LIFE

12 board games pe care să le iei cu tine în vacanță și să le joci cu prietenii

  Timpul petrecut alături de familie sau prieteni, cu un joc de societate și câteva gustări, este poate printre cele mai frumoase, indiferent de momentul anului. Pentru unele jocuri ai nevoie de o masă întinsă și multă liniște ca să te poți concetra, dar pentru altele poți fugi cu pătura de picnic într-o zonă plină de verdeață. Mai jos îți prezentăm cu 12 jocuri de societate pentru adulți, super distractive și strategice, care să-ți pună mintea la contribuție.

  Am ales jocuri cu povești, ilustrații, cuvinte sau unicorni, astfel încât cel puțin unul dintre ele să fie pe placul tău. Iar vestea bună e că toate pot fi jucate și în doi, dar și în grupuri mari.

  Jocuri de societate distractive pentru adulți

  1. Jocul Hedbanz

  joc__societate_adulți
  Hedbanz; 79,99 lei; Elefant.ro

  Hedbanz este un joc tare simpatic, potrivit atât pentru prieteni, copii, părinți, și chiar și pentru bunici. Tot ce trebuie să faci este să tragi un cartonaș și să îl lipești pe una dintre benzile puse înainte pe cap. Nu trage cu ochiul la desen! Întoarce cronometrul și pune-le întrebări celorlalți jucători la care ei să poată răspundă doar cu „da” sau „nu”, pentru a afla ce ești – un animal, un fel de mâncare sau un obiect. Primul jucător care are trei ecusoane de scor câștigă jocul.

  2. Storyline: Povestiri Fermecate

  storyline_povesti_joc_de_societate
  Storyline: Povestiri fermecate; 80,10 lei; Redgoblin.ro

  Dacă vă plac povestirile, Storyline: Povestiri Fermecate s-ar putea să fie jocul potrivit în serile relaxante cu prietenii. La fel ca o povestire, acest joc este, de fapt, o narațiune completă cu un început, mijloc și sfârșit. În fiecare rundă, rolul naratorului se mută de la un jucător la altul, timp în care celelalte persoane oferă sugestii pentru personaje, locații, obiecte, trăsături sau acțiuni. Naratorul poate alege orice sugestie primită, iar jucătorul a cărui sugestie i-o acceptă naratorul, câștigă o recompensă. Se poate juca în trei-șase persoane, iar durata este sub 60 de minute.

  3. Descoperă Cameleonul

  jocuri-de-societate-adulți
  Descoperă Cameleonul; 79,99 lei; Elefant.ro

  Descoperă Camelonul este jocul de societate în care trebuie să îți găsești cuvintele potrivite pentru a câștiga. Fiecare participant va primi câte un cartonaș pe care va scrie Cod Bleu, dar și Camelon Bleu. Odată ce zarurile au fost aruncate, acestea vor indica o coordonată secretă pe un cartonaș numit „Categorie” de care doar cei cu numele Cod Bleu vor ști. Așa că, dacă îți pică Cod Bleu trebuie să îi afli identitatea cameleonului înainte ca acesta să fie dezvăluit, iar dacă ai cartonașul cu Cameleon Bleu trebuie să te camuflezi printre jucători, să îți alegi cuvintele potrivite și să descoperi cuvântul secret.

  4. Joc de societate Cu gura până la urechi

  joc-de-societate-adulți
  Cu gura până la urechi; 89,99 lei; Cărturești.ro

  Jocul Cu gura până la urechi te va face să râzi exact ca în titlu. Jucătorii trebuie să tragă câte un cartonaș și să încerce să rostească frazele scrise având în gură o piesă bucală ce nu permite ca buzele să se apropie. Pronunția nu va fi corectă, implicit vei întâmpina dificultăți în comunicarea textului. Odată ce ai rostit fraza, timpul începe să se scurgă, iar restul participanților încearcă să ghicească cuvintele spuse.

  5. Cards against Humanity

  jocuri-de-societate-adulți-petreceri
  Cards Against Humanity; 179,99 lei; Cărturești.ro

  Cel mai antrenant joc de societate pentru adulți este chiar Cards Against Humanity – un board game neobișnuit, potrivit pentru grupuri de până la 20 de jucători, care te scoate din zona de confort și te învață să te iei mai puțin în serios. Pe rând, unul dintre jucători va extrage o carte neagră cu o întrebare, iar ceilalți vor alege, din mână, câte o carte albă cu un răspuns. Cărțile albe sunt amestecate în secret, iar cel care a pus întrebarea va alege un răspuns, potrivit sau amuzant.

