LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Artă, mâncare stradală, board games și multă muzică. Primele zile de toamnă vin cu o mulțime de evenimente de weekend în București, iar noi le-am strâns în lista de mai jos, ca să te-ajutăm să-ți faci planurile. Iată unde să mergi începând de vineri, 2 septembrie.

  1. Expoziția „Unexpected (RE)solutions – How the process drives the outcome”

  fusion air expo
  „Unexpected (RE)solutions – How the process drives the outcome”

  Începând cu 1 septembrie 2022 și până la 10 septembrie, în incinta Muzeului Național al Țăranului Român se desfășoară expoziția de artă „Unexpected (RE)solutions – How the process drives the outcome”. Sunt expuse lucrările artiștilor Livia Greaca, Dorin Cuciov, Marina Oprea și Marius Jurca, realizate în cadrul programului de rezidențe art&science Fusion:AIR 2022.

  Instituțiile partenere implicate în proiect sunt Institutul de Științe Spațiale, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor Măgurele și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor Plasmei și a Radiațiilor. Cei patru artiști au creat lucrările cu ajutorul oamenilor de știință din institute, iar proiectul Fusion:AIR a câștigat anul acesta premiul de activare interdisciplinară al Administrației Fondului Cultural Național AFCN.

  2. Green Hours JAZZ Fest

  green hours jazz fest
  Green Hours Jazz Fest

  Tot de vineri, 1 septembrie, începe și evenimentul de muzică jazz Green Hours JAZZ Fest Ed. XIV. În cadrul festivalului vor avea loc nouă concerte, în grădina Green Hours din București. Printre artiști se numără Teodora Brody-Enache, Atma Anur, Hemera: Giannouli / Rabbia / Roccato în premieră mondială, Roberto Negro, Emile Parisien și Vincent Peirani, Ana Dubyk și Albert Tajti și mulți alții.

  Prețul biletului pentru o seară costă 140 lei, iar abonamentul pentru toate cele patru zile de festival este 400 lei.

  3. Fall in Love

  evenimente weekend festival fall in lvoe
  Evenimente de weekend: Fall in Love festival

  Dacă tot vorbim de festivaluri, tot weekendul acesta are loc și Fall in Love, un eveniment care marchează finalul verii și începutul toamnei și îl celebrează cu muzică live. Concertele se desfășoară la Palatul Mogoșoaia, iar printre artiștii din line-up se numără Jessie Ware, Mura Masa, Paolo Nutini, Subcarpați, Suede și Years&Years.

  Evenimentul are loc pe 2, 3 și 4 septembrie, iar un abonament pentru toate cele trei zile costă 315 lei + taxe și poate fi cumpărat de aici.

  4. Etapa locală a Campionatului Național de Catan

  campionatul national de catan
  Evenimente de weekend: Campionatul Național de Catan

  Dacă ai o pasiune pentru boardgames, atunci Campionatul Național de Catan ar putea fi de interest pentru tine. Etapa locală București se desfășoară sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 12.00 la Journey Garden. Texa de participare este de 30 lei de persoană.

  Primii clasați în urma competiției, în proporție de 20% din numărul total al participanților, se vor califica la etapa Națională. În plus, locurile 1-6 vor primi o diplomă și un joc la alegere. Participarea la eveniment trebuie anunțată fie online, telefonic ori pe pagina de Facebook, aici.

  5. Plimbare în mahalaua Mântuleasa

  plimbare mantuleasa
  Dacă ți-e dor de Bucureștiul de altădată, fă o plimbare prin mahalaua Mântuleasa

  Pentru nostalgicii Bucureștiului de altă dată, Alternative Tours & Events organizează o plimbare în mahalaua Mântuleasa duminică, 4 septembrie, între orele 17 și 19. Punctul de întâlnire este chiar Biserica Mântuleasa.

  Dacă vrei să participi, trebuie să te înscrii prin e-mail pe adresa [email protected] ori prin formularul de aici. Costul este de 50 lei/persoană, pentru o plimbare de aproximativ două ore prin Mântuleasa, care face parte din grupul de mahalale apărute la finalul secolului al XVII- începutul secolului al XVIII de-a lungul Podului Târgului din Afară.

  6. Street Food in the Park

  evenimente weekend bucuresti street food in the park
  Evenimente de weekend: Street Food in the Park

  Cum altfel să începi toamna decât cu un eveniment cu mâncare stradală, unde poți profita de ultimele zile călduroase în timp ce asculții artiștii tăi favoriți locali? Între 1 și 4 septembrie, în incinta Parklake are loc festivalul Street Food in the Park, cu intrarea liberă.

  La eveniment vei găsi o mulțime de camionete cu meniuri diverse, de la burgeri și sandwich-uri la pulled pork, cannoli și multe altele. Iar în fundal, în fiecare seară începând cu ora 20.00, pe scenă vor urca VUNK, Om la lună, Spike și Mihail.

  Foto: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi în weekend în...