De la specialiști

Shopping: 12 modele de mânere pentru mobilă pe care le folosesc și designerii de interior

  Celebrul designer Charles Eames spunea că detaliile nu sunt detalii, ci sunt designul în sine. Iar mânerele confirmă, pentru că ele au puterea să schimbe o întreagă amenajare, mai ales când vine vorba de bucătărie. Acordă-le la fel de multă atenție la ce mânere pentru mobilă cumperi, pe cât acorzi mobilei în sine. 

  Ca să-ţi fie mai uşor, am adunat recomandările a doi designeri de interior, Raluca Pavel de la Four Design Studio și Iulia Văculişteanu de la Designful, care sunt de părere că fiecare mâner ar trebui ales în funcţie de stilul casei şi de funcţionalitate. Uneori, nu e nevoie decât de un sistem push pull, fără mânere, alteori ele sunt cireaşa de pe tort.

  12 modele de mânere pentru mobilă

  Iată 12 propuneri ce acoperă orice fel de mobilier, de la modern la vintage. Analizează combinaţiile de culori şi compatibilitatea stilistică:

  1. Mânere din ceramică în non-culori 
  (Mânere din ceramică, Exotique, 15 lei)

  Designerul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio recomandă mânerele Exotique. Nu are un model preferat, ci mai degreabă se adaptează stilului casei. Noi îţi propunem unul bicolor, cu model ornamental, potrivit pentru o bucătărie cu gresie de tip azulejos sau, din contră, una foarte simplă pe care s-o scoată din monotonie. Modelul este din ceramică şi măsoară 7,5 centimetri.

  2. Mânere din ceramică cu motive vegetale 

  (Mânere din ceramică, Exotique, 15 lei)

  Tot la Exotique e acest model delicat, care se potriveşte grozav cu fronturile frezate, cu aer retro, albe sau negre. Desenul vegetal poate fi asortat cu o perdea similară. Este din ceramică şi măsoară aproximativ 6,5 centimetri.

  3. Butoni pictaţi 

  (Butoni pictaţi, maneremobila.com, 14 lei)

  Pentru mobilierul vintage şi modelele romantice, te poţi orienta spre butoni cu forme artistice, tot din ceramică, pe care îi găseşti la maneremobila.com, magazin propus la recomandarea Ralucăi. Se fixează cu piuliţă.

  4. Butoni din sticlă 

  (Butoni din sticlă, maneremobila.com, 16 lei)

  Modelul din sticlă cu accesorii argintii din filigran metalic aduce un pic de strălucire dulapului. Nu-l combina însă cu modele de fronturi foarte moderne, merge mai degrabă cu un design clasic. 

  5. Butoni ceramici roz cu bază metalică 

  (Butoni ceramici, maneremobila.com, 13 lei)

  Nuanţa de roz pudrat se combină perfect cu nuanţa de cupru metalică de la baza acestui model. Ai de ales între butoni simpli circulari sau mânere ornamentale. Ambele se potrivesc într-o amenajare în stil vintage sau boho.

  6. Butoni ceramici 

  (Butoni ceramici, maneremobila.com, 15 lei)

  Încheiem propunerile de pe maneremobila.com cu un produs voluminos şi jucăuş, potrivit pentru cabane sau case în stil rustic. Un titirez pe post de mâner, cu o dimensiune de șapte centimetri.

  7. Mânere din alamă periată  

  (Mânere din alamă, maxdeco.ro, 16,34 lei)

  Un mâner din alamă care rezolvă orice căutare de accesorii pentru o amenajare glam. Are șase centimetri lungime, iar textura asigură aderenţă şi adăugă un plus de valoare estetică.

  8. Mânere din Zamak 

  (Mânere din Zamak, maxdeco.ro, 16,06 lei)

  Designerul Iulia Văculişteanu se îndreaptă spre un model versatil și atemporal de fiecare dată când îşi doreşte un look minimalist, cu accent pe funcţionalitate pentru dulapurile pe care le propune. 

  9. Mânere din piele 

  (Mânere din piele neagră, maxdeco.ro, 16,06 lei)

  Un model din piele spaniolă de cea mai bună calitate. Cu aspect scandinav, simplu dar rafinat, acest mâner de șapte centimetri completează în mod subtil dulapul, fără să-l încarce vizual.

  10. Mânere din răşină 

  (Mânere din răşină, Zara Home, 19.90 lei)

  Designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful obişnuieşte să cumpere mânere de la Zara Home. De la ea vine recomandarea unor mânere din răşină, ca nişte bijuterii de chihlimbar. Au diametru de 4.5 centimetri.

  11. Mânere din marmură 

  (Mânere din marmură, Zara Home, 35.90 lei)

  Tot de la Zara Home, mânere din marmură albă cu diametru de zece centimetri, cu formă rotunjită. Arată ca nişte cercei, dar sunt foarte practici pentru că îi poţi prinde uşor. Vin în set de două bucăţi.

  12. Mânere din sfoară

  (Mânere din sfoară, Zara Home, 25.90 lei)

  De la lustre din sfoară până la mânere din sfoară mai era un singur pas. Aceste produse boho arată grozav pe niște fronturi simple, albe. Le găseşti la set de două, cu un diametru de 11 centimetri.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 12 modele de mânere pentru mobilă pe care le folosesc și designerii...