CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Shopping: 10 gadgeturi și echipamente de curățenie ca să faci casa lună cu efort minim

  Oricât de mult ți-ar plăcea să faci curat în casă, trebuie să recunoști că tot procesul presupune un efort obositor. Și dacă o faci cu plăcere, și dacă o faci exclusiv de nevoie, aceste echipamente de curățenie și gadgeturi îți vor face treaba mai ușoară, mai eficientă și mai prietenoasă cu timpul tău.

  Nimic nu-i mai satisfăcător decât sentimentul acela că ai terminat de făcut curățenie. Totul în casă strălucește, ba chiar miroase a curat, te poți relaxa în sfârșit. Doar că te cam sâcâie o durere de spate și ai transpirat frecând petele dificile. Sună familiar? Dacă da, venim în sprijinul tău. De la roboți de spălat geamuri, până la dispozitive de îndepărtat scame, iată cele mai faine echipamente de curățenie descoperite în magazinele virtuale.

  1. Robot de curățare pentru geamuri

  robot spalat geamuri
  Robot de curățare pentru geamuri, Robot World, 1.599 lei

  De robot de aspirat cu siguranță ai auzit, dar știai că există și roboți de curățare pentru geamuri? Hobot 298 asigură o curățare liniară a geamurilor tale, datorită celor doi senzori laseri cu care este dotat. Detectează singur ramele ferestrelor și funcționează în poziție verticală. Se alimentează cu apă distilată, iar duza cu ultrasunete asigură o curățare eficientă, fără urme. Poate fi controlat prin telefonul mobil sau prin telecomandă. Iar în 144 secunde, poate curăța o suprafață de un metru pătrat. Rapid, nu?

  2. Aparat de curățat geamuri

  aparat curatat geamuri
  Aparat de curățat geamuri/ferestre Leifheit Dry&Clean, Hornbach, 249 lei

  Chiar dacă nu îți permiți un robot de curățat pentru geamuri, poți investi o sumă mai mică într-un aparat ca cel de la Leifheit. E mai ieftin, dar foarte eficient, căci aspiră soluția de curățare pe care o folosești și îți asigură un rezultat fără dâre de soluție scurse pe ramele geamurilor sau, mai rău, pe pereți.

  3. Mop cu pulverizator și rezervor de apă

  mop cu pulverizare xiaomi
  Mop Xiaomi cu pulverizator și rezervor de apă, eMAG, 60 lei

  Mopul cu găleată la care trebuie să te întorci constant pentru clătire e de domeniul trecutului. Dacă erai în căutare de echipamente de curățenie care te scapă de atâtea drumuri, mopul cu pulverizator incorporat e perfect pentru tine. Și îți scurtează și timpul de curățenie.

  Pui soluția de curățat în rezervor și apeși pe buton ori de câte ori ai nevoie. Când termini, detașezi laveta și clătești sub jet de apă. Funcția de atomizare asigură o uscare rapidă a suprafeței curățate, iar pulverizatorul „aruncă” soluția de curățat la o distanță de 95 centimetri.

  4. Mop cu aburi Leifheit

  mop cu aburi leifheit
  Mop cu aburi Leifheit, eMAG, 399,99 lei

  Un mop obișnuit din material textil sau burete nu o să te ajute prea mult să scapi de zonele lipicioase de pe podea sau de murdăria din rosturile gresiei. Cel cu aburi de la Leifheit promite să te scutească de efortul de a sta în genunchi cu peria în mână și de a inspira vaporii chimici ai produselor de curățat.

  Îl alimentezi cu apă, îi dai drumul să se încălzească, iar aburii se vor ocupa de partea dificilă. Tu trebuie doar să-l manevrezi cu mișcări de du-te-vino până când ajungi la un nivel satisfăcător de curățenie. În plus, îndepărtează până la 99,99% din bacterii, conform descrierii, datorită aburului fierbinte. Iar rezervorul XL asigură o utilizare non-stop de până la 40 minute.

