LIFE

Soluții anti-plictiseală: 5 motive ca să te înscrii la cursul de design ținut de Alina și Omid

  Ca să-ți fie mai bine acasă, ca să te ocupi, în sfârșit, de pasiunea ta pentru design interior, ca să îi cunoști pe arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi și să beneficiezi de toată expertiza lor, plus alte multe motive, pe care le vom detalia mai jos, mai ai o șansă zilele astea să te înscrii la cursul Inside Academy.

  Stai acasă. De fapt, stăm cu toții mai mult timp acasă și asta ne-a redimensionat relația cu locuința în care ne petrecem zilele. Nu mai e un spațiu de tranziție, pe care îl foloseam ca pauză de odihnă între destinațiile cotidiene – birou, sală, parc, mall, munte, mare – ci spațiul în care ne desfășurăm majoritatea activităților zilnice.

  E imposibil acum să mai discutăm în afara noii realități în care am plonjat pe repede înainte din cauza pandemiei de coronavirus, dar adevărul e că, și dacă nu ne exila Covid-19 acasă, tot era vital ca locuința noastră să fie spațiul în care ne simțim cel mai bine. Să ne placă, efectiv, ce vedem în jur, să ne ajute, să fie frumos, eficient și util mobilat și amenajat, să ne inspire și să ne liniștească.

  Niciodată nu e prea târziu pentru un astfel de deziderat: o casă se modifică în permanență. Tu o poți preschimba oricând după dorința și nevoia ta! Nu trebuie să ai nici zece camere, nici 120 de metri pătrați, nu trebuie să fii proprietarul ei, la fel cum nu e obligatorie o investiție colosală pentru a-ți transforma casa în care stai în locul visurilor tale. Ai nevoie de un singur lucru: de informație!

  Relevantă, profesională, documentată, reală, aplicabilă, testată, eficientă, informația este cheia care deschide ușa reușitei. Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi – îi știi probabil din emisiunea „Visuri la cheie” – au plecat exact de la această premisă, a importanței informațiilor corecte, și au pus pe picioare o școală de design destinată publicului larg.

  Vrei să îți decorezi propria casă, să o transformi, să îți ajuți prietenii, familia sau chiar niște potențiali clienți să trăiască într-o locuință perfect adaptată nevoilor și plăcerilor lor? Te învață Alina și Omid cum să faci asta. Au început să studieze soluțiile atunci când au intrat la facultatea de arhitectură și design și nu s-au mai oprit nici acum.

  De altfel, au fost și acum, din cauza pandemiei, puși în situația de a găsi o soluție pentru organizarea unui nou modul de cursuri Inside Academy – care începe pe 9 aprilie – dată fiind imposibilitatea de a se mai întâlni față în față, ca la școală, cu participanții la curs. Astfel, „lecțiile” vor debuta on-line urmând ca, în funcție de evoluția pandemiei, să revină la formatul clasic, și să îi întâlnești în persoană.

  Alina și Omid împărtășesc din cunoștințele lor adunate în peste zece ani de arhitectură și design.

  Cele 5 motive ca să te înscrii la cursurile Inside Academy

  „Cred că acest curs este potrivit pentru foarte mulți oameni, noi am creat scheletul informațiilor date în așa fel încât să fie interactiv, distractiv, practic și să ofere informații esențiale, bine structurate!”, explică Omid. Ca să afli exact despre ce e vorba la cursul Inside Academy, am pus la cap „cincinalul argumentelor”: cele mai importante motive în virtutea cărora înscrierea la cursul de design interior să fie pe deplin justificată.

  1. Îți descoperi noi puteri

  „Cei care au participat la curs până acum ne-au spus că le-am dat superputeri! Știu că sună… ciudat, dar au primit <<superputerea>> de a deprinde o meserie nouă, <<superputerea>> de a modela interiorul casei lor, <<superputerea>> de a face un proiect cap-coadă, <<superputerea>> de a se deschide în fața unui grup de oameni, <<superputerea>> de a fi propiul designer, <<superputerea>> de a sta până la ore târzii în noapte să îți termini proiectul”, mărturisește Alina.
  Realitatea e că un curs de design interior implică multe reguli și disciplinează. Să ai un loc în care mintea ta să evadeze și să se decupleze de la orice probleme și surse de stres e de mare ajutor în perioada asta.

