Mobilier proiectat în jurul unei pianine și multă lumină naturală, într-un open-space imens
publicat pe 26 ian. 2024Linii curate, estetică minimalistă și spații adaptate vieții de familie. Acesta a fost brieful primit de designerul Luisa Roxana Drăjan de la Lăuntric Studio în momentul în care a acceptat să se ocupe de amenajarea parterului unei case din Cluj-Napoca. Interiorul, cu zone deschise care comunică armonios, are ca punct de plecare eleganța atemporală a stilului japonez.
Beneficiarii au apelat la ajutorul unui designer în speranța că vor obține o configurare cât mai eficientă a parterului locuinței lor. Având doi copii, o adolescentă și un băiețel, și-au dorit spații care să se adapteze vieții lor de familie, dar care să aibă un aspect modern și aerisit. Designerul Luisa Roxana Drăjan de la Lăuntric Studio a fost cea care s-a ocupat de amenajarea interioară. Proiectul a presupus mobilarea livingului, bucătăriei, holului și casei scării, plus baia de la parter.
Și-au dorit integrarea unei pianine în open-space
Parterul casei este organizat sub forma unui open-space generos, care cuprinde bucătărie, living, dining și hol. Este o zonă cu suprafață mare vitrată și fără prea mulți pereți despărțitori, lucru care accentuează senzația de spațialitate. Deși este o încăpere cu funcționalități diferite, trecerile de la o zonă la alta sunt cât se poate de discrete. Amenajarea are un aspect unitar, lucru obținut de Luisa prin alegerea finisajelor, a cromaticii și a corpurilor de iluminat.
„Una dintre cerințele proprietarilor a fost să găsesc o soluție pentru a integra pianina în decorul livingului. Am proiectat mobilierul în jurul acestui element și cred că am reușit să îl armonizez cu restul amenajării”, spune designerul. „Biblioteca este făcută pe comandă și am alternat rafturile deschise cu corpuri închise de mobilier, pentru un aspect cât mai organizat al spațiului”.
Livingul cuprinde două zone principale: un spațiu destinat relaxării, cu canapea, zonă media și masă pentru opt persoane. Amenajarea e una aerisită, cu accent pe calitatea finisajelor, texturi și pe cromatica în tonuri neutre. Ca să spargă monotonia, Luisa a folosit accente de negru. Cel mai bun exemplu în acest sens este biblioteca cu geamuri fumurii, făcută pe comandă. În aceeași idee însă funcționează și corpurile de iluminat sau piesele de mobilier cu picioare metalice. Un element central în amenajarea open space-ului este scara interioară, care continuă liniile curate ale proiectului prin renunțarea la balustradă, sugestie venită de la proprietari.
Backsplash-ul din bucătărie este realizat manual
Bucătăria este inima casei, iar configurația mobilierului ajută din plin. În mijlocul încăperii e masa tip insulă în jurul căreia se adună toată familia. Pe lângă culoarea mobilierului, care atrage atenția fără să încarce, alte mici trucuri fac încăperea să fie modernă și aerisită: electrocasnicele incorporabile, absența mânerelor, corpurile de mobilier înalte până în tavan.
„Backsplash-ul extins, realizat manual, imită prin finisajul său o piatrã cu nervuri negre. Este realizat cu multă migală de cei de la Pasabo. Acesta este, fără îndoială, elementul care captează toată atenția în bucătărie”, spune Luisa. „Ne-a ajutat mult și hota de plafon Pando care a putut fi montată la distanță mare față de plită. În felul acesta, am reușit să punem și mai bine în valoare frumusețea contrablatului”.
Resurse: parchetul stratificat este de la Valprest Parchet. Electrocasnicele Pando, AEG sau Electrolux sunt achiziționate de la Premium Electrocasnice. Colțarul fix cu șezlong este de la Somproduct. Scaunele și masa sunt de la Mobila Dalin, iar corpurile de iluminat au fost achiziționate de la Neon. Toată mobila este realizată pe comandă la o fabrică din Cluj-Napoca (Alegria Design).
Tips&tricks pentru amenajare de la Luisa Roxana Drăjan
- Compartimentarea sub formă de open space este soluția ideală de a deschide spațiul într-o locuință. Amenajarea unei astfel de încăperi poate fi însă mai complicată, întrucât integrează funcționalități multiple. Împarte spațiul în funcție de activitățile beneficiarilor și acordă atenție fluxurilor de circulație.
- Păstrează unitatea vizuală într-un open-space cu ajutorul finisajelor, cromaticii sau a corpurilor de iluminat. Chiar dacă ai zone diferite în același spațiu, e important ca amenajarea să aibă coerență.
- Alege varianta depozitărilor închise pentru un interior cât mai aerisit și mai bine organizat.
- Investește într-un element statement care să adauge originalitate amenajării.
Foto: Ionuț Mocan | Les Imaginaires – Commercial Photography
-
Sponsored
Ce trebuie să știi înainte de a-ți renova baia: 3 sfaturi esențiale (P)
-
Sponsored
Tendințe toamna 2024 – verifică ce culori trebuie să fie prezente în garderoba și în casa ta (P)
-
Case
Cum arată o casă din centrul Craiovei, cu amenajare minimalistă la interior și cu piscină și saună la exterior
-
LIFE
„Ce am învățat după ce am renovat pe cont propriu fosta casă a bunicii”: 7 învățături despre lucrul la o casă veche
Lecția doi: cimentul nu se potrivește cu casa din pământ
-
UTILE
Ce să nu pui niciodată în cuptorul cu microunde. Alimente și recipiente interzise
Crește riscul de incendiu și de accidente casnice.
-
UTILE
Ghid de curățare a mobilierului de grădină: din ratan, plastic și lemn
În funcție de material, curățarea și îngrijirea se face diferit.