  5. Aparat de curățat cu aburi Concept

  aparat de curatat cu aburi
  Aparat de curatat cu aburi Concept, eMAG, 185 lei

  Cu cât amâni mai mult să scapi de petele acelea de grăsime de pe faianța de la bucătărie, cu atât vor fi mai greu de curățat. Mai bine îți faci treaba mai ușoară și investești în echipamente de curățenie cu aburi cum e cel de la Concept. Înmoaie rapid murdăria întărită și, datorită presiunii de trei bari, scapi de zecile de minute de frecat manual cu bureți abrazivi. E dotat și cu un furtun lung, ca să ajungi cu el în locurile greu accesibile. Timpul de funcționare cu rezervorul plin este de 9-10 minute, însă e suficient să scapi de murdăria încăpățânată.

  6. Pămătuf electric Go Duster

  pamatuf curatenie go duster
  Pămătuf ștergător de praf electric Go Duster, Cel.ro, 56 lei

  Ștersul prafului este poate una dintre cele mai enervante sarcini de curățenie, căci ai nevoie de răbdare și meticulozitate. Go Duster e un pămătuf electric rotativ care îți eficientizează munca și scade din timpul necesar pentru a scăpa de praf. Chiar și în zonele greu accesibile, pe rafturile aglomerate cu cărți sau decorațiuni. Funcționează pe bază de baterii și efectuează 250 rotații pe minut.

  7. Perie electrică Spin Scrubber

  tavalax spin scrubber perie curatat electrica
  Perie electrică Tavalax Spin Scrubber, vidaXL, 284 lei

  Dacă vrei să faci curățenie cu minimul de efort, atunci o perie de frecat electrică e cel mai util gadget. Spin Scrubber vine cu trei capete de perie diferite, anti-mucegai și antibacteriene, și chiar cu un prelungitor, ca să ajungi și la tavan, dacă ai ceva de frecat în zona respectivă. Efectuează până la 350 rotații pe minut și funcționează pe bază de baterie reîncărcabilă.

  8. Purificator de aer Xiaomi

  purificator aer xiaomi mi air
  Purificator aer Xiaomi Mi Air, Altex, 419,94 lei

  Poate că un purificator de aer nu ți se pare că face parte din categoria echipamente de curățenie, însă dacă te gândești câți germeni și câte particule de praf plutesc în atmosfera din casa ta, te vei răzgândi. Cel de la Xiaomi are trei trepte de viteză, filtre Hepa și se conectază la WiFi. Promite să elimine 99,7% din particulele care au dimensiuni de până la 0,3 microni și să curețe aerul într-atât de mult încât să ajute la ameliorarea alergiilor și simptomelor de astm. Fumul, praful, părul de animale, polenul sau chiar fulgii de piele descuamată vor fi oprite de filterele HEPA.

  9. Baghetă de sterilizare cu lumină UV

  curatenie sterilizare bagheta lampa uv
  Baghetă sterilizare UV-C, Evolio, 109 lei

  Tot pentru a elimina germenii, microbii și virusurile, poți investi într-o baghetă de sterilizare cu lumină UV. E utilă să sterilizezi obiecte pe care le atingi zilnic, cum ar fi telecomenzile, întrerupătoarele, tastaturile obiectelor electronice și chiar telefonul. Bagheta are integrată o lampă ultravioletă tip C care distruge particulele infectante, micro-organismele bacteriale, virale sau fungice în proporție de 99,99%.

  10. Dispozitiv pentru îndepărtarea scamelor

  dispozitiv indepartare scame
  Dispozitiv pentru îndepărtarea scamelor Wenko Jumbo, Bonami, 45 lei

  Dispozitivul pentru îndepărtarea scamelor este o soluție de buget pentru obiectele tapițate care au început să se uzeze. Stofa canapelei, a scaunului de birou sau a fotoliilor din casă tinde să se scămoșeze după câțiva ani de folosire. Dacă nu îți permiți acum o retapițare, un astfel de gadget îți va fi util. Lamele integrate îndepărtează scamele de la suprafața materialului, iar ele se duc direct în rezervorul integrat, astfel că nu te va încurca deloc la curățenie.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 10 gadgeturi și echipamente de curățenie ca să faci casa lună cu ...