LIFE

5 rezoluții pe care să ți le stabilești dacă vrei să-ți cumperi prima locuință în 2022

publicat pe 05 ian. 2022

  Anul nou vine cu dorințe noi. Iar ca să ți le îndeplinești, ar fi bine să-ți pui la punct un plan de bătaie – pe care să îl și respecți, pe cât posibil. Dacă dorința ta pentru 2022 este să-ți cumperi prima locuință, uite câteva rezoluții care o vor face posibilă.

  Sintagmele „prima casă” și „credit imobiliar” au 4400, respectiv 2900 de căutări pe Google și sunt în creștere încă dinainte de Crăciun. E clar că e unul dintre obiectivele principale la început de an, iar ca să-l atingi, ține-te de aceste rezoluții de la Apartment Therapy.

  1. Să te informezi pe îndelete despre întregul proces

  Primul pas în cumpărarea unei locuințe este înțelegerea procesului. Dacă ai banii în mână, e un pic mai simplu, pentru că poți sări peste toată alergătura pe la bănci după credite. Însă dacă ai nevoie de ajutor financiar, trebuie să te documentezi în legătură cu obținerea finanțării. Ce presupune să-ți faci un credit? Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești? Câți bani trebuie să strângi pentru avans? Sunt doar câteva dintre întrebările la care ar fi bine să găsești răspunsuri, iar cel mai simplu e să citești ofertele de pe site-urile băncilor.

  2. Să găsești un specialist în măsură să te ajute

  agent imobiliar
  Un agent imobiliar bun te poate ajuta să obții cea mai bună ofertă

  Un broker de credite sau un agent imobiliar îți poate simplifica cu mult procesul de cumpărare a unei locuințe. Interesează-te peste tot, întreabă-ți prietenii și familia și încearcă să găsești persoana potrivită, care să fie atentă la nevoile tale și să te ajute să cumperi casa visurilor.

  3. Să-ți faci toate calculele necesare

  După ce afli câți bani trebuie să ai pentru avans sau pur și simplu care sunt costurile de pe piața imobiliară, începe să-ți faci un plan bugetar. Numără ce ai deja, calculează câți bani poți pune deoparte lunar și cum poți obține extra venituri pentru scopul tău. Dacă stai în chirie, iată aici un ghid care să te ajute să pui deoparte din salariu.

  4. Să ai o perspectivă realistă asupra prețurilor

  anunturi imobiliare
  Verifică mereu anunțurile imobiliare în zonele care te interesează, ca să știi cam care sunt prețurile

  Piața imobiliară e în continuă schimbare, iar prețurile pot crește sau scădea de la o lună la alta. E important să te uiți pe site-urile cu anunțuri constant, să urmărești ofertele și să-ți dai seama ce îți poți permite și ce nu. Astfel îți poți ajusta fie bugetul, fie așteptările, ca la final să nu ai parte de dezamăgiri.

  5. Să nu pui presiune pe tine

  Dacă ți-ai pus în minte că trebuie să-ți cumperi o locuință până la o anumită vârstă, uită de asta. Presiunea nu îți e de folos și te poate împinge să faci o alegere greșită, pe care cu greu o poți corecta. Dacă respecți toate aceste rezoluții și observi că nu-ți ajung banii să cumperi ceva decent, mai bine împinge planul până când ai totul pus la punct. E mai important să nu-ți faci datorii dacă ai o situație financiară instabilă, decât să fii „în rând cu lumea”.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 rezoluții pe care să ți le stabilești dacă vrei să-ți cumperi prima loc...