Case

O vilă în care dormitoarele copiilor sunt amenajate în stil clasic, fără să piardă aerul jucăuș

  Astăzi, să îmbini într-o amenajare două stiluri contrarii nu e nici o problemă, mai ales când ai la dispoziție un spațiu generos. În această vilă de familie, livingul și dormitorul părinților au influențe clasice, elegante, în timp ce băile și dormitoarele celor mici sunt moderne (băile includ chiar câteva pisicuțe și o girafă).

  Construcția cu parter și două etaje are 250 de metri pătrați și se află în zona Unirii din București. În februarie 2021, atunci când au apelat la biroul de design interior iDecorate pentru amenajare, casa era abia construită și se afla în stadiul la gri. Familia știa că își dorește un decor de inspirație clasică, în care livingul să fie cât mai primitor, iar masa de dining generoasă. Șapte luni mai târziu, se bucurau de casa mult visată.

  O insulă tip bar separă bucătăria de dining

  La parter se află zona de zi, structurată ca open space. Pentru un aspect unitar, designerii au ales o pardoseală din lemn stratificat, pe care se evidențiază piesele de mobilier și celelalte elemente în finisaje deschise la culoare.

  Bucătăria e delimitată de zona de dining printr-o insulă-bar elegantă, cu blat gros din MDF îmbinat la 45 de grade. Blatul are o zonă mai joasă, care include o chiuvetă neagră montată sub blat, și o zonă mai înaltă, care servește ca loc de luat micul dejun.

  Mobilierul de bucătărie ocupă întreaga suprafață a peretelui și e fabricat din MDF lucios, într-o nuanță caldă de bej. Notele de eleganță sunt date de inserțiile metalice folosite pentru insulă și scaunele de bar.

  Amenajare casa Bucuresti iDecorate - living elegant semineu (4)
  Mobilierul minimalist de bucătărie e de sus până jos, cu mânere ascunse în partea superioară.

  Locul de luat masa reprezintă o zonă elegantă, datorită scaunelor cu tapițerie de catifea. Ferestrele ample, de sus până jos, sunt acoperite de perdele albe transparente și draperii elegante bej, confecționate și montate de Zen Interior. Ele obturează, la nevoie, lumina naturală prea abundentă, pentru a aduce mai multă intimitate.

  Zona de relaxare e formată dintr-o canapea tip colțar, într-o nuanță prețioasă de bej. Accentele de culoare sunt date de pernuțele decorative și taburetul albastru de la The Home. Pentru o atmosferă confortabilă, designerii au montat și un șemineu pe lemne, montat într-un perete de rigips ignifugat pe care l-au construit de la zero.

  La primul etaj, fiecare dormitor are baie proprie

  La etaj se află dormitoarele copiilor, fiecare cu baie proprie. Camerele celor mici sunt spații moderne și pline de culoare și personalitate. În camera băiatului, care are 11 ani, iese în evidență peretele albastru-cobalt, în fața căruia se află biroul și comoda pentru televizor.

  „Am împărțit camerele celor mici în zonă de odihnă, zonă de joacă și zonă de studiu. E important ca fiecare activitate să aibă locul ei bine marcat, pentru ca cei mici să își poată desfășura cu ușurință și fără distrageri rutina de care au nevoie”, precizează arhitecta Irina Radu, coordonatoarea proiectului.

  Notele albastre se reiau în baia băiatului, printr-o faianță subway montată până la jumătatea pereților. Pardoseala de gresie ce imită parchetul creează o unitate cu pardoseala de lemn din dormitor. Pentru că baia nu este foarte spațioasă, au preferat un duș walk in.

  Și camera fetiței (9 ani) respectă împărțirea în funcția de activități. Aici, zona de relaxare cuprinde un leagăn de ratan suspendat de tavan, de la The Home. Camera mai are un pat tapițat, multe corpuri de depozitare pentru jucării, un dressing generos, și zonă de studiu, cu un birou alb care, mai târziu, poate fi folosit și ca măsuță de machiaj.

  Rozul s-a strecurat și în baia fetiței, unde decorează mobilierul și oglinda pe comandă. Tematica acestei băi a fost aceea de „baie cu pisicuțe” – ele se găsesc în forma oglinzii și în abțibildurile decorative de pe perete.

  Saună și un dormitor la etajul a doilea

  La etajul al doilea se află dormitorul matrimonial, cu baie și dressing, plus o zonă de relaxare pentru întreaga familie, cu saună și terasă.

  Pentru dormitorul matrimonial, designerii de interior au păstrat linia elegantă de la parter: predomină albul și nuanțele deschise, iar ca accent au finisat cu o vopsea decorativă roz peretele din spatele patului. Alura clasică e dată de ancadramentele de perete, tapițeria patului și banchetei și corpurile de iluminat inspirate de candelabre.

  Dormitorul se deschide spre un dressing cu dulapuri lucrate pe comandă după dimensiunile spațiului, montate pe toată lățimea și lungimea pereților.

  Dormitorul oferă acces spre baia matrimonială, ce păstrează nota prețioasă prin cada freestanding, mozaicul metalic argintiu din zona de duș walk-in și oglinda cu ramă specială.

  Foto: Vlad Crețeanu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O vilă în care dormitoarele copiilor sunt amenajate în stil clasic, fără s�...