CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

13 trucuri de curățenie de pe TikTok cu care să-ți faci casa lună

  O locuință mai curată cu mai puțin efort și fără produse scumpe din comerț: asta promit câteva trucuri de curățenie ingenioase, ajunse virale pe TikTok. Pune-le în aplicare și îți faci casa lună în doi timpi și trei mișcări.

  Cum să-ți cureți oglinda cu ceai, cum să scoți mirosurile neplăcute din salteaua de pat sau chiar cum să scapi de petele de ceară uscată de pe covor – pentru toate problemele astea și nu numai, găsești soluții pe platforma de social media numită TikTok.

  1. Cum să cureți cada cu un grapefruit și zahăr

  @thedomusco

  My favorite part is the smell! Makes ur bathroom smell so good afterwards! #familytime #alwayslearning #lifehack #cleaningtips #cleaninghack

  ♬ Mount Everest by Labrinth – Helen Owen

  Dacă ți s-a întâmplat vreodată să pulverizezi soluții de curățare în cadă și să te înneci de la mirosul puternic, trucul ăsta îți va face toată experiența mai plăcută. În loc să folosești substanțe chimice ca să cureți cada, poți folosi un grapefruit tăiat în jumătate, cu puțin zahăr pentru a îndepărta petele încăpățânate. „Partea mea preferată e mirosul!”, spune @aligrams3, utilizatoarea care a împărtășit trucul.

  2. Curăță butoanele cuptorului în oțet și detergent lichid

  @katieemos

  Cleaning tricks #cleaning #cleaningtricks #cleanhouse #kitchen #cleanmykitchen #cleankitchen

  ♬ original sound – Katie

  Butoanele cu care aprinzi focul la cuptor sau aragaz pot fi complicat de curățat și de multe ori ajungi să le ignori și să se umple de grăsime. Ca să le cureți fără prea mult efort, lasă-le la înmuiat într-un recipient cu apă, oțet și detergent lichid.

  Alte trucuri de curățenie pe care utilizatoarea @katiepskincare le arată în același videoclip sunt să cureți peria de vase în mașina de spălat vase sau chiar să-ți faci propriile lavete dezinfectante.

  3. Reîmprospătează-ți salteaua de pat

  @mama_mila_

  What’s happening TT? IG in bio to stay connected in case✨ #stylingtips #cleanhome #tipsandtricks #cleaninghacks #howto #bedroomcheck #cleaninghack

  ♬ Run Free (feat. IVIE) – Deep Chills

  Nu e suficient să-ți speli regulat așternuturile ca să scapi de mirosurile neplăcute din pat. Împrospătează-ți salteaua cu trucul utilizatoarei @mama_mila_. Mai întâi, o aspiri, apoi amesteci bicarbonat de sodiu cu un ulei esențial care îți place cum miroase, îl aplici pe saltea și o lași să se îmbibe câteva ore. La final, dai din nou cu aspiratorul și gata, patul tău miroase frumos.

  4. Cum să faci toată casa să miroasă frumos când dai cu aspiratorul

  @brittneyletsos

  #lifehack #cleaninghack #obsessedwithit #freshtodeath #fresh #cleanclean #momsoftictok #over30club #momsquad #cleanwithme

  ♬ original sound – BritLetsos

  Că tot vorbeam de mirosuri, poate ai observat unul neplăcut în momentul în care dai cu aspiratorul. @brittneyletsos are un truc special pentru asta, asemănător cu cel pentru saltea. Faci aceeași combinație de bicarbonat de sodiu și ulei esențial și o aplici pe covor cu cinci minute înainte să aspiri.

  5. Cum să folosești fărașul fără să te apleci

  @aleecemcavoy

  #lifehack #cleaninghack

  ♬ original sound – Aleece M

  Uneori pur și simplu nu are sens să bagi aspiratorul în priză și e mai simplu să dai cu mătura. Ca să nu îți înțepenească spatele cât timp încerci să aduni toată mizeria de pe jos cu fărașul, utilizatoarea @aleecemcavoy a găsit un truc să nu te mai apleci. Pur și simplu folosești piciorul ca să ridici ușor fărașul de mâner.

  6. Cum să-ți cureți oglinda cu ceai

  @mama_mila_

  Chemical free cleaning 🌿#tipsandtricks #howto #cleanhome #chemicalfree #learnontiktok #cleaningtips #myhome

  ♬ Backyard Boy – Claire Rosinkranz

  Printre toate aceste trucuri de curățenie am găsit și o metodă pentru a curăța oglinda fără nici un fel de soluție specială. Pur și simplu folosești ceai concentrat. Într-un recipient cu apă fierbinte, adaugi mai multe pliculețe decât ai folosi de obicei ca să-ți faci ceai de băut, iar cu soluția obținută ștergi oglinda. Conform utilizatoarei @mama_mila_, acidul tanic din ceai este foarte eficient la curățenie.

