DESIGN INTERIOR

Shopping: 21 obiecte și decorațiuni sub 800 lei utile pentru studenții cazați la cămin

  Cum să faci „acasă” dintr-o cameră cu prea puțini metri pătrați și prea multe suflete care locuiesc în ea? Cu câteva soluții smart de depozitare și, bineînțeles, decorațiuni care să schimbe atmosfera locului după gustul tău.

  Traiul la cămin e ieftin, dacă-l comparăm cu o chirie – fie ea și împărțită cu alți colegi de apartament. Însă, conform multor studenți, condițiile de locuire în căminele de la noi lasă de dorit. Ba nu există suficient spațiu de depozitare, ba nu ai intimitate, ba aspectul camerelor e deprimant.

  Adevărul e că trebuie să faci anumite compromisuri dacă vei sta la cămin, însă, cu puțină creativitate și niscaiva bani puși la ciorapi, poți să faci bucata ta de spațiu să fie un pic mai cozy.

  Am răscolit rafturile magazinelor virtuale după soluții de depozitare și de personalizare a camerei de cămin și le-am adunat în lista de mai jos. Dacă nu ai încă de la început un buget suficient pentru piesele pe care ți le dorești, salvează-le în wishlist pentru mai târziu. Sau, și mai bine, pune-le pe lista ta de dorințe de Crăciun și dă-le-o apropiaților, ca să primești cadouri de care chiar să te bucuri.

  Mobilier și soluții de depozitare utile pentru studenți

  1. Noptieră din lemn masiv de pin WOOOD Sammie

  noptiera woood sammie studenti
  Noptieră din lemn masiv de pin WOOOD Sammie, galben, Bonami, 479 lei

  Dacă n-ai nimerit într-o cameră de cămin în care paturile pentru studenți sunt supraetajate, s-ar putea să ai loc de o noptieră. Și dacă-i așa, atunci de ce să nu fie una cool și colorată, cum e modelul Sammie de la Bonami? E din lemn masiv, deci e o investiție și probabil o să iei cu tine și când nu vei mai locui în cămin. Și înăuntru îți poți pune mici obiecte personale pe care nu le vrei împrăștiate prin cutii și genți.

  2. Taburet alb/negru cu spațiu de depozitare

  taburet cu spatiu depozitare
  Taburet alb/negru cu spațiu depozitare Edi Custom Form, The Home, 781 lei

  Util și atunci când chemi colegii de facultate la tine să învățați sau să jucați jocuri de societate, dar și pentru extra spațiu de depozitare. Taburetul de la The Home maschează înăuntru lucrurile pe care nu le vrei lăsate la vedere și e suficient de mic cât să nu te încurce prin cameră.

  3. Suport telescopic pentru încălțăminte Wenko Atlas

  suport telescopic pantofi
  Suport telescopic încălțăminte Wenko Atlas, Bonami, 309 lei

  Suportul telescopic Wenko Atlas e făcut special pentru încălțăminte, însă poți să pui pe el de la genți, la pălării și bijuterii, tot ce-ți trece prin cap și nu-ți încape în dulap. Și nu ocupă prea mult loc, pentru că organizează depozitarea pe verticală, iar podeaua rămâne liberă. Poate ajunge la o înălțime de trei metri.

  4. Dulăpior pentru bijuterii cu oglindă și LED Chez Ro Bien

  dulap oglinda camera studenti
  Dulăpior pentru bijuterii cu oglindă și LED Chez Ro Bien, Bonami, 594 lei

  Dacă nu ai oglindă în camera din căminul de studenți, dulăpiorul ăsta îți va fi util din mai multe puncte de vedere. E bun și pentru probat outfituri, dar și pentru depozitat cosmetice și accesorii.

