Un penthouse din Baia Mare are un open space imens înconjurat de trei terase
publicat pe 17 feb. 2021Un penthouse din Baia Mare cu o amenajare sofisticată, în care detaliile împrumutate din stilurile clasice se împletesc armonios cu nevoile și tendințele de astăzi. Piesele de rezistență ale locuinței? Terasele, mobilierul și culorile alese.
Un penthouse de 150 de metri pătrați dintr-un bloc nou din zona Livada, Baia Mare, cu două dormitoare, un living, trei băi și patru terase, și o amplasare deosebită, într-o livadă, la poalele dealului. E al unei familii tinere care își dorea un cămin cald și primitor, dar cu multă personalitate și îndrăzneală. Designerul Raul Șerban, de la Hangar 7586, a preluat locuința la roșu în iunie 2019 și le-a îndeplinit dorința. A lucrat la o amenajare eclectică, ce înglobează mai multe stiluri, de la neoclasic la elemente și materiale moderne. A durat opt luni procesul, mobilierul e aproape integral lucrat pe comandă, iar bugetul a ajuns undeva la 80.000 de euro.
Parchetul e din lemn masiv, montat în stilul clasic Herringbone
Baia matrimonială e conectată la dormitor.
Comoda media din living are un aer retro, dar manufacturarea ei o plasează în zilele noastre.
Zona de citit are un aer boem, dar liniile sunt drepte, minimaliste.
„Am vrut să evităm să scoatem în evidență o anumită zonă, am vrut să fie totul cât mai echilibrat și să nu existe zone defavorizate, de exemplu holul l-am tratat ca și livingul și l-am legat de acesta prin elemente de mobilier”, povestește Raul Șerban.
În toată amenajarea, elementele clasice sunt reinterpretate în manieră contemporană: parchetul din lemn masiv este montat în stilul clasic Herringbone, dar are o nuanță discretă de gri-nisipiu, și nu este lăcuit. Open space-ul cu bucătărie și living include un mobilier minimalist, cu electrocasnice încastrate și o mică insulă din care se desprinde masa cu picior metalic. Zona de relaxare cuprinde o canapea tip colțar din catifea verde-smarald, poziționată pe un perete albastru-închis și asortată cu măsuțe de cafea din sticlă și metal auriu.
Paleta cromatică generală este una neutră, întreruptă de accente cromatice care personalizează spațiile.
Open space-ul beneficiază de lumină naturală abundentă.
Au păstrat grinzile de susținere la vedere, deoarece aduc o atmosferă călduroasă zonei de living.
Din insula de bucătărie se desprinde o masă cu picior metalic.
Îmbinarea de finisaje și nuanțe e una originală: furnir deschis, lemn, MDF crem, marmură pentru porțiunea dintre corpuri și verde fistic pentru blat.
Blatul de bucătărie este din Meganite, un material compozit.
Deși diferite, piesele și finisajele folosite se împletesc armonios și transferă spațiului un aer aparte.
Comoda turcoaz desenată de Hangar7586 are un aer retro și o cromatică ce amintește de Franța anilor interbelici.
Nuanțele obiectelor se schimbă pe parcursul zilei, în funcție de tipul și cantitatea de lumină pe care o primesc.
Geometrii de efect: liniile parchetului, grinzilor, bibliotecii și cercurile scaunelor, oglinzilor și corpurilor de iluminat.
Mobilier lucrat aproape exclusiv pe comandă
Open space-ul e înconjurat de trei terase: una în zona bucătăriei, una în dreapta canapelei din living și cea principală în spatele zonei media. A patra terasă e cu ieșire din dormitor. Toate terasele sunt placate cu plăci ceramice ce imită lemnul, rezistente la umezeală și intemperii.
În mijlocul terasei principale au creat o oază de gazon.
Ghivecele ceramice în stil franțuzesc au culori contrastante: albastru, galben fad și verde.
Pentru terasa din dormitor, inspirat de serele reședințelor nobiliare de odinioară, designerul a creat o zonă pe care a denumit-o „mini-oranjerie”.
Pereții sunt placați cu lemn aplicat în 45 de grade, pentru un aspect urban contemporan, iar peretele de sticlă glisantă desparte camera de terasa principală.
