Proiecte

Un penthouse din Baia Mare are un open space imens înconjurat de trei terase

Un penthouse din Baia Mare cu o amenajare sofisticată, în care detaliile împrumutate din stilurile clasice se împletesc armonios cu nevoile și tendințele de astăzi. Piesele de rezistență ale locuinței? Terasele, mobilierul și culorile alese.

Un penthouse de 150 de metri pătrați dintr-un bloc nou din zona Livada, Baia Mare, cu două dormitoare, un living, trei băi și patru terase, și o amplasare deosebită, într-o livadă, la poalele dealului. E al unei familii tinere care își dorea un cămin cald și primitor, dar cu multă personalitate și îndrăzneală. Designerul Raul Șerban, de la Hangar 7586, a preluat locuința la roșu în iunie 2019 și le-a îndeplinit dorința. A lucrat la o amenajare eclectică, ce înglobează mai multe stiluri, de la neoclasic la elemente și materiale moderne. A durat opt luni procesul, mobilierul e aproape integral lucrat pe comandă, iar bugetul a ajuns undeva la 80.000 de euro.

„Am vrut să evităm să scoatem în evidență o anumită zonă, am vrut să fie totul cât mai echilibrat și să nu existe zone defavorizate, de exemplu holul l-am tratat ca și livingul și l-am legat de acesta prin elemente de mobilier”, povestește Raul Șerban.

Canapea verde penthouse Baia Mare - designer Raul Șerban Hangar7586
Amenajare penthouse Baia Mare: canapeaua este făcută pe comandă, iar măsuțele sunt aduse din Germania.

În toată amenajarea, elementele clasice sunt reinterpretate în manieră contemporană: parchetul din lemn masiv este montat în stilul clasic Herringbone, dar are o nuanță discretă de gri-nisipiu, și nu este lăcuit. Open space-ul cu bucătărie și living include un mobilier minimalist, cu electrocasnice încastrate și o mică insulă din care se desprinde masa cu picior metalic.  Zona de relaxare cuprinde o canapea tip colțar din catifea verde-smarald, poziționată pe un perete albastru-închis și asortată cu măsuțe de cafea din sticlă și metal auriu.

Deși diferite, piesele și finisajele folosite se împletesc armonios și transferă spațiului un aer aparte.

Mobilier lucrat aproape exclusiv pe comandă

Open space-ul e înconjurat de trei terase: una în zona bucătăriei, una în dreapta canapelei din living și cea principală în spatele zonei media. A patra terasă e cu ieșire din dormitor. Toate terasele sunt placate cu plăci ceramice ce imită lemnul, rezistente la umezeală și intemperii.

Toate piesele de mobilier, cu excepția unei comode, sunt făcute pe comandă, după schițele designerului, cu firma Sewa Wood din Baia Mare, din lemn, mdf și pal furniruit. Și mobilierul din camera copiilor este desenat de Hangar 7586 și fabricat din MDF și lemn. Are câteva elemente inspirate de universul ludic al celor mici: hubloul, ușile dulapului care se inspiră din intrarea într-un castel, plus o zonă unde cei mici se pot urca și ascunde.

camera copii baia mare - designer Raul Șerban

Baia matrimonială are o organizare clasică, în stilul băilor din perioada Art Deco, dar dușurile sunt realizate într-o manieră modernă, cu sticlă fumurie și accesorii negre mate. Ea a costat cel mai mult: este placată cu lastre ceramice cu textură de marmură, de 2,7 metri înălțime. În dreptul intrării, sunt două lavoare de compozit turnate în mobilier, cu oglinzi ovale înalte. Atmosfera de lux e sporită de accesoriile și bateriile negre, minimaliste, plus corpurile de iluminat variate, cu lumină caldă, care creează un decor de baie de hotel.

Paleta cromatică din zona de dormit mizează pe nuanțe de verde și albastru.

Baie matrimonială penthouse Baia Mare - designer Raul Șerban Hangar7586
Peretele dintre baie și dormitorul matrimonial este vopsit (inclusiv ușa dublă și tocul) pe ambele părți într-o nuanță deschisă de verde pastelat, o alegere atipică pentru zona de noapte.

 

Peretele opus e tratat cu un albastru închis și patru tablouri cu motive grafice ce reiau nuanța. Patul are o tăblie tapițată dispusă pe toată lungimea peretelui. Împreună cu noptierele placate cu sticlă și veiozele cu forme originale, creează un decor prețios.

Dormitor matrimonial - penthouse Baia Mare_designer Raul Șerban Hangar 7586 (1)

„Am ales un tablou în serie, care privit de aproape transmite mult, pentru că are textură de pânză naturală în interior și vopsea naturală. Sunt făcute manual, am avut norocul să găsim acest set de tablouri pe ultima sută de metri, era o zonă care rămăsese în așteptare, aveam nevoie de ceva orientat pe lungime, nu pe înălțime, apoi ne trebuia ceva care să aibă textură, să fie sofisticat”, povestește designerul.

Tips&tricks pentru amenajare de la designerul Raul Șerban

Parchet din lemn în baie

În acest proiect, am ales să continuăm pardoseala din parchet și în baie. Nu l-am tratat în vreun fel, deoarece avem o ventilație corespunzătoare, baia este generoasă, aproximativ 3×4 metri, asta înseamnă că nu se creează umiditate excesivă, dușul este foarte bine izolat în partea de jos pentru a evita infiltrări sau scurgeri de apă, în interiorul dușului este placare ceramică, funcționează și va rezista în timp.

Holul devenit colț de citit

Aici erau un hol și o zonă tehnică, deci se prefigura ca o zonă de tranzit care aparent nu urma să transmită nimic; am decis să schimbăm asta, am mascat cu mobilier centrala termică, panoul tehnic și aparatul de aer condiționat, am creat un design unitar și am lăsat liber peretele de sticlă, apoi am așezat în apropiere un bufet de sticlă și crom, oglinzi și o lampă impozantă pentru a scoate zona din ideea de hol. Practic, am tratat-o ca pe o prelungire a livingului.

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Acest penthouse din Baia Mare ne-a fost trimis de Raul Șerban. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Before&after: de la o casă din 1887 la o casă inteligentă, cu 125.000 eu...