
O familie stabilită în Suedia și-a cumpărat casă de 200 metri pătrați și a amenajat-o singură cu mobilă IKEA și Jysk
Nu e musai să investești sume uriașe în branduri exclusiviste ca să obții o amenajare elegantă a casei. Demonstrează asta din plin locuința cozy a Dianei Orban, o româncă stabilită de ani buni în Suedia, Strömsnäsbruk. Important e să îți găsești stilul care să te reprezinte și să îi adaugi o notă personală prin mici detalii care să facă diferența.
Diana s-a mutat în Suedia în 2004. Este căsătorită, are doi copii și doi cățeluși energici, responsabili cu buna-dispoziție a familiei, și locuiește în Strömsnäsbruk, un orășel cu aproximativ 2.000 de locuitori din sudul țării. Inițial, a stat la apartament, în chirie, dar și-a dat repede seama că stilul acela de viață nu i se potrivește. A făcut pasul către o casă cu un pic de curte, alături de soțul ei. Spune că a fost cea mai bună decizie a vieții, mai ales de când au apărut copiii.

Renovarea casei a durat câțiva ani
Când au cumpărat-o, casa nu arăta nici pe departe așa cum și-ar fi dorit. Au renovat interiorul încăpere cu încăpere, pe durata mai multor ani, până au ajuns la formula de astăzi. Casa are două niveluri și o suprafață de 200 metri pătrați. Locul preferat al întregii familii este open space-ul de la parter, alcătuit din bucătărie, living și dining. Spațiile sunt dispuse sub forma literei ”L”, separate printr-o masă tip bar.

Diana a avut grijă să separe excelent zonele, în funcție de activități. Astfel, sufrageria este gândită ca un loc destinat socializării și divertismentului, prevăzută și cu o zonă generoasă de dining lângă fereastră. Bucătăria este deschisă, fapt ce încurajează timpul petrecut împreună.
Spații de depozitare croite după nevoi
Inspirată de designul scandinav, Diana a încercat să aplice acasă cât mai multe reguli învățate de la nordici: culori neutre, puține spații de depozitare la vedere, echilibru între estetic și funcționalitate. În living, de exemplu, nu a vrut să așeze dulapuri greoaie care să sufoce încăperea, ci a preferat să pună accent pe decorațiuni: postere, vaze, pernuțe decorative, suporturi de lumânări.
Din punct de vedere cromatic, predomină griul, nu doar la parter, ci în întreaga casă. Inserțiile de lemn aduc căldură spațiului, în timp ce accentele aurii sparg monotonia într-un mod discret. În încăperile în care razele soarelui ajung mai puțin, Diana a folosit oglinzi care să reflecte lumina naturală. În dormitorul matrimonial și ușile dressingului sunt acoperite cu oglindă, pentru a oferi amplitudine încăperii.

Amenajare elegantă, cu branduri accesibile
A cumpărat multe piese de la Jysk sau Ikea, dovadă că poți obține rezultate uimitoare într-un proiect de design interior și când ai la dispoziție un buget limitat. Bucătăria neagră, pe un singur perete, este un model personalizat de la Ikea și reprezintă una dintre cele mai mari investiții în renovarea casei. Are un aspect modern și spațiu de depozitare adaptat nevoilor familiei. Diana a păstrat și două polițe deschise ca zonă de display pentru diverse mărunțișuri.
”A fost foarte important pentru noi să găsim o casă care să aibă o curte în care copiii să se poată desfășura în voie”, spune Diana. ”Avem și doi căței care zburdă toată ziua și care au nevoie, la rândul lor, de spațiu. În interior, am încercat să obțin o amenajare echilibrată. Casa noastră este, mai întâi de toate, un loc destinat familiei, așa că am ținut cont de nevoile tuturor, când am amenajat-o. A fost un proces care mi-a plăcut mult. Primesc constant feedback pozitiv din partea prietenilor care vin în vizită, lucru care mă încurajează să îmi dezvolt această pasiune pentru designul de interior”.

Curte generoasă, de 1000 metri pătrați

Curtea spațioasă a fost principalul atu al casei, încă din momentul achiziției. Și aici există o zonă de lounge, cu o canapea încăpătoare și măsuță de cafea. Alături, Diana a amenajat o zonă de luat masa, folosită frecvent în după-amiezile de vară.
-
LIFE
Căsuța restaurată din satul Criț, veche de aproape 150 ani, pe care o poți închiria
-
Case
Cum arată o casă de 600 metri pătrați din Pipera în care doar amenajarea bucătăriei a costat 50.000 euro
-
Case
Au părăsit Capitala și s-au mutat, împreună cu trei pisici și un cățel, într-o casă din Cisnădie
-
LIFE
De ce primăvara și vara îmi cumpăr mai mult garoafe și garofițe decât orice alte flori
Și nu voi renunța la ele prea curând.
-
LIFE
Hotspot: Bistropolitan, un local eclectic care-ți propune o vacanță culinară în București
Ca să te simți ca în concediu chiar la tine în oraș.
-
LIFE
5 hoteluri de lux din România cu priveliști naturale care-ți taie răsuflarea
Conectează-te cu natura și treci în revistă aceste căzări superbe, în care să te simți ca prinții și prințesele.