  2. Redecorezi ieftin, fără să mai plătești pe altcineva pentru asta

  De multă vreme vrei să faci niște schimbări în locuința ta, dar nu te-ai apucat niciodată de asta de teama costurilor. Acum, stând mai mult acasă, ai vrea și mai abitir să fie un loc mai pe placul tău și al celor dragi. Paradoxal, tot acum resimți și mai apăsătoare bariera financiară. Alina și Omid au soluții pentru exact astfel de situații.

  „Îți vei putea reamenaja singur casa, făcând alegeri inteligente, fără a cheltui mulți bani. Vei ști cum să te joci cu lumina, culoarea, decorațiunile și mobilierul pentru a-ți crea un ambient care să spună povestea ta. Cred că vei gusta altfel statul acasă, te vei bucura cu adevărat de fiecare colțișor al casei tale!”, spune Alina. Și completează Omid: „O să afli cum pot să construiești un stil, dar în primul rând cum să identifici stilul care te definește. Apoi îți spunem pașii care trebuie parcurși pentru a realiza imaginea din mintea ta. Cu toții știm ce vrem să facem, avem o viziune, însă ai nevoie de uneltele potrivite ca să poți transpune în realitate ceea ce numai tu vezi în mintea ta!”

  3. Intri într-o lume nouă, cu oameni noi

  „Vei fi aproape de o comunitate de oameni care-ți va fi alături oricând ai nevoie de sfaturi din domeniu și vei lega prietenii noi. În cadrul cursurilor punem accent foare mare pe partea aplicată, adică pe folosirea și integrarea informațiilor care îți sunt predate. Se formează grupuri de lucru în cadrul unei ediții și se creează legături puternice nu numai la nivel profesional, dar mai ales la nivel personal. Oamenii vin cu povești de viață diferite, își deschid mintea și sufletul și găsim semnificație în tot ceea ce înseamnă conectare umana, chiar și atunci când cursurile se desfășoară în mediul online”, spune Alina.
  Pe principiul acesta merge și Omid, care nu mai e doar colegul ei de breaslă, ci s-a transformat într-unul dintre cei mai buni prieteni ai ei. Lucrează în echipă! 

  4. Poți face o reconversie profesională

  Inside Academy te ajută să iei în considerare o schimbare de carieră. Îți transformi hobbyul într-o sursă de venit. „Avem multe exemple de oameni care au terminat cursurile Inside și au început, cu pași mărunți, o carieră de decorator de interior. Majoritatea <<își face mâna>> pe propria locuință, apoi pe ale prietenilor și de aici lucrurile se leagă. De asemenea, nu de putine ori, chiar noi am recomandat absolvenții Inside clienților care aveau nevoie de amenajări sau decorări de apartamente!”, explică Alina.

  5. Te cunoști mai bine

  Arhitectura, designul sunt domenii în care simțul estetic are un cuvânt greu de spus. Amplificarea lui implică, de fapt, deschiderea minții către domenii noi, fascinante, care duc la acumularea unui bagaj cultural considerabil. Sitemul de gândire se schimbă pentru că punctele de referință de modifică. Omid explică perfect: „Aș urma acest curs inclusiv pentru a mă auto-evalua. Să văd unde mă situez în raport cu ceilalți, dar și în raport cu proiecția mea. Din acest punct poți să progresezi, să afli structurat, pas cu pas ce ai de făcut pentru a înțelege designul și a modela ambientul.”

  Cursurile Inside Academy încep pe 9 aprilie și sunt structurate pe 12 module – câte unul pe săptămână. Toate datele de înscriere, cât și detalii suplimentare – temele fiecărui curs, modul de lucru, durata – sunt disponibile pe site-ul Inside Academy, dar și pe pagina lor de Facebook.

   

  Acest articol face parte dintr-un parteneriat Lovedeco – Inside Academy

   

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Soluții anti-plictiseală: 5 motive ca să te înscrii la cursul de design țin...