Case

O familie stabilită în Suedia și-a cumpărat casă de 200 metri pătrați și a amenajat-o singură cu mobilă IKEA și Jysk

publicat pe 14 iul. 2022

  Nu e musai să investești sume uriașe în branduri exclusiviste ca să obții o amenajare elegantă a casei. Demonstrează asta din plin locuința cozy a Dianei Orban, o româncă stabilită de ani buni în Suedia, Strömsnäsbruk. Important e să îți găsești stilul care să te reprezinte și să îi adaugi o notă personală prin mici detalii care să facă diferența.

  Diana s-a mutat în Suedia în 2004. Este căsătorită, are doi copii și doi cățeluși energici, responsabili cu buna-dispoziție a familiei, și locuiește în Strömsnäsbruk, un orășel cu aproximativ 2.000 de locuitori din sudul țării. Inițial, a stat la apartament, în chirie, dar și-a dat repede seama că stilul acela de viață nu i se potrivește. A făcut pasul către o casă cu un pic de curte, alături de soțul ei. Spune că a fost cea mai bună decizie a vieții, mai ales de când au apărut copiii.

  O piesă interesantă în living este măsuța de cafea cu cadru auriu

  Renovarea casei a durat câțiva ani

  Când au cumpărat-o, casa nu arăta nici pe departe așa cum și-ar fi dorit. Au renovat interiorul încăpere cu încăpere, pe durata mai multor ani, până au ajuns la formula de astăzi. Casa are două niveluri și o suprafață de 200 metri pătrați. Locul preferat al întregii familii este open space-ul de la parter, alcătuit din bucătărie, living și dining. Spațiile sunt dispuse sub forma literei ”L”, separate printr-o masă tip bar.

  casa Suedia masa tip bar
  În zona de dining, există și un bufet pentru depozitare

  Diana a avut grijă să separe excelent zonele, în funcție de activități. Astfel, sufrageria este gândită ca un loc destinat socializării și divertismentului, prevăzută și cu o zonă generoasă de dining lângă fereastră. Bucătăria este deschisă, fapt ce încurajează timpul petrecut împreună.

  Spații de depozitare croite după nevoi

  Inspirată de designul scandinav, Diana a încercat să aplice acasă cât mai multe reguli învățate de la nordici: culori neutre, puține spații de depozitare la vedere, echilibru între estetic și funcționalitate. În living, de exemplu, nu a vrut să așeze dulapuri greoaie care să sufoce încăperea, ci a preferat să pună accent pe decorațiuni: postere, vaze, pernuțe decorative, suporturi de lumânări.

  Din punct de vedere cromatic, predomină griul, nu doar la parter, ci în întreaga casă. Inserțiile de lemn aduc căldură spațiului, în timp ce accentele aurii sparg monotonia într-un mod discret. În încăperile în care razele soarelui ajung mai puțin, Diana a folosit oglinzi care să reflecte lumina naturală. În dormitorul matrimonial și ușile dressingului sunt acoperite cu oglindă, pentru a oferi amplitudine încăperii.

  dormitor casă Suedia
  Tonurile liniștitoare de gri predomină și în dormitor

  Amenajare elegantă, cu branduri accesibile

  A cumpărat multe piese de la Jysk sau Ikea, dovadă că poți obține rezultate uimitoare într-un proiect de design interior și când ai la dispoziție un buget limitat. Bucătăria neagră, pe un singur perete, este un model personalizat de la Ikea și reprezintă una dintre cele mai mari investiții în renovarea casei. Are un aspect modern și spațiu de depozitare adaptat nevoilor familiei. Diana a păstrat și două polițe deschise ca zonă de display pentru diverse mărunțișuri.

  ”A fost foarte important pentru noi să găsim o casă care să aibă o curte în care copiii să se poată desfășura în voie”, spune Diana. ”Avem și doi căței care zburdă toată ziua și care au nevoie, la rândul lor, de spațiu. În interior, am încercat să obțin o amenajare echilibrată. Casa noastră este, mai întâi de toate, un loc destinat familiei, așa că am ținut cont de nevoile tuturor, când am amenajat-o. A fost un proces care mi-a plăcut mult. Primesc constant feedback pozitiv din partea prietenilor care vin în vizită, lucru care mă încurajează să îmi dezvolt această pasiune pentru designul de interior”.

  bucatarie casă Suedia
  Electrocasnicele incorporabile conferă mobilierului un aspect modern

  Curte generoasă, de 1000 metri pătrați

  casă Suedia terasă
  Terasa este amenajată ca un living în aer liber

  Curtea spațioasă a fost principalul atu al casei, încă din momentul achiziției. Și aici există o zonă de lounge, cu o canapea încăpătoare și măsuță de cafea. Alături, Diana a amenajat o zonă de luat masa, folosită frecvent în după-amiezile de vară.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O familie stabilită în Suedia și-a cumpărat casă de 200 metri pătrați și...