Apartamente cu 3 camere

Luxul se manifestă prin minimalism, sistem smart-home și mobilier complet personalizat, într-un apartament din București

  Designul contemporan premium prețuiește finisajele de înaltă calitate și formele minimaliste, curate. Luxul nu mai este înțeles ca o aglomerare sufocantă de piese sofisticate și materiale scumpe, așa cum era la curțile regale baroce, de exemplu. Ci poate fi, ca în acest apartament din București, un traseu curat și eficient între mobilier proiectat special pentru nevoile spațiului, finisaje de calitate și tehnologie.

  Astăzi, rafinamentul vine mai degrabă dintr-o simplitate studiată, elegantă, în care piesele puține, dar de foarte bună calitate, vorbesc prin intermediul detaliilor impecabile. Această filosofie a fost pusă în scenă într-un apartament de trei camere din București, amenajat în 2021.

  Locuința are 85 de metri pătrați, se află într-un ansamblu rezidențial de lux din apropierea Parcului Floreasca și are un balcon de 6,5 metri pătrați, dispus pe lungimea livingului.

  Familia care locuiește aici a cumpărat apartamentul gata finisat de dezvoltator („la alb”), iar pentru designul interior a apelat la Sami Bumbu Studio. Una dintre primele lor cerințe a fost crearea unei zone de primire a oaspeților cât mai confortabilă, de aceea designerii au renunțat la peretele dintre bucătărie și living. Decizia i-a ajutat să obțină un open space care profită din plin de lumina naturală și priveliștea oferită de ferestrele mari. O altă dorință a familiei a fost să aibă cât mai multe spații de depozitare ascunse, pentru a-și proteja fetița de trei ani, mereu dornică să exploreze.

  „Apartamentul are un aer elegant, dar în același timp minimalist, cu finisaje premium, mobilă făcută integral la comandă și cu mici accente de culoare. La bază a stat conceptul general de luxury, diluat și stilizat conform idealului de locuire din cadrul biroului nostru”, precizează arhitectul Sami Bumbu.

  La început a fost lumina

  În creionarea propunerii de amenajare, designerii s-au folosit de lumina abundentă care inundă spațiul. Cu ajutorul ei și a iluminatului artificial, au pus în evidență diferite elemente definitorii pentru apartament, ca finisajele prețioase din zona de zi, de exemplu.

  Apartament elegant amenajare Sami Bumbu Bucuresti (9)
  Sursele de lumină artificială creează scenarii atent studiate.

  Faptul că apartamentul are ferestre foarte mari a impus dispunerea mobilierului doar pe câte doi sau trei pereți, în funcție de încăpere. Zona de zi are la bază un ansamblu format din piese de mobilier și elemente made in Italy: canapeaua Althon de la Ditre Italia, scaunele Ines și masa de dining Vortex de la Calligaris, corpurile de iluminat de la Flos și Terzani, covorul de la Ditre Italia, vitrina de la Oikos Cucine, comoda de la Novibelo. Ansamblul de depozitare din MDF vopsit este realizat pe comandă.

  Șinele de iluminat magnetice negre de la Flos asigură suficientă lumină în zona de bucătărie și relaxare, iar deasupra mesei rotunde de dining se disting cele trei corpuri de iluminat Argento de la Terzani, cu un finisaj metalic.

  Apartament elegant amenajare Sami Bumbu Bucuresti - bucatarie marmura
  Bucătăria se folosește de puterea contrastelor: alb-negru-auriu.

  Bucătăria reia finisajele prețioase, prin placarea ceramică neagră (modelul Sahara Noir de la Ariostea), oglinda bronz ce are rolul de a lărgi câmpul vizual și hota de efect: reflexiile sale metalice contrastează cu fronturile albe ale bucătăriei de la Oikos Cucine. Din insula de bucătărie se desprinde un bar, deservit de două scaune de bar de la Calligaris.

  Apartament elegant amenajare Sami Bumbu Bucuresti - open space stil modern hota aurie
  Hota Cylindro Isola de la Globalo este elementul care accentuează discret zona de bar/brunch, o zonă importantă pentru familie.

  Dotări Smart-Home pentru o casă cu adevărat contemporană

  Un element discret, dar de mare impact, îl reprezintă întrerupătoarele din colecția Alisse de la Lutron, prin intermediul cărora se acționează sistemul Smart-Home ce deservește întregul apartament. Butoanele de pe întrerupătoare controlează diferite scenarii de iluminat, de tip All On, All Off, Party sau Night-Mode (în care este aprinsă banda LED la 10% pe zonele de circulații).

  În toate încăperile, perdelele și draperiile sunt montate pe șină motorizată. De asemenea, telecomenzile de perete ce controlau aerul condiționat și termostatele încălzirii în pardoseală au fost înlocuite cu un singur set de termostate de la Lutron, care controlează atât încălzirea cât și răcirea în apartament. Tot sistemul de Smart Home este integrat cu HomeKit de la Apple, astfel încât poate fi controlat vocal prin boxele Homepod Mini.

  Marmură în living și băi

  În bucătărie și cele două băi, elementele de impact sunt plăcile ceramice de dimensiuni foarte mari (300×150 centimetri), alese pentru a limita numărul rosturilor și a crea un echilibru estetic. Emblemă a luxului atemporal, marmura este prezentă în amenajare prin intermediul acestora.

  Apartament elegant amenajare Sami Bumbu Bucuresti - open space stil modern - lastre marmura
  Plăcile ceramice din spatele televizorului au 300×150 centimetri și o grosime de numai 6 milimetri. Sunt montate în stil butterfly (pentru continuarea modelului).

  În zona de zi, peretele cu televizorul este placat cu plăci ceramice Calacatta Macchia Vecchia de la Ariostea, în dialog cu măsuțele de cafea din marmură naturală neagră. Imprimeul prețios de marmură este reluat în ambele băi, prin plăci ceramice de 300×150 centimetri de la același furnizor, modelele Bianco Covelano și Captraia, iar în dormitor prin noptierele din marmură naturală.

  Toate celelalte piese alese pentru băi susțin aerul sofisticat: baterii minimaliste Rettangolo de la Gessi, obiecte sanitare de design și corpuri de mobilier custom-made din corian.

  Dormitorul matrimonial este mobilat cu un pat alb – modelul Gaya de la brandul italian Bolzan Letti. 

  Apartament elegant amenajare Sami Bumbu Bucuresti (14)
  Panoul de riflaj din MDF dispus pe toată suprafața peretelui cu patul întrerupe monotonia zonei de noapte.

  Noptierele au fost realizate special pentru acest proiect, din marmură naturală. Corpurile de iluminat din zona patului sunt modelul IC Lights Suspension 2 de la Flos.

  Proiect realizat de: arh. Georgiana Argatu, arh. Dragoș Mila, arh. Sami Bumbu

  Foto: Sebastian Oros

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Sami Bumbu Studio. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  yeni
  yeni
  2 years ago

  Amenajarea prezentata este o sursa buna de inspiratie! De fapt, ca toate articolele de pe acest site. Ati putea mentiona va rog si de parchet: tip, magazin, poate chiar si modelul? Multumesc.

  Last edited 2 years ago by yeni
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Luxul se manifestă prin minimalism, sistem smart-home și mobilier complet pers...