta este acoperită. Nu lipsește nici foișorul pentru vremea rece, dar nici locul special amenajat pentru grătar.

  Cabana La Tiby
  Cabana La Tiby

  Curtea cabanei este foarte spațioasă, iar cireașa de pe tort o reprezintă râul care trece prin ea, astfel încât te poți conecta și mai ușor la natura din jur. Vara, lângă râu sunt amenajate hamace, iar tu poți sta la soare, în timp ce uiți de griji și rutina zilnică. Cabana este amplasată într-o zonă excelentă pentru iubitorii de drumeții, dar are în jur și multe atracții turistice, cum ar fi Castelul de Lut Valea Zânelor, Palatul Brukenthal sau Bâlea Lac.

  Este o opțiune ideală pentru un sejur alături de prieteni sau chiar pentru o săptămână de muncă în afara biroului, deoarece trebuie să te cazezi pentru minimum cinci nopți aici.

  Preț 5 nopți: 3,796 lei. Mai multe detalii aici.

  2. Oberwood și cele cinci căsuțe rustice care-l formează

  Chiar dacă Porumbacu de Sus oferă multe opțiuni de cazare, iar turiștii nu se feresc să-i treacă pragul, satul a rămas cumva agățat în timp, ferit de modernismul capitalist, dar fidel tradițiilor de demult. Aici, unde încă se colindă în noaptea de Crăciun, Andreea Esca și-a deschis Oberwood, o proprietare înconjurată de verdeață, unde sunt amenajate cinci case tradiționale vechi.

  Locuințele datează din anii 1800 și au fost relocate și restaurate pentru ca oamenii să se poată bucura de ele. Dacă simți nevoia unei vacanțe într-un loc special și relaxant, unde valorile trecutului încă sunt păstrate, atunci Oberwood pare a fi varianta ideală.

  Oberwood
  Oberwood

  Fiecare casa are propria ei poveste și propriul nume: Casa Soarelui reprezintă energia, viața și ființa umană, Casa Prieteniei promovează armonia, pacea și bucuria de a fi împreună, Casa Moară reprezintă toate lucrurile care se transformă și apa ca motor al vieții, Casa Berbecului sărbătorește păstoritul, fauna și bogăția vieții sălbatice, dar și prezența masculină, iar Casa Florea Vieții reprezintă iubirea pentru natură, floră și tot ceea ce poate fi cultivat la sat.

  Designul acestor case (unde fiecare are un simbol inspirat din portul tradițional românesc) îmbină elemente vechi, tradiționale, cu obiecte decorative moderne, iar rezultatul este complementar și fiecare obiect decorativ se integrează perfect cu spațiul, astfel încât tu să te simți cât mai confortabil.

  Căsuțele au între 75 și 120 metri pătrați, sunt amenajate diferit, cu paturi duble, paturi single sau canapele. Fiecare are propria baie, dar și o bucătărie mică, amenajată în stil rustic, unde-ți poți lua micul dejun, alături de cafeaua de dimineață.

  Preț pe noapte: 480/550 lei. Mai multe detalii aici.

  3. Șura din Joseni și vacanța retro pe care nici nu știai că ți-o dorești

  Dacă simți nevoia unei vacanțe inedite, într-un spațiu cu adevărat diferit, atunci ia în considerare o escapadă la Șura din Joseni din Porumbacu de Sus. Vei descoperi aici o proprietate cu o curte spațioasă, alcătuită din trei elemente: două case din 1980 și o șură.

  În primul rând, la Șura din Joseni vei avea senzația că ai călătorit în timp, înapoi în anii ’80-’90, în vremuri poate puțin mai liniștite decât cele pe care le trăim acum. Proprietatea sare ușor în evidență în sat și nu doar datorită obloanelor vopsite cu verde, ci, în particular, datorită telefonului public care este poziționat în fața porții de la intrare.

  Camerele sunt mari și luminoase, decorate cu elemente care aparțin acelor timpuri, cum ar fi vinilurile, mileurile, telefoanele cu fir sau popularul pește de televizor. Casa mare este compusă din două suite, fiecare cu baie proprie și o chicinetă comună cu loc de luat masa, în timp ce a doua casă este restaurată într-un stil tradițional, amenajată cu mobilier vechi transilvănean; este compusă dintr-o cameră cu pat dublu, chicinetă și baie proprie.

