LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

publicat pe 23 sept. 2022

  Toamna și-a intrat în rol, însă evenimentele de weekend din București continuă. Un festival asiatic și unul al berii sunt atracțiile acestui weekend. Dar și un festival de teatru sau un concert marca Goran Bregovic. Iată câteva recomandări pentru weekend dacă nu ai planurile făcute.

  1. Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, în Parcul Obor

  festivalul teatrului independent facebook arcub
  Festivalul se va extinde după acest weekend în aproape toată rețeaua de teatre independente din Capiatală Foto: Facebook Arcub

  În Parcul Obor, între 23 și 25 septembrie, are loc ediția cu numărul 12 a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent. În cadrul evenimentului vor avea loc piese de teatru inedite, concerte, spectacole pentru copii, performance, jonglerie cu foc și spectacole de dans cu acrobație aeriană.

  Intrarea este liberă.

  Iată care este programul Maratonului de Teatru Independent:

  Vineri, 23 septembrie:

  18:45 Not just a fire show (Nu doar un spectacol cu foc) | Oțet Light and Fire I spectacol de comedie și jonglerii cu foc

  19:30 Dezleganie | Corbu | spectacol sonor

  20:30 Stația 13 după I.L Caragiale, regia: Alexandru P. Rusu I Syarela Arts & Anima Allegra Art

  Sâmbătă, 24 septembrie:

  11:00 – 13:00 Atelier de confecționare păpuși adresat copiilor | susținut de Brândușa Oancă

  17:00 Hypnagogia | Alina Tofan | performance imersiv

  19:00 Don Juan de J.B Molière, regia: Cristian Pepino | CrisACT Production

  21:00 Humans, concept, regie și coregrafie: Vito Leone Cassano | Compagnia Eleina D., Italia

  Duminică, 25 septembrie:

  16:00 Închide ochii și-ai să vezi mai bine | Școala de Joacă | spectacol pentru copii și adulți accesibilizat integral pentru persoanele cu dizabilități

  18:00 Wanted, text și regie: Massimiliano Nugnes | Breasla Actorilor | spectacol de Commedia dell’Arte

  20:30 Concert Alex Ștefănescu

  2. Asia Fest, în Parcul Național

  asia fest facebook
  Organizatorii au pregătit concerte cu muzică asiatic, spectacole cu dansuri specifice, numeroase ateliere și expoziții Foto: Facebook

  Tot în acest weekend, de vineri până duminică, are loc și Asia Fest în Parcul Național. La festivalul gastronomic vei putea descoperi preparate tradiționale din mai multe țări asiatice, printre care: Japonia, China, Coreea, Turcia, Thailanda, India, Taiwan și Liban.

  De asemenea, organizatorii au pregătit concerte cu muzică asiatic, spectacole cu dansuri specifice, numeroase ateliere și expoziții.

  Astfel, de exemplu, la Asia Fest poți să înveți arta îmbrăcării kimonoului, Federația Română de Cricket are o introducere în lumea cricketului, va avea loc un atelier de caligrafie arabă și o demonstrație de Taekwondo sau un concurs de cosplay, printre cele multe activități

  Detalii despre program, expoziții și activări găsești aici și aici.

  3. Tur ghidat la TNB

  tnb sala mare foto tnb.ro
  Turul ghidat de la TNB durează 45 de minute, iar un bilet costă 10 lei Foto: tnb.ro

  În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București organizează tururi ghidate în câte trei serii. Tururile au loc în zilele de weekend de la orele 13:00, 15:00 și 17:00. Vor putea fi vizitate noile săli, atelierele şi culisele Teatrului Naţional.

  Numărul de participanți este limitat la 15 participanți, turul durează 45 de minute, iar un bilet costă 10 lei.

  Locul de întâlnire este în foaierul Sălii Ion Caramitru, în faţa Agenţiei de bilete. Reprezentanții teatrului îndeamnă vizitatorii să fie prezenți aici cu 15 minute înainte de începerea turului, chiar dacă biletele au fost luate online.

  Se pot organiza și tururi în limba engleză printr-o solicitare în prealabil la numărul de telefon 0744 633 188.

  4. Festivalul Berii în Parcul Tineretului

  După câțiva ani de pauză, Festivalul Berii are loc în Parcul Tineretului din Capitală, între 22 și 25 septembrie. Organizatorii promit că vizitatorii se vor delecta cu mii de litri de bere autohtonă și de import.

  „Special pentru acest eveniment aducem o berărie mobilă din Germania, iar prin capacitățile sale uriașe vom servi clienți, în timp record, cu multe beri la draught, plus o multitudine de bere la sticlă de diferite tipuri (pils, lager, nefiltrată, neagră, artizanală, IPA, cu arome ) importate din Germania, Cehia și Austria. Amenajam un stand cu halbe și pahare de bere suveniruri pentru acasă”, mai zic organizatorii.

  De asemenea, se vor derula concursuri zilnice cu premii în bere, cârnați și pahare de bere. La festival veți găsi mâncare variată, un parc de distracții și muzică asigurată de DJ Horia.

  5. Recolta! Târg de carte și cadouri, la Seneca Anticafe

  recolta targ de carte seneca anticafe
  Încasările de la târg merg către cursuri de limba română pentru cetățenii ucraineni care doresc să se stabilească în România Foto: Facebook

  Cel mai prietenos târg de carte, potrivit organizatorilor, are loc sâmbătă, de la ora 09:00, în amfiteatrul Seneca Anticafe. „Învață lucruri noi la atelierele pentru toată familia, bucură-te de cărți bine alese la prețuri speciale și de o frumoasă expoziție de ilustrație de carte «Zâmbitorium» de Ionuț Olaru”, anunță aceeași organizatori.

  Intrarea este liberă.

  Târgul are ca scop sprijinirea celui mai nou proiect al Asociației Seneca. 20% din valoarea încasărilor vor merge către „Bursele SNK”, prin care se oferă cursuri intensive de limba română pentru cetățenii ucraineni care doresc să se stabilească în România.

  6. Concert Goran Bregovic la Sala Palatului

  Weekendul de evenimente se termină duminică cu un concert special. Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band revin la Sala Palatului cu un concert programat pentru 25 septembrie 2022.

  În deschidere cântă Mihai Mărgineanu alături de trupa sa.

  Biletele costă între 94 și 314 lei, în funcție de categorie. Găsești bilete aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...