LIFE

Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine

  Dacă până acum te-am obișnuit să-ți arătăm cele mai cool și urbane locuri din București, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele, continuăm seria noastră Hotspot cu niște recomandări în afară Capitalei.

  În episodul de astăzi ajungem în Piatra Neamț, un oraș montan poziționat pe malurile râului Bistrița, cu peisaje superbe și mărginit de Cetatea Neamț, care datează încă din secolul al 14-lea.

  Aici te poți bucura de o panoramă asupra orașului, datorită unei telegondole montate în 2008, la poalele muntelui Pietricica, o aventură care-ți oferă și posibilitatea de a admira împrejurimile, cum ar fi Ceahlăul, în zilele senine, sau lacul de acumulare Bâtca Doamnei. Apropo de asta, dacă ai la dispoziție câteva zile și vrei să vizitezi mai multe din zonă, îți recomandăm Cheile Bicazului, Cascada Duruitoarea din Parcul Național Ceahlău sau Codrii de Aramă, o arie naturală minunată, protejată.

  Și cum orice excursie merită să fie încununată și cu o experiență culinară pe măsură, ți-am pregătit o listă de cinci localuri din Piatra Neamț, perfecte pentru toate gusturile și bugetele. Care este preferatul tău?

  PS: dacă ai și tu recomandări din oraș, le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii de mai jos.

  1. Restaurant Noir

  Poziționat în Piața Mihail Kogălniceanu, în centrul orașului, restaurantul Noir este genul de local de familie, mai mereu plin, unde un zumzet al celor prezenți se aude în aer, într-o atmosferă extrem de relaxată.

  Vegetarienii s-au arătat mulțumiți de oferta din meniu, însă preparatele oferă o combinație între mâncărurile europene, dar și cele asiatice sau orientale; vei găsi 100% ceva pe gustul tău, deoarece ai foarte multe opțiuni din care poți să alegi, de la preparatele din carne și din pește la tot felul de paste sau salate.

  Plus de asta, proprietarii se mândresc și cu o selecție interesantă de vinuri, așa că poți profita de recomandările lor dacă ai nevoie.

  Designul este unul clasic, cu mese din lemn și scaune cu spătar înalt, tapițate, decorat cu plante verzi, dar și corpuri de iluminat interesante, care creează o atmosferă intimă pe timp de seară. Nu lipsește terasa, unde te poți bucura de vremea de afară, în timp ce savurezi unul dintre preparatele tale preferate.

  Mai multe detalii aici.

  2. Artist Lounge

  Tot în Piața Mihail Kogălniceanu, la numărul 2, vei descoperi un local foarte colorat, cu o terasă înconjurată de verdeață. Artist Lounge are un design industrial, corpuri de iluminat inedite, scaune din lemn și canapele, elemente care-l transformă într-un spațiu cozy și cu o energie pozitivă.

  „La noi oamenii se întâlnesc și petrec seri lungi, se cunosc, ascultă o muzică bună, povestesc despre experiențe, împărtășesc viziuni, încearcă gusturi noi”, spun cei care au localul despre atmosferă.

  Pe partea de meniu, vei găsi o combinație între fructe de mare, risotto și paste, dar nu lipsesc nici preparatele din carne, salatele sau diferite tipuri de pizza; la desert, clătitele cu brânză la cuptor și sos de smântână sună senzațional.

  În general, localul este mai mereu plin, iar cei care-i trec pragul în mod constant recomandă să faci o rezervare înainte.

  Mai multe detalii aici.

  3. Feniglia Café

  Pe strada Mihai Stamatin, la numărul 25, vei descoperi un „proiect de suflet”, așa cum îl descriu proprietarii lui, Aura și Alex. Cei doi tineri (fotografi și graphic designeri) au transformat o boxă și un garaj de la parterul unui bloc într-o cafenea de specialitate cozy, care arată ca și cum ai ajuns în sufrageria cuiva.

  Numele coffee shop-ului este inspirat de numele unei plaje din Toscana, unde ownerii ajung foarte des, de foarte mulți ani, iar decorul la fel. „Am adus elemente din casele toscane, cum ar fi bârnele false de pe tavan, care le imită cu succes pe cele din lemn vechi, cărămida aparentă de pe pereţi, mobilierul verde oliv si decoraţiunile pe care le-am cumpărat chiar din târgurile toscane”, spun ei.

  Spațiul are doar 35 metri pătrați, iar pe lângă cafeaua de specialitate, vei descoperi aici și dulciuri făcute în casă, după rețete italiene. Yummm!

  Mai multe detalii aici.

  4. Il Viaggio

  Il Viaggio este un restaurant micuț, poziționat pe strada Petru Rareș, la numărul 11A, unde toată echipa se consideră o mare familie. Ideea spațiului a fost implementată de Chef Giovanni, cel care și-a dorit „un nou concept de restaurant.”

  În urmă cu 18 ani, Giovanni a plecat în Italia, unde și-a început parcursul de bucătar. Întors în țară, a participat la emisiunea „Chefi la cuțite”, iar în urma experienței de acolo s-a hotărât să-și deschidă propriul business în orașul natal.

  Amenajarea spațiului a făcut-o alături de iubita lui și au ales culori care să inspire liniște și relaxare, cât și elemente de decor handmade.

  În ceea ce privește meniul, există o serie de preparate de bază, cu specific internațional, dar chef-ului îi face plăcere să interacționeze cu clienții și să le gătească ceva pe loc, din materia primă disponibilă, după poftele lor.

  Mai multe detalii aici.

  5. Turnul Berarilor

  Poziționat pe Bulevardul Decebal, la numărul 26 bis, Turnul Berarilor este unul dintre cele mai cunoscute și populare restaurante din oraș. Aici domnește lemnul, pentru că întreg design-ul se leagă de legenda lui Zimcu, despre care proprietarii notează: „Legenda spune că prin aceste locuri își ducea traiul badea Zimcu, om harnic și talentat, pentru care lemnul însemna viață și viața însemna voioșie.”

  În prezent, cei care se ocupă azi de business au dus mai departe moștenirea, prin elementele clasice și tradiționale, cât și prin fabrica de bere artizanală pe care o găsești aici, așezată în „fostul atelier” al lui Zimcu. Atmosfera este una relaxată, mâncarea pe măsură, iar serile pot fi memorabile, mai ales dacă ești în dispoziție de a asculta muzică de petrecere live, așa cum se făcea pe vremuri.

  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și u...