  5. Suport umerașe JENNET natur/negru

  suport umerase
  Suport umerașe JENNET natur/negru, Jysk, 300 lei

  Dacă te înțelegi bine cu ceilalți colegi de cameră, puteți cumpăra un suport de haine de genul celui de la Jysk împreună. Modelul JENNET are și un design cool și e perfect și pentru încălțăminte – îl puteți folosi la comun în loc de cuier și pantofar.

  6. Cutie multicoloră DRÖNA

  cutie drona
  Cutie multicoloră DRÖNA, IKEA, 14,90 lei

  Am spus-o și o vom mai spune de câte ori e nevoie: cutiile sunt salvatoare în spațiile mici în care ai nevoie să depozitezi diverse lucruri. Modelul DRÖNA de la IKEA vine cu un pattern multicolor și cool, dar sunt în magazine o mulțime de alte modele. Sunt foarte practice, pentru că le poți pune peste tot: sub pat, sub birou, în birou, în dulap, oriunde vrei depozitare închisă.

  7. Cutie cu capac BYGGLEK

  cutie cu capac bygglek
  Cutie cu capac BYGGLEK LEGO®, IKEA, 69,90 lei

  Că tot vorbeam de cutii, IKEA a lansat o nouă colecție în parteneriat cu LEGO® și, deși design-ul a fost special gândit pentru copii, cu siguranță te va lovi puțin nostalgia când le vezi. Îmbină minimalismul cu un accent ușor ludic, deci sunt numai bune de personalizat camera de cămin cu ele.

  8. Rafturi cu trei cutii de depozitare

  raft cutii studenti
  Rafturi cu trei cutii de depozitare, oțel și textil nețesut, vidaXL, 109 lei

  Da, încă un produs pe bază de cutii, însă modelul de la vidaXL are în plus un cadru din oțel. E practic o mini-comodă cu sertare, la preț accesibil, perfectă pentru o cameră de studenți. Poți depozita în cutii haine, prosoape sau așternuturi – orice ai nevoie.

  9. Cuier suspendat YAMAZAKI Mito

  cuier suspendat yamazaki mito
  Cuier suspendat YAMAZAKI MITO, Bonami, 142 lei

  În caz că nu te-ai pus de acord cu ceilalți studenți să vă cumpărați un stander la comun, puteți alege varianta mai ieftină: un cuier suspendat. Modelul YAMAZAKI Mito de la Bonami poate fi agățat pe ușă, deci nu necesită găurire, și este și retractabil, pentru atunci când nu-l folosești.

  10. Cârlig de metal și lemn

  cuier curcubeu
  Cârlig de metal și lemn, H&M Home, 29,99 lei

  Dacă, totuși, ai liber la bătut cuie în pereți, alege un cuier ceva mai aspectuos, cum e cel de la H&M în formă de curcubeu. Iar dacă-l montezi în partea ta de camere, nu va fi nevoie să-l împarți cu nimeni, deci două agățătoare vor fi suficiente.

  Accesorii pentru personalizarea camerei de cămin

  11. Set de aviziere negre Reminder

  avizier studenti bonami
  Set 2 aviziere negre Reminder, Bonami, 233 lei

  Poate părea clișeic să-ți pui aviziere metalice deasupra biroului, însă ele au împânzit Pinterestul în ultima vreme tocmai pentru că sunt o metodă simplă de personalizare. Îți poți agăța pe ele toate fotografiile tale dragi, notițe, ornamente mici și alte brizbrizuri.  Și asta fără să le distrugi cu bandă adezivă – pereții se pot repara, însă amintirile tale vor rămâne cu lipici pe ele.

  12. Avizier din plută pentru notițe Really Nice Things Camera

  avizier din pluta
  Avizier din plută pentru notițe Really Nice Things Camera, Bonami, 162 lei

  Avizierul din plută o variantă mai ușoară de avizier, are doar 300 g și o poți lipi de perete, fără să dai găuri în cazul în care nu ai voie.

