LIFE

Obsesia lunii: rafturile de perete de la JYSK care imită un design legendar, dar sunt mult mai ieftine

publicat pe 20 oct. 2022

  Un microtrend de pe TikTok a transformat o colecție de rafturi de perete de la JYSK în unele dintre cele mai dorite piese de mobilier. Iar prețul acceptabil și asemănarea cu o colecție de renume au făcut ca rafturile de perete de la JYSK să fie și mai căutate.

  Rafturile de perete WIRE crom de la JYSK au devenit din ce în ce mai populare grație tot mai multor utilizatori de pe TikTok care le-au asemănat cu cele din colecția realizată de Verner Panton în 1971.

  Rafturile de perete de la JYSK se aseamănă cu cele din colecția Panton Wire

  Verner Panton, unul dintre cei mai influenți designeri de interior, originar din Danemarca, a realizat în anii 1970, colecția modulară Panton Wire cu rafturi din oțel, care dispuneau și de blaturi, și care puteau fi stilizate individual sau în combinații diverse. Puteau fi puse pe podea, puteau să fie agățate de perete, unele peste altele sau chiar în calitate de separatoare între camere. Colecția venea în diverse culori și fiecare fel de combinații transforma rafturile într-un cu totul alt obiect de decorațiune, unic în felul lui.

  Colecția extinsă realizată de Verner Panton, în care erau incluse și aceste rafturi modulare, se numea Pantonova. Care mai dispunea și de scaune și mese în diverse forme, texturi și culori. Fiind, la rândul lor, modulare și ușor de combinat în diverse culori și cu diverse accesorii.

  În prezent, rafturile de perete de la JYSK imită, într-o măsură, acest design legendar. Însă vin la un preț mult mai accesibil, de aproximativ zece ori mai mic. Pe de altă parte, rafturile JYSK nu sunt atât de modulare, ci se pot combina doar pe verticală, pentru un efect de raft dublu folosit pentru a depozita accesorii în diverse colțuri din casă.

  Rafturile de perete de la JYSK: avantaje și dezavantaje

  Cei care au cumpărat rafturile de perete de la JYSK au apreciat forma acestora și faptul că în timp pot să devină o piesă statement, care se poate delimita ușor de un trend. Fiind realizate din fire de oțel, cumpărătorii acestor rafturi au mai apreciat că tocmai acest material pune bine în evidență formele curbate ale marginilor. Pe de altă parte, mulți cumpărători au reclamat calitatea slabă a firelor de oțel.

  În timp ce colecția de rafturi Panton are un aer clasic, fiind validată de timp, rafturile de perete de la JYSK se doresc a fi o variantă ieftină în cazul unor alegeri de design interior. Numai că, rafturile de la JYSK se pot combina doar pe verticală, ceea ce înseamnă că designul va arată la fel toate cazurile. Rafturile Panton au mai multe opțiuni de a fi combinate, stocate și depozitate, lucru care le face unice în fiecare combinație.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Obsesia lunii: rafturile de perete de la JYSK care imită un design legendar, da...