  Șura este elementul cheie, un spațiu de relaxare colorat și fascinant, care cuprinde tot felul de obiecte ale anilor ’90, aflate în perfectă armonie cu elementele de design moderne. Aici vei putea urmări filme la videoproiector, dar vei găsi și o bucătărie complet utilată contemporan, dar care are un desing retro.

  În mijlocul șurii există și o scară care te poartă la mansardă, unde vei întâlni un spațiu de relaxare boem, perfect pentru serile alături de prieteni sau oricând simți nevoia să petreci timp cu tine. Proprietarea are și o grădină cu pomi fructiferi, șezlonguri și hamace, de care te poți bucura în zilele însorite.

  Șura din Joseni se închiriaza integral indiferent de numărul de persoane cazate.

  Preț pe noapte pentru două persoane: 750 lei
  Preț pe noapte pentru 7-8 persoane: 1500 lei
  Mai multe detalii aici.

  4. La Mama Anica îți va aduce aminte de vacanțele petrecute la bunici

  Dacă ai copilărit la țară și ai rămas cu o nostalgie după acele vremuri, atunci La Mama Anica este opțiunea perfectă pentru o vacanță autentică, unde timpul pare că a stat în loc. Proprietatea găzduiește două case vopsite în albastru, restaurate în stil tradițional. Prima casa are două dormitoare cu pat dublu, bucătărie și duș, iar cea de-a doua casă (casa Muzeu) are o cameră cu pat dublu, chicinetă, baie proprie, dar și un pod amenajat special pentru relaxare.

  Locuința ascunde practic și un mini-muzeu, cu război de țesut, rodan, vârtelniță, furcă de tors lâna sau costume populare. Designul casei reprezintă arhitectura locală, iar toate camerele au mobilier vechi tradițional; plus de asta, majoritatea textilelor care se află în locuințe au fost lucrate manual de bunicile sau mătușile proprietarilor. Nu lipsesc sobele din teracotă, cuptorul tradițional de pâine, plita pe lemne sau grătarul.

  Chiar dacă te vei simți ca-n copilărie, în vacanță la bunici, La Mama Anica îți oferă tot confortul de care ai nevoie, fără să excludă utilitățile moderne, atent alese, astfel încât să se potrivească cu decorul. Casa de vacanță pare fix genul de loc unde să te rupi de rutină, să respiri aer curat și să te bucuri de prezent, într-un spațiu luminos, colorat și în apropierea naturii.

  La Mama Anica se închiriaza integral indiferent de numărul de persoane cazate.
  Preț: 900 lei pe noapte. Mai multe detalii aici.

  5. Montebello Cabin, o cabană mică, dar spațioasă

  Amenajată într-o pădure din Porumbacu de Sus, la poalele Munților Făgăraș, Montebello Cabin te invită la o vacanță intimă, într-un spațiu de doar 45 metri pătrați. Construcția din lemn are două dormitoare, o baie și un spațiu de living cu bucătărie open space. Lemnul este un element esențial și în designul casei, ceea ce-i oferă un aer cald și primitor.

  Chiar dacă pare mică, locuința îți oferă tot spațiul de care ai nevoie, într-un design modern și foarte cozy, unde pare că toate problemele tale vor dispărea, cel puțin pentru câteva zile. Curtea este plină de luminițe, iar nopțile în aer liber vor fi mult mai romantice, indiferent de anotimp.

  Apropo de asta, cabana se pliază perfect indiferent de vreme – iernile par de poveste aici, la focul sobiței din living, iar verile te așteaptă la lenevit în curtea atent îngrijită și amenajată, unde domnește un foișor numai bun de stat la povești. O să fii izolat de lume, dar nu-ți va lipsi nici internetul, nici confortul traiului modern.

  Preț: 600 lei pe noapte. Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 cazări din Porumbacu de Sus, perfecte pentru weekendurile de iarnă