  6. Boardgame Gorilla Marketing

  jocuri-de-societate-adulți
  Gorilla Marketing; 145.25 lei; Lexshop.ro

  Gorilla Marketing este un joc de petrecere în care vei putea denumi diverse produse, filme, companii, foodtrucks sau branduri așa cum îți dorești. Jocul prezintă viața plină de farmec a directorilor de publicitate din anii 60, așa că acum ai șansa de a fi în locul unuia dintre ei. Jocul este împărțit în două runde: în prima fiecare jucător alege câte o categorie, iar în cea de-a doua creează un plan de promovare pentru ea. Cele mai bune denumiri vor câștiga cât mai multe banane.

  Jocuri de societate strategice pentru adulți

  7. Ticket To Ride Europe

  jocuri-societate-adulți
  Ticket to Ride Europe; 181,60 lei; DOL.ro

  Ticket to Ride este alegerea ideală dacă vrei să vizitezi împreună cu prietenii tăi diverse gări din Europa. Regulile se învață în doar zece minute, se poate juca cu minimum doi jucători sau maxim cinci, iar pentru alte 45 de minute vei construi trasee între diverse orașe. Tot ce trebuie să faci ca să câștigi este să ajungi primul la destinația trecută pe cartonașul tras la începutul jocului.

  8. Nume de Cod Duet

  joc-de-societate-adulți
  Nume de Cod Duet; 69 lei; Gameology

  Un joc cooperativ, cu indicii și suspans, este și Nume de Cod Duet. Doi spioni sunt într-o misiune secretă și fiecare cunoaște nouă agenți pe care cealaltă persoană trebuie să îi contacteze. Mesajele comunicate între ei trebuie să fie codate pentru a evita asasinii, înainte ca timpul să se scurgă. Dacă cei doi găsesc indiciile înainte de terminarea timpului, jocul se termină cu victoria amândurora.

  9. Around the World in 80 Days

  joc-de-societate-adulți
  Around the World in 80 Days; 119 lei; Gameology.ro

  Acum poți să trăiești și tu aventura în jurul lumii în 80 zile prin acest joc de societate modern, inspirat din romanul clasic al lui Jules Vernes. Fiecare jucător pariază la început că va reuși să facă călătoria, apoi parcurge pe cont propriu tabla de joc, încercând să ajungă primul înapoi în Londra. Cine îmbinează cât mai bine resursele limitate cu provocăriile întâmpinate pe drum, dar și cu deciziile îndrăznețe, câștigă.

  10. Joc de societate Insula Interzisă

  joc-societate-adulți
  Insula Interzisă; 99 lei; Cărturești.ro

  Nu spune nimeni că nu te poți aventura pe o insulă în recuperarea unor comori. Doar dacă este interzisă trebuie să ai grijă ca echipa ta să lucreze bine împreună și să luați decizii importante pentru că, la fiecare pas făcut greșit, insula se scufundă.

  11. Boardgame Dixit

  jocuri-de-societate-adulți
  Dixit; 139,99 lei; Noriel.ro

  Dixit este genul de boardgame lejer și plăcut, datorită conceptului, dar și a faptului că un joc durează doar 30 de minute. Ilustrațiile au în comun o frază enigmatică, însă doar una dintre ele este cheia. Folosește-ți imaginația, dar fii totuși precaut la capcanele întinse de ceilalți participanți la joc.

  12. Unstable Unicorns

  jocuri-de-societate-adulți
  Unstanble Unicorns; 94,99 lei; eMAG.ro

  Unstable Unicorns nu este doar un simplu joc de cărți, ci unul strategic care combină două elemente: unicorni și distrugere. Nu te-ai fi gândit la asta, nu? Practic, trebuie să fii prima persoană care strânge șapte unicorni în zona de joc. Astfel, îți vei crea o armată de unicorni ale căror puteri vor împiedica progresul celorlalți jucători și le va distruge și unicornii. Nivelul de strategie din acest joc este de 7/10, așa că fii atent la toate instrumentele oferite și la planurile celorlalți participanți.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  12 board games pe care să le iei cu tine în vacanță și să le joci cu priet...