DIY

DIY: aceste mini-ghivece în formă de brioșă îți vor face plantele suculente să zâmbească

  Dacă ai o plantă suculentă acasă, iată un proiect DIY foarte simpatic: mini-ghivece din ipsos, făcute în formă de brioșe. Nu e cea mai rapidă operațiune, nici cea mai curată, dar rezultatul merită efortul.

  Uite care sunt pașii de urmat.

  Necesare:

  • Ipsos
  • Forme de brioșe din silicon
  • Capace de la tuburile de deodorant
  • Vopsea spray sau culori acrilice
  • Apă
  • Vas pentru amestec
  • Un băț
  • Mănuși de plastic
  • Plante suculente

  Sfatul ar fi să nu te apuci de treabă până nu pregătești puțin spațiul în care urmează să te desfășori. Acoperă podeaua cu folie, așază toate recipientele la îndemână și echipează-te cu mănuși. Începe prin a pune ipsosul într-un vas. Adaugă apoi apa și amestecă ușor cu un băț de lemn, până obții o consistență asemănătoare cu cea a aluatului pentru clătite.

  mini ghiveci ipsosToarnă compoziția în formele pentru brioșe și fixează în mijloc capacele de la tuburile de spray, apoi lasă totul la uscat câteva ore, poate chiar o zi. Este important să nu te lungești prea mult în această etapă a proiectului. Ipsosul se întărește imediat la contactul cu aerul și se fărâmițează, așa că încearcă să te miști rapid.

  În loc de formele de silicon pentru brioșe, poți folosi orice alt recipient pe care îl ai acasă: pahar de iaurt, pahar de plastic sau un tub de carton rămas de la hârtia igienică. Avantajul formelor de silicon e că sunt foarte flexibile și se îndepărtează ușor.

  Adaugă personalitate ghivecelor prin culoare

  După ce s-a uscat bine ipsosul, poți trece la cea de-a doua etapă a proiectului și anume, vopsirea mini-ghivecelor. Poți alege orice culoare, de la negru intens, până la tonuri jucăușe de roz sau turcoaz. Vopseaua sub formă de spray este metoda rapidă de lucru în acest caz. Partea proastă este că nu ai la fel de multe culori la dispoziție din care să alegi.

  mini ghiveci

  După ce s-a uscat stratul de vopsea, te poți ocupa de asamblare. Umple capacele de spray din mijlocul brioșelor cu pământ special și plantează suculenta ta favorită. Solul preferat de plantele suculente de apartament este cel poros, format din pământ de flori și nisip în cantități aproximativ egale. Unele specii de plante suculente au nevoie și de puțin pietriș de granulație mică în sol.

  plante suculente

  Sfaturi utile:

  Nu uita să perforezi din loc în loc capacele de plastic pentru irigarea corespunzătoare a plantelor suculente.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  DIY: aceste mini-ghivece în formă de brioșă îți vor face plantele suculent...