Baie

10 trenduri pentru casă de pe Pinterest de care să te îndrăgostești în 2024

  Cu toate că este foarte avantajos pentru amenajarea spațiilor mici, minimalismul începe să piardă teren în tendințele de design interior. Pentru 2024, Pinterest preconizează o serie de trenduri noi pline de culoare, accesorii și personalitate. Multe dintre ele îți pot părea familiare, fiindcă au avut o evoluție lentă pe parcursul ultimilor ani, iar acum pare că ating apogeul și sunt gata să-ți transforme locuința într-un univers parcă scos din cărțile despre magie.

  1. Jazz Revival

  În design, nimic nu se pierde – nici măcar vechile tendințe. Milenialii și generația Z par să se uite cu drag spre trecut în 2024, mai exact către muzica Jazz și întreaga estetică din jurul ei. Jazz Revival este nu doar despre sunete de trompetă, ci și despre spații pe care lumina obscură le învăluie într-un aer misterios.

  Revin pe noptiere veiozele retro din sticlă sau chiar cele cu abajururi cu franjuri, revin și piesele de mobilier cu forme rotunjite, de dimensiuni impunătoare, nuanțele întunecate sau culorile vii estompate.

  Catifeaua pare să fie vedeta și o poți folosi ca inspirație pentru atmosfera generală, fiindcă este un material cu textură și personalitate puternică, un material care invită la relaxare dar, în același timp, exprimă o eleganță atent studiată și bine pusă la punct.

  2. Western Gothic

  Imaginează-ți un mix între estetica filmelor americane de pe vremea cowboy-lor și estetica gotică și vei înțelege la ce se referă noul trend Western Gothic propus de Pinterest.

  Franjuri, nuanțe întunecate sau chiar negru-abanos, metale contrastante și multe elemente decorative, de la animal print la detalii sculptate – acestea sunt principalele elemente care alcătuiesc atmosfera Western Gothic.

  Secretul este să găsești un echilibru între piesele sumbre și cele inspirate din America anilor 1800.

  3. Be Jelly

  Bine ai venit în lumea colorată a meduzelor. Ele sunt inspirația pentru trendul Be Jelly, pe care îl poți aplica și în materie de îmbrăcăminte, dar și în materie de accesorizare a locuinței.

  Be Jelly este despre culori vesele, pastelate, forme unduitoare, transparență și suprafețe lucioase, care reflectă lumina naturală în jocuri de raze împrăștiate prin întreaga casă.

  Îl poți introduce în amenajarea ta prin piese de mobilier din sticlă cu finisaj holografic, corpuri de iluminat în forme jucăușe, pahare multicolore, iar opțiunile sunt nelimitate.

  4. Give a Scrap

  Cum să reciclezi resturile și să creezi ceva frumos în același timp? Inspiră-te din trendul Give a Scrap și vei învăța să prețuiești orice colț rămas de material.

  Puse laolaltă, diverse bucăți din materiale colorate pot ajunge să arate interesant în combinația potrivită.

  În designul de interior, te poți juca astfel cu modele tărcate de tapițerie, pături, covoare, așternuturi de pat și altele.

  5. Cafécore

  E ceva la estetica unei cafenele care îți dă o energie bună și îți influențează pozitiv ziua, iar despre asta este și Cafécore.

  De la stații de cafea până la cromatică, ceramică artizanală și clasicele tăblițe pe care să îți scrii mesaje zilnice cu creta – acest trend te încurajează să le aduci pe toate din cafenea, la tine acasă.

  Poți insera elemente specifice și în bucătărie, dar și în living, la măsuța de cafea sau în zona în care îți începi ziua de obicei.

  6. Kitschens

  Așa cum sugerează și numele, Kitschens este un trend care schimbă complet conotația cuvântului „kitsch” și o duce la rang de estetică.

  Dacă ți-a plăcut dintotdeauna să mergi prin magazinele second hand de mobilă și să cumperi tot felul de vase ceramice ciudate, colorate, cu design tematic sau pur și simplu neobișnuit, îți va plăcea acest moodboard.

  Încurajează la bucătării eclectice, maximaliste, accesorizate cu cele mai „quirky” piese pe care le poți găsi în magazine. Mizează pe culori, forme jucăușe, design aproape ridicol – pe scurt, kitsch.

  7. Aquatecture

  Este anul terariilor, acvariilor supradimensionate și al designului acvatic – cel puțin asta ne sugerează trendul Aquatecture.

  Lasă-ți imaginația să zburde și, chiar dacă nu ai pești sau broaște țestoase, folosește acvariile pentru a crea micro-lumi fanteziste cu mușchi stabilizați și plante cărora le place umiditatea.

  8. Hot Metals

  Metalele în nuanțe argintii sunt din nou la modă, iar revenirea lor nu se manifestă doar în modă, ci și în designul de interior.

  Le poți insera cu ușurință în amenajarea ta prin accesorii precum corpuri de iluminat, vaze, piese mici de mobilier sau chiar tablouri metalice. Ce aduce nou 2024 prin Hot Metals este aspectul de obiect care se topește și curge.

  9. Tropic Like It’s Hot

  Adu vacanțele la tine acasă prin influențe în stil boho, printuri cu flori exotice, materiale naturale și influențe tropicale.

  Tropic Like It’s Hot te invită să îți transformi locuința într-un bungalow cu tematică marină, care să te facă să te simți ca în căsuțele din paie de pe plajă.

  10. Bow Stacking

  Funde peste funde peste funde – în 2024 vor fi peste tot, așa că dacă te-ai îndrăgostit și tu de estetica lor în ultima perioadă, le poți integra nu doar în garderobă, ci și în amenajare.

  Cum? Cel mai simplu, prin accesorii. De la piese textile precum lenjerii de pat, prosoape și pânze pentru masa de dining, până la mici decorațiuni – suporturi pentru draperii, sfeșnice, oglinzi și altele.

  Foto principală: Pinterest

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 trenduri pentru casă de pe Pinterest de care să te îndrăgostești în 202...