LIFE

Cele mai neașteptate superstiții despre casă și mutarea în casă nouă pe care le-am aflat de la cititori

  Te-ai gândit vreodată că ghinioanele care ți se întâmplă în viața de zi cu zi ar putea fi provocate de felul în care îți duci traiul acasă? Nici noi, dar am aflat că este posibil, conform unor superstiții despre casă sau mutarea în casă nouă care încă se mai transmit din generație în generație.

  Cum se apropie Halloweenul și se simte deja în aer o atmosferă din ce în ce mai înfricoșătoare, ne-am gândit să plusăm cu niște superstiții despre casă din cultura noastră. Așa că am întrebat cititorii Lovedeco, pe Instagram – unde te invităm să ne urmărești – ce astfel de superstiții știu ei. Și uite ce am adunat.

  Superstiții despre mutarea în casă nouă

  superstitii casa noua
  Se spune că primul lucru pe care ar trebui să-l aduci într-o casă nouă ca să ai noroc este o masă

  Am făcut deja o listă cu lucruri pe care să le faci ca să te pregătești pentru mutare, dar sunt câteva pe care nu le-am inclus. Cum ar fi aceste superstiții despre casă nouă.

  „Să te muți în casă nouă la începutul săptămânii”, spune o cititoare Lovedeco. Am căutat și o explicație care să motiveze acest sfat transmis din gură în gură, din generație în generație, însă nu am găsit decât alte superstiții. Cum ar fi că luni este cea mai bună zi să începi orice lucru, ori că marțea nu este de bun augur să începi nimic, pentru că nu vei avea spor.

  „Dacă te muți în casă nouă, primul lucru pe care trebuie să-l aduci ca să ai noroc este masa”, spune altă cititoare. Iar conform unei alte superstiții despre casă nouă și obiectele pe care le aduci acolo, sub nicio formă să nu aduci mătura veche. Regula spune la casă nouă, mătură nouă, ca să îți meargă bine.

  Superstiții despre momentul din zi la care nu e indicat să faci anumite lucruri

  superstitii apusul soarelui
  Conform unei cititoare, nu e deloc indicat să mături după apusul soarelui

  Alte superstiții vin cu avertismente privind momentul din zi la care să nu faci anumite sarcini, pentru că aduce ghinion. „Să nu scoți gunoiul din casă după ce apune soarele”, spune o cititoare. „Să nu mături seara”, avertizează o alta. Sau chiar „să nu întinzi rufele afară după ce apune soarele”, mai menționează un cititor.

  În căutare de explicații, am găsit alte superstiții legate de apusul soarelui, conform cărora nici covoarele nu se bat seara și nici nu e bine să uiți lingura seara în oală, pentru că nu vei putea dormi.

  Alte superstiții despre casă, ghinion, sărăcie și un truc să găsești orice pierzi

  superstitie cautat obiecte casa
  Conform unei cititoare, dacă rătăcești ceva prin casă, trebuie să întorci un pahar cu fundul în sus ca să găsești obiectul căutat

  Multe superstiții despre casă vin cu avertismentul că dacă nu le respecți vei avea parte de ghinion, sărăcie sau ceartă. De exemplu, iată câteva adunate tot de la cititori: „Să nu deschizi umbrela în casă”, „Să nu pui geanta pe jos, că aduce sărăcie”, „Să nu lași cuțitul cu lama în sus pe masă, ca să nu te cerți”, „Să nu lași sarea să se termine, trebuie să ai mereu sare în casă” sau „Să nu fluieri în casă”.

  Însă cea mai interesantă ni s-a părut o superstiție care promite să te ajute să găsești întotdeauna lucrurile pe care le pierzi. „Dacă rătăcești ceva prin casă, întoarce un pahar cu fundul în sus și o să găsești obiectul”, spune o cititoare.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cele mai neașteptate superstiții despre casă și mutarea în casă nouă pe c...