
Ce opțiuni ai dacă vrei să-ți instalezi un suport de bicicletă pe perete
Dacă nici garaj nu e și nici balcon nu există, atunci cea mai bună (și probabil singura) opțiune de depozitare a bicicletei este să-ți instalezi un suport de bicicletă pe perete. Există suporturi orizontale și suporturi verticale și chiar și suporturi suspendate, dacă îți surâde ideea, iar despre ele îți vorbim în cele ce urmează.
Rolul practic nu e totul la un astfel de accesoriu. Vei descoperi că-l poți folosi și ca piesă-statement în amenajare, dacă expui bicicleta ca pe un obiect decorativ și nu doar montezi suportul într-o debara ascunsă privirii.
1. Suporturi de bicicletă de perete cu montare orizontală

Dacă ai suficient spațiu pe podea, dar totuși vrei ca încăperea să pară un pic mai organizată și să nu trebuiască să sprijini bicicleta în cric pe parchet, poți monta un suport de bicicletă de perete cu montare orizontală.

Există în comert mai multe modele, cum ar fi cel din lemn de la vidaXL, potrivit pentru o amenajare modernă sau în stil scandinav, ori cel din metal de la Decathlon, care poate arăta bine într-o amenajare în stil industrial. Ambele funcționează pe același principiu: oferă suport pentru bara care conectează șaua cu ghidonul, astfel încât bicicleta este ușor ridicată de la podea. Aici depinde de tine: poți monta suportul la înălțimea bicicletei, doar cât să o sprijine, ori îl poți monta la orice înălțime vrei, în funcție de cum îți dorești să arate încăperea.
2. Suport de bicicletă de perete vertical
Un suport de bicicletă de perete vertical îți poate salva spațiu și poate aduce un element de interes în camera în care-l montezi. Principiul e simplu: suportul se montează pe perete și oferă susținere uneia dintre roțile bicicletei, astfel încât aceasta să „atârne” de o roată, în timp ce cealaltă e sprijinită de perete.

Cum poate aduce un element de interes în amenajare? Simplu, îl folosești ca să faci din bicicletă un obiect decorativ, așa cum au făcut arhitecții Olivia Zahalca și Radu Postolache de la Postolache Zahalca Arhitectura în amenajarea acestui apartament. Suportul vertical e montat într-o nișă, unde pereții sunt placați cu MDF iar deasupra bicicletei se află o sursă suplimentară de iluminat care o pune în valoare.
3. Suport de bicicletă suspendat

Un suport de bicicletă suspendat nu se montează pe orice perete, ci pe tavan. Cel de la eMAG funcționează, de fapt, ca un lift și are o sarcină maximă de susținere de 20 kilograme. Piesele metalice care se prind de tavan sunt conectate între ele printr-o frânghie de 14 metri pe care sunt prinse și cârligele care vor prinde bicicleta de șa și ghidon.
Datorită frânghiei, poți regla înălțimea la care vrei să atârne bicicleta. Și deși e genul de suport pe care l-ai vedea mai degrabă într-un garaj, poți monta așa ceva și în living dacă vrei un element extravagant în dreptul unui perete gol.
Foto principală: prin Postolache Zahalca Arhitectura
-
DESIGN INTERIOR
Câteva moduri super ingenioase să-ți depozitezi gențile și poșetele la vedere, când nu ai un dressing spațios
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
15 trucuri care te vor ajuta să-ți păstrezi dulapul de așternuturi și prosoape mereu organizat
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
20 de soluții de depozitare pentru baie, ca să faci loc pentru orice ai nevoie
-
LIFE
Hotspot: Rual, Apro-Bistro – localul inedit unde poți mânca bine, în timp ce faci și piața
Pleci de acolo cu desaga și stomacul pline.
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de două camere amenajat avangardist, cu acril și ceramică ce imită marmura
Buget de 60.000 euro și mobilier realizat 90% pe comandă
-
Plante
O programatoare și-a transformat locuința într-o mini junglă cu 300 de plante
După ore întregi de muncă în fața calculatorului, să aibă grijă de ele o relaxează.