Toate piesele de mobilier, cu excepția unei comode, sunt făcute pe comandă, după schițele designerului, cu firma Sewa Wood din Baia Mare, din lemn, mdf și pal furniruit. Și mobilierul din camera copiilor este desenat de Hangar 7586 și fabricat din MDF și lemn. Are câteva elemente inspirate de universul ludic al celor mici: hubloul, ușile dulapului care se inspiră din intrarea într-un castel, plus o zonă unde cei mici se pot urca și ascunde.
Baia matrimonială are o organizare clasică, în stilul băilor din perioada Art Deco, dar dușurile sunt realizate într-o manieră modernă, cu sticlă fumurie și accesorii negre mate. Ea a costat cel mai mult: este placată cu lastre ceramice cu textură de marmură, de 2,7 metri înălțime. În dreptul intrării, sunt două lavoare de compozit turnate în mobilier, cu oglinzi ovale înalte. Atmosfera de lux e sporită de accesoriile și bateriile negre, minimaliste, plus corpurile de iluminat variate, cu lumină caldă, care creează un decor de baie de hotel.
Spațiul are o alură de SPA și cuprinde mai multe zone, delimitate prin paravane de sticlă fumurie.
Plăcile cu aspect de marmură continuă în zona cu cada rectangulară, minimalistă.
A doua baie are mozaic de sticlă tridimensional, foaie de sticlă de duș fumurie și accesorii de marmură negre.
Baia din hol e placată cu plăci ceramice gri mat, cu un imprimeu foarte fin, asemănător unei pânze brodate.
Paleta cromatică din zona de dormit mizează pe nuanțe de verde și albastru.
Peretele opus e tratat cu un albastru închis și patru tablouri cu motive grafice ce reiau nuanța. Patul are o tăblie tapițată dispusă pe toată lungimea peretelui. Împreună cu noptierele placate cu sticlă și veiozele cu forme originale, creează un decor prețios.
„Am ales un tablou în serie, care privit de aproape transmite mult, pentru că are textură de pânză naturală în interior și vopsea naturală. Sunt făcute manual, am avut norocul să găsim acest set de tablouri pe ultima sută de metri, era o zonă care rămăsese în așteptare, aveam nevoie de ceva orientat pe lungime, nu pe înălțime, apoi ne trebuia ceva care să aibă textură, să fie sofisticat”, povestește designerul.
Tips&tricks pentru amenajare de la designerul Raul Șerban
Parchet din lemn în baie
În acest proiect, am ales să continuăm pardoseala din parchet și în baie. Nu l-am tratat în vreun fel, deoarece avem o ventilație corespunzătoare, baia este generoasă, aproximativ 3×4 metri, asta înseamnă că nu se creează umiditate excesivă, dușul este foarte bine izolat în partea de jos pentru a evita infiltrări sau scurgeri de apă, în interiorul dușului este placare ceramică, funcționează și va rezista în timp.
Holul devenit colț de citit
Aici erau un hol și o zonă tehnică, deci se prefigura ca o zonă de tranzit care aparent nu urma să transmită nimic; am decis să schimbăm asta, am mascat cu mobilier centrala termică, panoul tehnic și aparatul de aer condiționat, am creat un design unitar și am lăsat liber peretele de sticlă, apoi am așezat în apropiere un bufet de sticlă și crom, oglinzi și o lampă impozantă pentru a scoate zona din ideea de hol. Practic, am tratat-o ca pe o prelungire a livingului.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Acest penthouse din Baia Mare ne-a fost trimis de Raul Șerban.
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Proprietarul acestui penthouse și-a dorit închiderea bucătăriei și o amenajare cu note urbane împletite cu elemente din natură
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un penthouse cu living dispus pe două etaje și televizor pe tavanul dormitorului
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Amenajarea unui penthouse din Brașov combină catifea cu elemente metalice și piatră naturală, într-un stil glam
-
UTILE
Care este temperatura corectă pentru sterilizarea borcanelor la cuptorul electric
Oferim și alte metode tradiționale de sterilizare a borcanelor.
-
UTILE
Ce poți face pentru eliminarea calcarului din apă. 3 metode simple de ajutor
Poți să fierbi apa și să elimini multe minerale dure.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cu ce se curăță lipiciul de pe geamul termopan și ce metodă funcționează rapid
Fără detergenți abrazivi sau unelta care zgârie.