  7. Cum scoți petele de ceară de pe covor

  @cleanthatup

  How to remove candle wax from your carpet! hope this helps @lexygirl1 ! #learnontiktok #satisfying #candlewax #cleaning #howto #foryou

  ♬ original sound – Seth Everman

  Pare imposibil să scoți petele de ceară întărită de pe covor, însă utilizatorul @cleanthatup a găsit o soluție. Ai nevoie de câteva prosoape albe pe care să le umezești puțin și un fier de călcat. Pune prosopul umed pe pata de pe covor și pune fierul de călcat peste el. Pune fierul de călcat pe funcția de călcare cu aburi și lasă-l pe prosop 10-15 secunde. Când îndepărtezi prosopul, vei observa că ceara începe să se ia. Repetă procesul până când pata dispare de tot. Poți folosi o lingură, ca în clip, ca să rașchetezi ceara treptat, sau poți chiar aplica puțin oțet pentru petele mai încăpățânate.

  8. Cum să umpli găleata mopului fără prea mult efort

  @cleanthatup

  Try this cleaning hack if you’re having trouble getting water into your cleaning bucket! #cleaning #cleaninghack #cleaningtip #howto #clean

  ♬ Disney – Steven Esso

  Tot la @cleanthatup am găsit și un truc prin care să umpli găleata mopului fără efort și riscul de a vărsa totul pe jos. Pur și simplu pui găleata pe jos, în fața chiuvetei și, sub robinet, așezi un făraș ca în clipul de mai sus.

  9. Cum să cureți rosturile dintre plăcile ceramice

  @amandakorina

  Can’t feel my hands. Well worth it 👏🏽😂 #cleaninghack #kitchenhacks #diyproject #psychopath #cleanfreak

  ♬ original sound – Kayla Perkins

  Rosturile dintre plăcile de gresie și faianță nu sunt tocmai floare la ureche și trebuie să le acorzi atenție specială. Ca să le scoți impecabile, ai nevoie de bicarbonat de sodiu, detergent de vase și peroxid de hidrogen – mai exact apă oxigenată. Înmoaie o periuță de dinți în soluția obținută și spor la frecat!

  10. Cum să scoți mirosurile dificile din tocătorul de lemn

  @therealjuliajolie

  Did you know this? 😱🤯 #rainonme #springdiy #momsoftiktok #tiktokmoms #cleaninghack

  ♬ My Type – Saweetie

  Oricât te-ai chinui să speli tocătorul din lemn cu detergent de vase, mirosul de ceapă sau usturoi tot nu iese. Poate că e unul dintre cele mai simple trucuri de curățenie, însă utilizatoarea @therealjuliajolie folosește lămâie cu sare să îl curețe – astfel eviți să contaminezi și mâncare cu fel de fel de chimicale.

  11. Cum scoți particulele de sclipici din covor

  @cleanthatup

  ✨ ✨ How to remove glitter from your carpet! ✨✨ #carpetcleaning #cleaning #glitter #howto #cleaningtip #satisfying #sparkles

  ♬ Disney – Steven Esso

  Dacă ai copii mici, probabil ți s-a întâmplat până acum să rămâi cu particule de sclipici în covor. Când nu ies cu aspiratorul, poți să folosești plastilină ca să îi îndepărtezi până la ultimul.

  12. Cum cureți electrocasnicele din oțet inoxidabil

  https://www.tiktok.com/@kiana_kahn/video/6834610474055748869

  Cât de simplu poate fi să cureți electrocasnicele din oțet inoxidabil? Cel mai simplu, conform utilizatoarei de TikTok @kiana_kahn. Pulverizezi puțin oțet pe ele și ștergi.

  13. Cum să faci baia să miroasă frumos

  @therealjuliajolie

  Did you know this?😱🤯 #cleaninghack #momsoftiktok #rollerskating #HowTo #tiktokmom

  ♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

  După ce ai terminat cu toată curățenia, te ocupi de ultimele detalii, nu-i așa? Mirosul din baie poate fi unul dintre ele. Fă-l plăcut cu câteva picături de ulei esențial aplicat pe cartonul din interiorul rolelor de hârtie igienică.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  13 trucuri de curățenie de pe TikTok cu care să-ți faci casa lună