LIFE

Ce pământ se pune la cactus și cum îngrijești planta în mod corect 

  Cactusul nu este o plantă pretențioasă. Secretul longevității lui constă într-o bună îngrijire. Totodată, tipul de pământ folosit pentru plantă e foarte important. Uite ce pământ se pune la cactus. Avem și câteva sfaturi de îngrijire atunci când muți planta într-un ghiveci nou. 

  Cactusul este una dintre plantele care are abilitatea de a se adapta unor medii vitrege. Însă dacă este ținut într-un ghiveci, atunci are nevoie de o atenție specială. În special când vine vorba de pământul care se pune în ghiveci. 

  Pentru a se adapta la condițiile de secetă din mediul natural, cactusul stochează apă în frunze, tulpini și rădăcini. Grație acestui proces, cactusul este foarte rezistent. Iar ca plantă de apartament devine ușor de întreținut. 

  Ce pământ se pune la cactus: ce sol să folosești

  Atenție însă la tipul de pământ pe care îl folosești pentru cactuși. Iată care sunt aspectele de care să ții cont ca să știi ce pământ se pune la cactus: 

  Cactusul necesită un sol cu drenare rapidă pentru a imita solul din mediul natural. Umiditatea în exces duce la putrezirea rădăcinilor. De aceea, solul pentru cactus trebuie să treneze imediat excesul de apă. 

  Solul pentru cactuși trebuie să aibă un amestec de materie anorganică precum piatră ponce, nisip de râu, pietriș sau perlit. Același amestec folosit pentru cactus trebuie să conțină și o cantitate mică de material organic, inclusiv fibră de nucă de cocos și turbă. Pământul pentru plantele de apartament conține în mod normal un amestec organic de turbă, scoarță de pin și vermiculit. 

  Ce să știi despre îngrijirea cactusului: 

  • Familia Cactaceae cuprinde 127 de genuri cu aproximativ 1.750 specii de cactuși; 
  • Genul Opuntia este cel mai renumit din familia Cactaceae; 
  • Cactusul se udă rar și moderat, în general la 2 – 3 săptămâni. Iar surplusul de apă trebuie scurs; 
  • De la jumătatea lui noiembrie până la jumătatea lui martie, cactusul se udă și mai rar, iar substratul trebuie să fie uscat; 
  • Cactusul poate fi atacat de păduchii lânoși. La nevoie poți folosi un tratament cu insecticid. 

  Ce pământ se pune la cactus și cum îl schimbi

  ce pamant se pune la cactus shutterstock

  Odată ce ai cumpărat un cactus, pământul cu care vine în ghiveci trebuie schimbat. Procesul se repetă o dată la doi ani. 

  Există și un moment care determină mutarea plantei într-un ghiveci mai mare. Atunci când rădăcinile cactusului încep să iasă prin orificiile de la baza vasului. Ca regulă, la schimbarea ghiveciului, se alege un vas cu aproximativ doi centimetri mai mare decât cel folosit anterior. 

  Ghiveciul trebuie să aibă orificii pentru drenarea apei și să fie fabricat dintr-un material poros precum lut sau argilă. Scoți cactusul din vechiul ghiveci cu mănuși groase sau cu un clește. 

  Scuturi pământul de pe rădăcini și pui un substrat de câțiva centimetri de pământ în noul ghiveci. Cactusul nu are nevoie de o cantitate mare de pământ. Pui cactusul și completezi cu pământ proaspăt. 

  Planta trebuie udată abia la două săptămâni după ce a fost mutată în noul ghiveci. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce pământ se pune la cactus și cum îngrijești planta în mod corect