Balcon

Shopping: 6 modele de încălzitoare pentru terasă sau balcon și tot ce trebuie să știi despre ele

  Dacă locuiești la casă și ai o terasă, cu siguranță ți-ai pus problema încălzirii spațiului în zilele friguroase. Am discutat cu un specialist despre tipurile de încălzitoare pentru terasă sau balcon deschis și am ales șase modele din care să te inspiri și care să te încălzească în serile friguroase când vrei să petreci cu prietenii tăi.

  Pentru ca tu să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește alegerea unor încălzitoare pentru terasă sau balcon, am stat de vorbă cu Șerban Barbato, de la Încălzitoare Exterior, care ne-a povestit despre tipurile de încălzitoare existente, diferențele dintre ele, dar și care este cea mai bună opțiune pentru uz personal.

  Două tipuri de încălzitor pentru terasă: pe gaz și electrice

  Încălzitoarele pentru exterior sunt împărțite în două categorii: pe gaz și electrice. Cele electrice sunt cu halogen, care au o putere mare, însă durata de viață a lămpii e scurtă și generează foarte multă lumină roșie care pe termen lung îți poate afecta vederea. Cu quartz, care au un preț rezonabil și o durată de viață a lămpii de aproximativ 5000 de ore. Cu fibră de carbon, care sunt cele mai noi modele apărute, cu o durată de viață a lămpii de aproape 10.000 ore. Și panouri radiante, care funcționează la o temperatură mai mică a suprafeței radiante și sunt ideale pentru spațiile protejate, ele încălzesc aerul similar cu caloriferul. Sunt un pic mai scumpe decât cele cu fibră de carbon, însă utilizate în spațiile corespunzătoare sunt foarte eficiente și au o durată de utilizare mai mare.

  „Încălzitoarele pe gaz au putere foarte mare, dar personal le prefer pe cele electrice. Prima opțiune ar fi panourile radiante și apoi cele cu fibră de carbon. Gazul nu iese iarna din butelie, arde repede și poluează. Cele electrice sunt mai prietenoase, ocupă mai puțin spațiu și sunt mai versatile. Desigur, trebuie instalate mai multe astfel de încălzitoare pentru a obține eficiența celor de pe gaz. De asemenea, cele pe gaz se pot utiliza doar în spații deschise, iar cele electrice și în exterior, dar și în interior”, explică Șerban

  Piața încălzitoarelor oferă o gamă largă de produse, însă e bine să identifici nevoile tale reale și să faci un research amănunțit căci cu cât materialele folosite în fabricarea încălzitorului sunt mai calitative, crește și performanța lui: căldura degajată de încălzitor radiază pe o suprafață mai mare, design-ul lui e mai elegant și, nu în ultimul rând, are o durată de viață mai lungă.

  Un încălzitor de exterior funcționează cel mai eficient la temperaturi între 10 și 20 °C și e bine să știi că dă căldura pentru care îl cumperi atunci când balconul sau terasa are un acoperiș sau o protecție.

  „O terasă închisă cu folie va fi mult mai eficient încălzită decât aceeași suprafață fără niciun fel de protecție. O adiere de vânt va schimba pe loc senzația de căldură resimțită. Trebuie să protejăm suprafața, să înțelegem principiul de funcționare și să fim conștienți că pe măsură ce temperaturile scad, vom simți mai puțină căldură indiferent de tipul de încălzitor”, spune Șerban.

  6 modele de încălzitoare pentru terasă sau balcon

  1. Încălzitor pentru terasă cu halogen

  încălzitoare_exterior
  Încălzitor tip masă; 1.528,23; Pestre

  Ce-ar fi dacă ai sta pe terasa casei la o masă tip bar cu încălzire? Acest tip de încălzitor are o carcasă din oțel inoxidabil și funcționează cu o lampă halogen, ce are timp de funcționare de aproximativ 5000 ore. Are un filament acoperit cu un strat de protecție de culoare roșie și are puterea de 1,5 kW și 230 V.

  2. Încălzitor de perete Scientec

  încălzitor_de_exterior_perete
  Încălzitor fibră de carbon Scientec; 706.06 lei; Încălzitoaredeexterior.ro

  Un încălzitor de perete care face față și unei terase mari și deschise, și unui balcon. Elementul de încălzire este din fibră de carbon cu eficiență ridicată, are un reflector de aluminiu, trei setări de putere – scăzut, mediu, ridicat – un timer de nouă ore și un sistem securizat de siguranță. Poți seta timer-ul sau modul de funcționare printr-o telecomandă simpatică.

  3. Încălzitor terasă tip lampă cu halogen

  încălzitoare_de_exterior_lampă
  2.074,64 lei; Încălzitor de exterior Schuller; Magic Lights

  Dacă spațiul îți permite, poți să folosești pentru terasa casei tale un încălzitor de terasă tip lampă, cu picior. Modelul Schuller, Heat I, este un încălzitor electric realizat din metal, cu finisaje negre, elegante. Funcționează pe halogen, cu două lămpi ce au putere de 900 W și 1200 W și un cablu de 1,8 metri.

  4. Încălzitor terasă Heatwave pe gaz

  încălzitor_de_Exterior_gaz
  Încălzitor Heatwave BK; 899.00 Lei; Electronic-Star

  Modelul Blumfeldt Heatwave este un încălzitor puternic și are un consum redus de energie. E proiectat pentru a fi utilizat cu o sticlă de acid propan sau butiric cu gaz lichefiat, care poate fi ușor introdusă în interior. Fiind construit din oțel inoxidabil, rezistă la coroziune și este adecvat pentru amplasarea în aer liber. Are o putere de minimum 5,000 W și maximum 11,000 W. Este important să știi că butelia de gaz nu este inclusă în pachet.

  5. Încălzitor pentru tavan Scientec

  încălzitoare terasă incalzitor terasa
  Încălzitor Scientec; 1,220.34 lei; Încălzitoareexterior.ro

  Dacă spațiul nu-ți permite să ai un încălzitor de exterior mai mare, modelul Scientec poate fi montat direct pe tavan. Are un element de încălzire din fibră de carbon, cu eficiență ridicată, o putere de 3000 W, o carcasă din aluminiu eloxat, timer de nouă ore, protecție IP65 și un cordon de alimentare de 1,8 metri.

  6. Șemineu Terra Blumfeldt

  încălzitoare terasă
  Monument șemineu grădină; 769.00 Lei; Klarstein

  Pe lângă încălzitoare de terasă electrice sau pe gaz, există și șemineele exterioare. Această sobă pentru terasă, pe lângă faptul că este realizată în întregime din oțel rezistent la foc, are și un design tare chic. Are spațiu pentru depozitarea buștenilor, ceea ce face aprinderea focului va fi mult mai ușoară.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 6 modele de încălzitoare pentru terasă sau balcon și tot ce trebui...