CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Trucuri și soluții de curățare a cuptorului electric cu lămâie, care elimină grăsimea și mirosul neplăcut

  Aciditatea lămâiei o face bună nu doar pentru gătit, ci și pentru curățarea diferitelor obiecte și zone din casă. În textul de față ne vom concentra pe trucuri de curățare a cuptorului electric cu lămâie.

  Curăță grăsimea, albește petele de pe țesături, curăță rugina, lămâia face de toate pentru toți. E bună inclusiv în a menține florile tăiate vii pentru mai mult timp. Te ajută inclusiv în curățarea unui cuptor electric cu pete învechite. Și sigur că există o mulțime de soluții din comerț pentru curățarea cuptorului, dar iată câteva motive pentru care lămâia e posibil să fie mai avantajoasă.

  De ce poate fi mai bine să cureți cuptorul cu lămâie decât cu soluții din comerț

  lămâie verde, bicarbonat într-un borcan, apă, o perie și un burete
  Acidul citric din lămâie acționează eficient asupra murdăriei.

  Siguranță: ingrediente naturale sunt în general mai sigure de utilizat, în special în medii precum bucătăria unde se pregătește mâncarea. Produsele de curățare chimice pot lăsa în urmă reziduuri care pot fi dăunătoare dacă sunt ingerate sau inhalate, în timp ce ingrediente naturale precum lămâia prezintă un risc minim pentru sănătate.

  Toxicitate: lămâia și alte ingrediente naturale sunt non-toxice, ceea ce le face mai sigure de utilizat în preajma animalelor de companie și a copiilor. Produsele de curățare chimice pot emite vapori care pot irita sistemul respirator sau pot provoca reacții alergice, în timp ce produsele de curățare naturale sunt mai blânde și mai puțin susceptibile să provoace daune.

  Cheltuieli: ingredientele naturale de curățare precum lămâia, bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt adesea mai economice decât produsele chimice comerciale. Acestea sunt disponibile în majoritatea gospodăriilor și pot fi achiziționate la o fracțiune din costul produselor de curățare specializate.

  Versatilitate: ingrediente naturale precum lămâia pot fi folosite pentru diverse sarcini de curățare în afara cuptorului, făcându-le versatile și polivalente. De exemplu, lămâia poate fi folosită pentru a curăța blatul de bucătărie, plăcile de tăiere și aparatele de oțel inoxidabil, eliminând necesitatea utilizării mai multor produse de curățare.

  Curățare eficientă: ingredientele precum lămâia totuși au proprietăți de curățare puternice. Sucul de lămâie este acid, ceea ce ajută la descompunerea grăsimii și a murdăriei, făcându-l eficient pentru îndepărtarea petelor persistente din cuptor. Combinate cu alte ingrediente naturale precum bicarbonatul de sodiu sau oțetul, lămâia poate oferi o curățare completă fără utilizarea substanțelor chimice dure.

  Impactul asupra mediului: produsele de curățare chimice conțin adesea ingrediente dure care pot fi dăunătoare mediului înconjurător. Atunci când sunt clătite în scurgere, aceste substanțe chimice pot ajunge în cursurile de apă și ecosisteme, provocând poluare.

  Soluții de curățare cuptor electric cu lămâie

  Hai să vedem câteva soluții cu lămâie pe care le poți prepara ușor și rapid, care să  metode pe care le poți încerca.

  Pastă de lămâie și bicarbonat de sodiu

  • Începe prin a face o pastă folosind bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Amestecă suficient bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie pentru a forma o pastă ușor de întins;
  • Scoate grătarele cuptorului și orice resturi libere din cuptor;
  • Întinde pasta pe suprafețele interioare ale cuptorului, concentrându-te pe zonele cu grăsime și pete acumulate;
   Lasă pasta să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru pete mai dificile;
  • După perioada de așteptare, folosește un șervețel sau o burete umed pentru a șterge pasta, desprinzând și îndepărtând murdăria pe măsură ce avansezi;
  • Clătește frecvent șervețelul sau buretele pentru a te asigura că nu răspândești murdăria;
  • Odată ce ai îndepărtat pasta și murdăria, clătește interiorul cuptorului cu apă și usucă-l bine înainte de a pune grătarele la loc.

  Curățare cu abur cu lămâie și oțet

  • Încălzește cuptorul la o temperatură joasă, în jur de 50°C;
  • Taie una sau două lămâi și pune-le într-o tavă rezistentă la căldură umplută cu apă. Adaugă câteva linguri de oțet alb în apă;
  • Pune tava cu felii de lămâie și soluția de apă și oțet în cuptorul preîncălzit;
  • Lasă amestecul să creeze abur în interiorul cuptorului timp de aproximativ 30 minute. Aburul va ajuta la desprinderea murdăriei și a grăsimii de pe pereții cuptorului;
  • După 30 minute, oprește cuptorul și lasă-l să se răcească ușor;
  • Odată ce cuptorul s-a răcit suficient pentru a putea fi manevrat, folosește un șervețel sau un burete umed pentru a șterge murdăria și grăsimea înmuiată;
  • Pentru pete mai rezistente, s-ar putea să fie nevoie să repeți procesul de curățare cu abur sau să folosești o perie de curățare delicată;
  • După curățare, clătește interiorul cuptorului cu apă și usucă-l bine;

  Exfoliere cu lămâie și sare

  • Amestecă suc de lămâie cu sare grosieră pentru a crea o pastă abrazivă;
  • Aplică pasta pe zonele pete de pe cuptor, concentrându-te pe locurile cu grăsime obstinată sau alimente arse;
  • Lasă pasta să acționeze timp de aproximativ 15-20 minute pentru a permite sucului de lămâie să descompună murdăria;
  • Folosind o perie sau un burete de curățare, curăță suprafața cuptorului în mișcări circulare pentru a îndepărta murdăria și grăsimea;
  • Clătește zona cu un șervețel umed pentru a îndepărta reziduurile;
  • Repetă procesul dacă este necesar pentru pete mai persistente;
  • Odată ce ai curățat întregul cuptor, clătește-l cu apă și usucă-l bine;

  Fiecare dintre aceste metode valorifică puterea naturală de curățare a lămâii pentru a te ajuta să obții un cuptor strălucitor fără a folosi produse chimice dure.

  Alte trucuri cu lămâie pentru gospodărie

  recipient cu suc de lămâie și mai multe lămâi tăiate pe un fund de lemn
  De cele mai multe ori nici nu ai nevoie să combini lămâia cu alte substanțe când o folosești la curățenie.

  Pe lângă o curățare în profunzime a cuptorului, mai poți folosi lămâia și la alte treburi casnice. Îți povestim câteva despre care am scris deja în detaliu, cum ar fi curățarea petelor galbene de pe hainele albe, curățarea petelor de rugină sau mucegai de pe diferite suprafețe, ucide bacteriile de pe ustensilele din bucătărie care sunt din lemn sau îndepărtează depunerile de calcar de pe aparatele de cafea și ibrice.

  Pentru cele mai multe din acestea nici nu ai nevoie să combini sucul de lămâie cu alte substanțe.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Trucuri și soluții de curățare a cuptorului electric cu lămâie, care elimi...