
Cum să te pregătești pentru mutarea în noua locuință
Ai găsit casa visurilor, iar acum e momentul să te muți? Află cum să te organizezi, de ce unelte și cutii ai nevoie și cum să împachetezi smart. Cu următoarele sfaturi și sugestii de la The Spruce vei afla că împachetarea lucrurilor înainte de mutarea în noua locuință nu este așa de grea precum credeai.
De unde și cum să începi împachetarea
Atunci când te muți ai o grămadă de lucruri de făcut, dar dacă-ți faci un plan de bătaie lucrurile s-ar putea să pară un pic mai ușoare. Primul pas: organizarea și sortarea tuturor lucrurilor.
De câte cutii pentru împachetat ai nevoie?
Organizarea cutiilor este un pas important atunci când te muți. Reutilizează cutiile mai vechi sau împrumută unele de la un prieten. Ține cont și de dimensiunea lor. Într-o cutie mare încap mai multe obiecte, iar una realizată dintr-un material mai gros e potrivită pentru obiecte grele. Organizează-ți lucrurile dinainte ca să știi de câte cutii ai nevoie.
Sfaturi simple și esențiale pentru împachetare
Nu toată lumea are destul timp la dispoziție pentru mutare. Deși este recomandat să organizezi și să împachetezi lucrurile pentru mutare în jur de opt săptămâni, majoritatea oamenilor nu au mereu un astfel de avantaj. Ține cont de sfaturile de mai jos, ca să-ți faci treaba mai ușor și mai rapid.
Lucrurile de care ai musai nevoie pentru împachetare
Ca să te asiguri că obiectele tale sunt împachetate în siguranță și în timp util, cumpără-ți câteva lucruri ca să-ți ușureze munca, cum ar fi câteva role de bandă adezivă cu lățimi diferite, cutter, foarfece și cutii de diverse dimensiuni. Nu uita să scrii cu markerul pe fiecare cutie ce anume conține, ca să nu te apuce durerea de cap atunci când despachetezi.
Aranjarea cutiilor în mașină
După ce închiriezi o mașină pentru ziua în care decizi să te muți, gândește-te dinainte cum vei aranja lucrurile în mașină astfel încât să nu faci prea multe drumuri.
Cum să împachetezi și pregătești electrocasnicele mari
Atunci când îți pregătești mutarea în noua locuință, electrocasnicele s-ar putea să-ți dea ceva bătăi de cap. Nu numai că sunt grele, dar de cele mai multe ori au nevoie și de un fel de dezinstalare. Trebuie să ții cont și de faptul că majoritatea companiilor care se ocupă de mutări insistă ca aparatele voluminoase să fie pregătite când ajung la adresă. Sau îți oferă ajutor, dar contracost. Chiar dacă pare relativ simplu să pregătești aparatele voluminoase pentru mutare, dacă nu o faci corespunzător, s-ar putea să te trezești că nu mai funcționează odată ce le bagi în priză.
Cum să împachetezi electrocasnicele
Deși electronicele nu sunt atât de greu de dezasamblat precum aparatele voluminoase, tot trebuie să ai grijă când le împachetezi. Pune-le în cutii potrivite pentru dimensiunea lor și etichetează-le, iar firele și prelungitoarele strânge-le și bagă-le în același loc cu aparatul de la care provin. Astfel îți va fi mult mai ușor să le instalezi când ajungi în noua casă.
Cum să împachetezi pozele, ramele și oglinzile
Una dintre metodele de împachetare folosite de majoritatea oamenilor este să lipească cu bandă adezivă mai multe rame împreună, ca să nu se spargă sticla. Nu este chiar bine fiindcă banda adezivă va strica ramele.
O metodă mai bună ar fi să le ambalezi în folie cu bule, astfel ramele și oglinzile vor rezista șocului de mișcare și nu vor rămâne urme de la banda adezivă pe ele.
Cum să împachetezi vasele
Poate părea ușor să împachetezi vasele pentru mutare, dar de fapt nu este chiar așa fiindcă se pot sparge cu ușurință. Nu le pune unele peste altele într-o cutie fiindcă s-ar putea să rămâi fără ele. Mai bine le împachetezi în hârtie și folie cu bule și abia după aceea pune-le în cutie.
Fă-ți o cutie cu esențiale
Ar fi bine să ai o cutie dedicată obiectelor esențiale de care vei avea nevoie în zilele premergătoare mutării și cele dinainte de despachetare în noua casă. În această cutie pune produsele cosmetice pe care le folosești des, încărcătoare, câteva ustensile de bucătărie, periuta și pasta pentru dinți și ce mai consideri că este necesar să ai mereu la îndemână.
-
LIFE
Vacanța din țară: 5 pensiuni inedite și autentice din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă
O vacanță reușită = o experiență culinară pe măsură.
-
LIFE
Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine
Nicio aventură fără mâncare bună.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after într-un apartament cu două camere: au dărâmat pereții și au reconfigurat total spațiul
Au plecat de la un buget de 20.000 euro, iar la final au ajuns la 35.000 euro.