DESIGN INTERIOR

Ce opțiuni ai dacă vrei să-ți instalezi un suport de bicicletă pe perete

  Dacă nici garaj nu e și nici balcon nu există, atunci cea mai bună (și probabil singura) opțiune de depozitare a bicicletei este să-ți instalezi un suport de bicicletă pe perete. Există suporturi orizontale și suporturi verticale și chiar și suporturi suspendate, dacă îți surâde ideea, iar despre ele îți vorbim în cele ce urmează.

  Rolul practic nu e totul la un astfel de accesoriu. Vei descoperi că-l poți folosi și ca piesă-statement în amenajare, dacă expui bicicleta ca pe un obiect decorativ și nu doar montezi suportul într-o debara ascunsă privirii.

  1. Suporturi de bicicletă de perete cu montare orizontală

  suport lemn
  Suport bicicletă de perete lemn masiv mango, vida XL, 359 lei

  Dacă ai suficient spațiu pe podea, dar totuși vrei ca încăperea să pară un pic mai organizată și să nu trebuiască să sprijini bicicleta în cric pe parchet, poți monta un suport de bicicletă de perete cu montare orizontală.

  suport orizontal
  Suport perete 2 biciclete, Decathlon, 69,99 lei

  Există în comert mai multe modele, cum ar fi cel din lemn de la vidaXL, potrivit pentru o amenajare modernă sau în stil scandinav, ori cel din metal de la Decathlon, care poate arăta bine într-o amenajare în stil industrial. Ambele funcționează pe același principiu: oferă suport pentru bara care conectează șaua cu ghidonul, astfel încât bicicleta este ușor ridicată de la podea. Aici depinde de tine: poți monta suportul la înălțimea bicicletei, doar cât să o sprijine, ori îl poți monta la orice înălțime vrei, în funcție de cum îți dorești să arate încăperea.

  2. Suport de bicicletă de perete vertical

  Un suport de bicicletă de perete vertical îți poate salva spațiu și poate aduce un element de interes în camera în care-l montezi. Principiul e simplu: suportul se montează pe perete și oferă susținere uneia dintre roțile bicicletei, astfel încât aceasta să „atârne” de o roată, în timp ce cealaltă e sprijinită de perete.

  suport vertical bicicleta
  Suport de bicicletă de perete Peruzzo Roda, Bikeexpert.ro, 39,15 lei

  Cum poate aduce un element de interes în amenajare? Simplu, îl folosești ca să faci din bicicletă un obiect decorativ, așa cum au făcut arhitecții Olivia Zahalca și Radu Postolache de la Postolache Zahalca Arhitectura în amenajarea acestui apartament. Suportul vertical e montat într-o nișă, unde pereții sunt placați cu MDF iar deasupra bicicletei se află o sursă suplimentară de iluminat care o pune în valoare.

  3. Suport de bicicletă suspendat

  suport suspendat
  Lift suspendat bicicletă Timeless Tools, eMAG, 69,79 lei

  Un suport de bicicletă suspendat nu se montează pe orice perete, ci pe tavan. Cel de la eMAG funcționează, de fapt, ca un lift și are o sarcină maximă de susținere de 20 kilograme. Piesele metalice care se prind de tavan sunt conectate între ele printr-o frânghie de 14 metri pe care sunt prinse și cârligele care vor prinde bicicleta de șa și ghidon.

  Datorită frânghiei, poți regla înălțimea la care vrei să atârne bicicleta. Și deși e genul de suport pe care l-ai vedea mai degrabă într-un garaj, poți monta așa ceva și în living dacă vrei un element extravagant în dreptul unui perete gol.

  Foto principală: prin Postolache Zahalca Arhitectura

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce opțiuni ai dacă vrei să-ți instalezi un suport de bicicletă pe perete