LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București, chiar dacă plouă

  În acest weekend, vremea nefavorabilă amână o serie de evenimente și face ca traseele pietonale din București să fie suspendate. Calea Victoriei rămâne însă singura arteră pietonală importantă. Dacă nu rămâi în casă și preferi altceva decât seriale Netflix, ți-am pregătit câteva sugestii de spectacole, proiecții și concerte la care poți să mergi.

  1. Poți să îl vezi pe Victor Rebengiuc în ultimul său rol principal

  Actorul Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din viața publică, după 67 de ani de teatru și film. Începând cu acest weekend, dar și pe parcursul întregii veri, ai șansa să îl vezi în ultimul său rol principal. Actorul joacă în spectacolul „Tatăl”, la Teatrul Bulandra.

  „Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a zis actorul într-un interviu pentru Digi24.

  Avanpremiera spectacolului „Tatăl”, de la Teatrul Bulandra din București, are loc sâmbătă și duminică, de la ora 19:00. Textul, care a primit în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi care a fost nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, iar Raluca Aprodu l-a adaptat pentru scenă. Regia îi aparține lui Cristi Juncu.

  Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide – din distribuţie mai fac parte Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

  2. Festivalul Filmului Francez ajunge la final

  Ajuns la ediția cu numărul 26, Festivalul Filmului Francez în România are ultimele proiecții de filme în acest weekend. Poți vedea filmele festivalului la București și în alte zece orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara sau Iași. De reținut că proiecțiile au loc atât în cinematografe, cât și în aer liber.

  Tema aleasă în acest an – „Nos yeux grand ouverts/ Ochii noștri larg deschiși” – te invită să te întorci la esența cinematografiei, anume privitul. Vineri, în București, la Cinema Elvire Popesco, de pe Bulevardul Dacia, numărul 77, au loc două proiecții. „Olga”, de la 18.30, și „France”, de la 20.30. La Unteatru, pe strada Pictor Arthur Verona, poți să vezi, de la ora 21.30 „Les Passagers de la Nuit”.

  Sâmbătă, tot la Cinema Elvire Popesco are loc ceremonia de închidere a festivalului și două proiecții: „Breaking the Waves”, de la ora 16.00, și „Un Autre Monde”, de la ora 19.00. Duminică, la Unteatru poți să vezi proiecția filmelor câștigătoare.

  Pentru a vedea un film din cadrul festivalului trebuie să plătești 20 de lei, iar elevii, studenții și pensionari plătesc 12 lei. Programul complet al ultimelor zile de festival și pentru fiecare oraș în parte poate fi consultat aici. Toate filmele au subtitrare în limba română.

  3. Smokepurpp cântă la București

  Vineri seara, în cadrul primei ediții In The Hood #TRAP FEST, cântă Smokepurpp. Concertul se întâmplă la Arenele Romane, iar biletele pot fi luate de aici. Smokepurpp, cântăreț, compozitor și producător american din Chicago, a devenit cunoscut după ce piesa sa „Audi” a devenit un adevărat hit mondial. În line-up-ul In The Hood #TRAP FEST se mai găsesc nume precum Connect-R, Shift, Johny Romano, YNY Sebi, Cabron sau NOSFE.

  4. Seară de jazz și cântări vechi la Trei Bețivi Bar

  „Într-o cârciumioară la șosea”, pe strada Vasile Lascăr, numărul 66, Trei Bețivi Bar organizează, sâmbătă seara, un concert de jazz și cântări vechi, culese și alese din Micul Paris de altă dată.

  Responsabili pentru reînvierea muzicilor interbelice sunt Mircea Tiberian, maestru al pianului și mentor al noilor muzicieni de jazz români, alături de Nadia Trohin, „voce a cântului de pe ambele maluri ale Prutului”, după cum zic organizatorii. Scopul concertului este de a uni trăirile generațiilor vechi cu jazz-ul pianului și gustul generațiilor noi.

  Un bilet la concert costă 50 de lei și poate fi achiziționat de aici.

  5. Are loc un nou târg de adopții pentru căței

  ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) organizează un alt târg de adopții pentru căței în București. De data aceasta, evenimentul are loc sâmbătă, la Opera Comică pentru Copii din Calea Giulești, numărul 16, între orele 14.00 și 17.00. Astfel de evenimente vor mai fi organizate de ASPA în toate weekend-urile lunii iunie.

  Cățeii care își caută o casă sunt microcipați, vaccinați și deparazitați intern și extern. Adopțiile sunt grauite, iar dacă pleci acasă cu un cățel atunci primești mâncare, recompense, o jucărie și un castron. Totodată, cățeii adoptați beneficiază și de ședințe gratuite de cosmetică canină.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...