DESIGN INTERIOR

Shopping: 15 decorațiuni din lemn care-ți aduc casa mai aproape de natură

  Lemnul este un material ecologic și durabil, iar efectul pe care-l imprimă unui interior este de neegalat. Mai ales dacă vorbim de acel lemn neșlefuit, cu aspect natural, care-ți umple casa cu energia lui legendară și cu o vibrație pozitivă, pe care o găsești doar în natură.

  Iar dacă nu vrei să investești în piese de mobilier voluminoase, dar îți dorești totuși ca lemnul să fie prezent la tine acasă, există numeroase mici decorațiuni din lemn, funcționale sau pur și simplu estetice, care să te ajute să dai casei acel aer de familiar și întoarcere la origini și la artizanat.

  Decorațiuni din lemn făcute în România

  Am pus accentul pe oferta designerilor români de obiect și am ales și câteva piese din lemn unicat, în care s-a pus pasiune și pentru care s-a lucrat folosind tehnica meșteșugărească.

  1. Ceas de masă

  Angle Clock, Eterra Atelier, 490 lei

  Un obiect decorativ și funcțional, în același timp, acest ceas realizat din lemn de nuc și alamă poate fi așezat atât vertical, cât și orizontal. Cu o lățime de 150 centimetri și o înălțime de 10, acest ceas are un design pe cât de simplu, pe atât de original.

  2. Ghiveci natural

  decoratiuni din lemn - ghiveci
  Ghiveci din lemn, Lamurra, 142 lei

  Acest model de ghiveci pentru flori creează impresia de plantă crescută în copac. O bucată de lemn lucrată în formă de hexagon, care se ve integra perfect unui decor în tonuri și materiale naturale. În plus, îi poți da acestui ghiveci și altă utilitate. Este o decorațiune foarte versatilă.

  3. Lampă suspendată

  decoratiuni din lemn - lampa
  Lampă N suspendantă, Rizi Design, 952 lei

  Abajurul din lemn conferă căldură stilistică acestui corp de iluminat. Lampa face parte din colecţia dedicată proiectului Efden, prototipul de casa inteligentă care a reprezentat România la concursul internaţional Solar Decathlon 2014. Lampa îmbină tehnica meştesugărească a prelucrării lemnului cu simplitatea unui obiect contemporan.

  4. Lampă cu abajur-floare

  decoratiuni din lemn - abajur floare
  Lampă pogo D, Arhifab, 100 euro

  Acestă piesă se numără printre acele decorațiuni din lemn cu un farmec aparte. Abajurul mimează deschiderea petalelor unei flori. Petale realizate magistral din placaj din lemn, care îi dau obiectului un aer sofisticat și fac dintr-un corp de iluminat o piesă centrală. „Petalele” abajurului sunt asamblate handmade.

  5. Căluț de lemn

  decoratiuni din lemn pentru copii
  Cal-bălan, Mikelesta.com, preț la cerere

  Dacă ai copii, e musai să integrezi o astfel de decorațiune în camera celor mici, una de care te poți bucura și tu, ca adult. Calul Bălan, o jucărie cu model industrial-artizanal, este realizat din placaj din lemn, cu fâșii mai subțiri la nivelul șeii, în timp ce roțile sunt învelite cu piele naturală.

  6. Veioză din lemn și sticlă acrilică

  decoratiuni din lemn - lampa dark fracture
  Lampă Dark Fracture, Eduardlocota.com, preț la cerere

  Sculptorul Eduard Locota a fost primul din lume care a creat acest tip de lămpi. Realizată din lemn de stejar, cu o greutate de 3 kg și un finisaj handame, lampa combină două materiale care se completează superb și dau impresia de lemn incandescent.

  7. Sfeșnic masiv din lemn

  decoratiuni din lemn handmade
  Sfeșnic Block 95, Loved Things, 175 lei

  Creat dintr-o bucată de lemn vechi de salcâm negru, acest ornament este cu atât mai special cu cât îți aduce energia naturii în locuință. Lemnul- sfeșnic are nuanţe naturale de galben-auriu închis și este finisat cu ulei de in. Acceptă lumânări cu diametrul de până la 4,8 cm.

  8. Taburet sau măsuță din lemn

  decoratiuni din lemn - taburet
  Taburet Teutons, Homey N’ Joy Design, 1.450 lei

  Un obiect decorativ care se potrivește atât în interiorul casei, cât și în grădină, dacă ai așa ceva. Taburetul este realizat dintr-o bucată compactă de lemn de nuc și are un aspect natural. Are o lățime de 34 cm și o înălțime de 39, iar greutatea taburetului este de 12 kg.

  9. Cutie pentru depozitare

  Cutie Pine natural, Somproduct.ro, 163 lei

  Un obiect funcțional cu un design rustic, care se va potrivi perfect cu designul unei bucătării minimaliste sau pe hol. Realizată din lemn de pin, cu o nuanță deschisă și plăcută, cutia este deopotrivă încăpătoare, cu dimensiuni de 60 x 40 x 24 centimetri.

  10. Bol din lemn

  Bol din lemn, The Home, 27 lei

  Este un obiect care nu trebuie să lipsească din nicio casă sau, mai exact, din nicio bucătărie. Creat din lemn exotic de mango, cu dimensiuni de 7,5 x 4 centimetri, acest bol este o alternativă modernă la decorațiunile artizanale pentru servirea mesei.

  11. Tacâmuri pentru salată

  Tacâmuri pentru salată, Bonami, 64 lei

  Rămânem în sfera bucătăriei și-ți propunem un set șic de tacâmuri pentru salată, realizate dintr-un material rezistent, antibacterian și ecologic: lemnul de bambus. Sunt niște de ustensile pentru masă durabile și, deopotrivă, atractive din punct de vedere estetic.

  12. Suport pentru reviste

  Suport pentru reviste, Nordashop.com, 140 lei

  Susține printul, cumpără ziare și reviste și așază-le într-un suport șic, care poate deveni o decorațiune specială în casa ta. Designul scandinav înseamnă simplitate, iar materialul din care este realizat acest obiect, lemnul, îi dă un aer cald, familiar. Se potrivește într-un interior decorat minimalist.

  13. Noptieră din lemn de mango

  Noptieră Gerald La Forma, The Home, 929 lei

  Mai degrabă o decorațiune decât un obiect de mobilier, această noptieră are un design extrem de simpatic. Și retro, și modern, produsul cu dimensiuni de 40 x 30 x 60 centimentri  va da un farmec aparte oricărei încăperi. Îl poți integra atât în dormitor, cât și-n living sau baie.

  14. Cuier din lemn de tec

  Cuier din lemn de tec, Bonami, 389 lei

  O decorațiune desprinsă parcă dintr-o cabană în vârf de munte, acest cuier are un model clasic, atemporal, fără să dea impresia de desuet. Un obiect simplu și de efect, cu dimensiuni de 90 x 18 x 4 centimetri, care-și găsește locul chiar și pe un hol mai puțin încăpător.

  15. Pasăre decorativă

  Pasăre decorativă din nuc și alamă, Nordashop.com, 282 lei

  Încheiem cu o decorațiune în adevăratul sens al cuvântului, care poate da un plus de stil unei camere amenajate simplu. Creată din lemn de nuc, această pasăre are picioare și cioc din alamă și este realizată în stilul nordic, inconfundabil.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 15 decorațiuni din lemn care-ți aduc casa mai aproape de natură