LIFE

Festivalul ZAIN aduce la Cluj-Napoca designul în toate formele lui și dezbate despre cum s-a schimbat cultura muncii

  Cluj-Napoca este gazda unui festival în care creativitatea, adaptabilitatea și viitorul muncii sunt temele centrale. ZAIN se desfășoară între 29 septembrie și 2 octombrie și aduce la un loc specialiști din producția și designul de mobilier, fashion design și instalații interactive. Plus multe altele.

  Festivalul ZAIN dezbate „The Future of Work” prin design

  Între 29 septembrie și 2 octombrie are loc cea de-a cincea ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj-Napoca. După o pauză de trei ani, ediția aceasta pornește de la drum sub sloganul „The Future of Work”. Adică, la bază, festivalul își propune o serie de dialoguri și evenimente cu și despre felul în care modul de lucru al fiecăruia s-a schimbat, după trei ani de muncă de acasă, ori hibrid.

  „«The Future of Work» este despre o concluzie la care au ajuns toți cei implicați în acest proiect complex: creativitatea este cea care va face pământul să se rotească în continuare și în acest colț de țară și de lume; toți cei selectați de către echipa ZAIN au demonstrat că adaptabilitatea din perioada pandemiei a fost generată de creativitate”, transmit organizatorii.

  Totodată, ZAIN mai înseamnă prezentări și expoziții din mai multe domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, aplicații interactive și lighting design.

  Instalații imersive realizate de artiști și designeri, expuse în Piața Unirii din Cluj

  Astfel, timp de patru zile, Piața Unirii din Cluj va fi transformată într-un camping al expresiei prin design, pentru a reconstitui traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

  Expoziția centrală din Piața Unirii va cuprinde și o zonă cu instalații-capsulă imersive pregătite de artiști, designeri și meșteșugari, cum ar fi Ami Amalia x Adela Marius (E.PRETEXT), Monom x Alexandra Mihali, Lucian Broscățean & Agnes Keszeg x Mihai Plătică, Vilegiatura x Diana Papuc, Arboritm x Anda Gheorghe, Corizom, Askia și Alexandru Nimurad.

  Festivalul Zain E.PRETEXT expozitie
  E.PRETEXT, instalația de design realizată de Ami Amalia x Adela Marius, poate fi admirată în Piața Unirii din Cluj

  Mai mult, la shop-ul ZAIN de la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj, din Piața Unirii, numărul 24, poți să găsești o colecție Dizainăr. Iar la Meron Roastery au loc sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11:00, discuții publice pe subiecte legate de creativitate și tehnologie.

  Colectie Dizainăr
  Colecția Dizainăr poate fi admirată la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj

  Conferințele organizate de Centrul Cultural Clujean vor fi completate de expoziția Culturepreneurs, la Casa Municipală de Cultură, cu designerii selectați de ZAIN în urma unui proiect-concurs realizat în vara anului trecut și de un eveniment de networking.

  Nu în ultimul rând, celebra Casă TIFF va găzdui secțiunea Meștesug (în) Contempotan, un melanj de gourmet, de filme documentare, de obiecte de uz zilnic și de artă contemporană, realizate de meșteșugari, designeri și artiști, numitorul comun fiind sustenabilitatea. Lunet Eyewear va fi prezent aici cu un vernisaj Chromatic Tetrachord (Variable Geometry), iar designerul de corpuri de iluminat Dia Buga va avea instalația „Lumină în mișcare”.

  Dia Buga instalatie Lumina in miscare
  La Casa TIFF, designerul de corpuri de iluminat Dia Buga va prezenta instalația „Lumină în mișcare”

  Toate detaliile despre eveniment le poți găsi aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Festivalul ZAIN aduce la Cluj-Napoca designul în toate formele lui și dezbate ...