  13. Decorațiune perete bej din bumbac Cotton Field Lorena Canals

  decoratiune perete franjuri
  Decorațiune perete bej din bumbac Cotton Field Lorena Canals, The Home, 215 lei

  Pentru extra coziness, îți poți decora pereții cu accesorii textile, în loc de tablouri. Un obiect cu franjuri în stilul celui de la The Home mai neutralizează din răceala pereților goi și te va face să te simți ca acasă, chiar și în camera din căminul de studenți.

  14. Oglindă LOTS

  oglinda dublu adeziva studenti
  Oglindă LOTS, IKEA, 29,90 lei

  Oglinzile LOTS sunt perfecte pentru camerele de cămin, pentru că vin cu prindere prin bandă dublu adezivă. Nu trebuie să dai găuri ca să le montezi și îți vor fi la îndemână dacă nu ai loc să pui o oglindă cu suport pe podea.

  15. Poster bej deschis

  poster hm
  Poster bej deschis/persoană lungită, H&M Home, 59,99 lei

  Și dacă tot am pomenit banda dublu adezivă, ea poate fi utilă și la lipirea posterelor pe pereți. Cel de la H&M vine în nuanțe neutre, deci nu vei încărca vizual spațiul și șansele să intre în conflict cu decorațiunile celorlalți colegi sunt mai mici.

  16. Panou perforat cu litere SVENSAS

  panou perforat cu litere
  Panou perforat cu litere SVENSAS, IKEA, 49,90 lei

  Un alt lucru util și simpatic de pus pe birou în camera pentru studenți este un panou personalizabil. Modelul SVENSAS de la IKEA vine la pachet cu câteva litere și simboluri cu care să-ți lași ție sau celorlalți mesaje.

  17. Bandă luminoasă LED OLSSON

  banda luminoasa led
  Bandă luminoasă LED OLSSON, Jysk, 40 lei

  Poți folosi banda luminoasă LED OLSSON pentru o mulțime de lucruri – să faci puțină lumină în dulap, să creezi lumini de accent în spatele oglinzilor sau al tablourilor, să faci spațiul să pară un pic mai mare dacă o plasezi strategic, pe muchia patului. Și nici nu ai nevoie de alimentare prin priză la ea, pentru că funcționează pe baterii.

  18. Veioză de birou SVALLET

  veioza svallet
  Veioză de birou SVALLET, IKEA, 14,90 lei

  Obiectele mici de iluminat pot schimba atmosfera într-o cameră de studenți. Veioza SVALLET, de exemplu, e perfectă pentru birou, dar și pentru noptieră. Se potrivește cu becuri LED, așa că o poți folosi ca să citești la tine în pat, fără să-ți deranjezi prea tare colegii.

  19. Instalație de lumini KAARE

  instalatie lumini kaare studenti
  Instalație de lumini KAARE, Jysk, 50 lei

  Altă idee uber-folosită pe Pinterest dar care are întotdeauna efectul scontat: ghirlandele luminoase. Pur și simplu fac spațiul mai cozy, mai hygge, iar cele de la JYSK funcționează pe bază de baterii.

  20. Ghirlandă cu fanioane

  ghirlanda textila hm
  Ghirlandă cu fanioane, H&M Home, 39,99 lei

  Dacă visai la o cameră de studenți în stil americănesc, poți decora pereții cu ghirlande cu fanioane. Cele de la H&M Home au o lungime de trei metri și vin într-un săculeț de pânză în care le poți păstra atunci când nu vrei să le folosești.

  21. Manechin pentru croitorie

  manechin
  Bust pentru dame – manechin feminin croitorie, vidaXL, 269 lei

  Un bust de croitorie poate dubla foarte bine drept cuier – dacă spațiul permite și ceilalți colegi sunt de acord cu el în cameră. Iar dacă te afli într-un cămin de studenți la design vestimentar, cel mai probabil nu vor avea nimic de obiectat.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 21 obiecte și decorațiuni sub 800 lei utile pentru studenții cazaț...