LIFE

Aici poți vedea cele mai bune lucrări de diplomă ale noii generații de artiști, arhitecți și designeri români

  Lucrări ale tinerilor artiști, cu povești inspirate din experiențe personale, teme sociale sau provocări globale, instalații interactive, evenimente și petreceri – iată ce surprize ți-a pregătit cea de-a noua ediție a festivalului DIPLOMA Show.

  DIPLOMA Show, un eveniment organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, începe vineri, 7 octombrie. Se desfășoară la Combinatul Fondului Plastic din București, iar anul acesta vizitatorii săi vor avea parte de o experiență culturală completă care se va desfășura pe parcursul a 10 zile.

  123 de proiecte din 17 discipline creative

  diploma show 2022 bun
  DIPLOMA Show începe vineri, 7 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic

  Expoziția centrală este organizată în cinci pavilioane din cadrul Combinatul Fondului Plastic și cuprinde 123 de proiecte artistice, realizate de absolvenți de la 10 universități din toată țara, cu studii din 17 discipline creative diferite, printre care fashion, design de obiect, sculptură, design grafic, arhitectură, foto-video sau pictură.

  Intrarea la eveniment este gratuită, iar DIPLOMA Show se va deschide pentru publicul larg vineri, 7 octombrie, la ora 19.00. Festivalul poate fi vizitat până pe 16 octombrie – în weekend între orele 10 și 22, iar în timpul săptămânii între orele 16 și 22. Excepție fac cele două sâmbete ale evenimentului, 8 și 15 octombrie, când programul va fi prelungit până la ora 24. Accesul se face prin rezervare, aici.

  Lucrările au fost selectate de un Board Creativ

  Anul acesta, vei putea admira cele mai bune lucrări de diplomă selectate de un Board Creativ format din peste 40 de profesioniști din industriile creative. Fiecare lucrare spune o poveste inspirată de experiențe personale, teme sociale sau provocări globale, pe care noua generație le explorează atât prin tehnici tradiționale, cât și prin metode de lucru noi.

  La adresa din Băiculești 29, proiectele artistice vor fi putea fi vizitate în 5 pavilioane expoziționale: Galeria Senat, Spațiul The Institute, Galeria IOMO, Galeria ArtSafe și spațiile conexe ArtSafe din Combinatul Fondului Plastic.

  „Pentru a noua oară, DIPLOMA Show devine nu doar locul de întâlnire, ci și punctul de lansare și promovare a noilor talente din artă, arhitectură și design din România. O sărbătoare a proiectelor artistice foarte valoroase ale noii generații de creatori”, spune Andrei Borțun, CEO The Institute.

  Petreceri, evenimente și instalații interactive în timpul festivalului

  diploma show 2022
  Pe lângă expozițiile de artă, vei purtea participa și la petreceri în cadrul festivalului

  Pe lângă expoziția centrală, vei putea participa și la o serie de evenimente și activități organizate în cadrul festivalului. De exemplu, în primul și al doilea weekend din program, vei putea merge la petrecerile organizate la Combinatul Fondului Plastic. TALENT Party by Kozel are loc sâmbătă, pe 8 octombrie și aduce împreună artiști din noua generație, în cadrul unei petreceri inedite, cu acces gratuit, DJ set și un bar exterior asigurat de Kozel.

  Pe 13 octombrie, are loc un eveniment de tip Open Doors, când galeriile și atelierele tuturor artiștilor de la Combinatul Fondului Plastic vor fi deschise vizitatorilor timp de o seară.

  Combinatul Fondului Plastic va găzdui și o serie de workshop-uri realizate împreună cu echipa Asociației De-a Arhitectura și susținute de Globalworth, destinate înțelegerii mediului construit înconjurător, prin deprinderea unor cunoștințe de bază de arhitectură și planificare urbană.

  De asemenea, spațiul exterior de la Combinatul Fondului Plastic devine un loc de petrecere a timpului liber pe tot parcursul festivalului, fiind amenajat de echipa de arhitecți și urbaniști BAZA. Deschidem orașul. Curtea va fi animată și de instalația interactivă Synesthesium, prezentată de IQOS și studioul H3, exclusiv între 7 și 9 octombrie.

  De la barul amenajat în zona Gater nu vor lipsi momentele de consum oferite de Illy, Liliac sau Red Bull. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook DIPLOMA de aici sau în pagina dedicată evenimentului, aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Aici poți vedea cele mai bune lucrări de diplomă ale noii generații de arti�...