Decorațiuni care fac din bucătăria ta un loc în care să te simți mai bine
publicat pe 24 nov. 2019Dacă în living sau în dormitor poți integra multe elemente decorative, în bucătărie acestea își găsesc locul un pic mai greu. Însă asta nu înseamnă că trebuie să lipsească în totalitate. Din contră, decorațiunile sunt cele care reflectă personalitatea proprietarilor, așa că pot fi folosite și în amenajarea bucătăriei. Diferența este că spre deosebire de cele din restul casei, decorațiunile din bucătărie ar fi indicat să îndeplinească și un rol practic.
Cu toÈ›ii È™tim care sunt lucrurile esenÈ›iale dintr-o bucătărie – aragaz, frigider, chiuvetă È™i un spaÈ›iu unde să prepari alimentele, dar cum rămâne cu decoraÈ›iunile pentru această încăpere? Tablouri, suporturi pentru lumânări sau perne decorative – toate pot fi integrate cu succes într-o bucătărie. Iată câteva idei inspirate din articolul celor de la The Apartment Therapy:
Decorațiuni practice pentru bucătărie
Începem lista exemplelor cu decorațiunile care îndeplinesc și un rol practic și le păstrăm pentru final pe cele care au doar rolul de a înfrumuseța locul. Spre exemplu, dacă spațiul îți permite și poți să păstrezi mai multe lucruri la vedere, alege recipiente deosebite pentru condimente, precum și suporturi pentru perete. Pe acestea din urmă le poți folosi pentru a depozita ustensile pentru gătit, precum și pentru a agăța cratițe sau diferite recipiente de dimensiuni mici sau medii.
Tot în această categorie intră și o clepsidră pe care o poți folosi ca să te asiguri că nu gătești mâncarea mai mult timp decât este necesar.
Zara propune un model care își poate găsi locul atât într-o bucătărie amenajată în stil rustic, cât și în una modernă.
Obiectele decorative pentru bucătărie, într-un număr nu foarte mare
Pentru că bucătăria reprezintă, înainte de toate, spațiul în care depozitezi și prepari mâncarea, obiectele decorative trebuie să se regăsească aici într-un număr cât mai mic. Cu toate astea, poți amplasa câteva suporturi pentru lumânări sau câteva tablouri, care să vină în completarea pieselor de mobilier.
În final, dacă spațiul îți permite să ai în bucătărie o masă și câteva scaune, decorează-le pe acestea din urmă cu perne colorate. În magazinul H&M găsești astfel de perne realizate din diferite materiale, pentru orice stil de amenajare.
Pereți cu personalitate
Într-un spațiu mic, e greu să integrezi piesele necesare și cu atât mai mult pe cele care îți plac, iar când vine vorba de decorațiuni pentru bucătărie, oferta e atât de variată încât e greu să reziști tentației de a nu cumpăra mai mult decât trebuie. O modalitate prin care poți să adaugi puțină culoare încăperii, fără să o încarci, este să decorezi pereții într-un mod creativ.
Poți să folosești tapet sau autocolant, precum și diverse materiale. Câteva fâșii din lemn, puse pe verticală, vor da impresia unei bucătării mai înalte, iar mozaicul montat pe un perete mai îngust va adăuga profunzime. Pentru o bucătărie cu adevărat specială, pictează tavanul. Opțiunile sunt foarte multe, de la un cer de un albastru cu niște nori albi și pufoși, până la diverse forme geometrice care să creeze iluzii optice.
-
Bucătărie
Cele mai importante reguli Feng Shui pentru bucătărie. Ce obiecte e bine să ții aici
-
DESIGN INTERIOR
Culori în tendințe pentru bucătărie în 2024: idei și sfaturi pentru reamenajare
-
Bucătărie
7 tendințe în bucătării observate de arhitectul Victor Grosu la Târgul de la Milano
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegi un covor persan potrivit pentru casa ta. Sfaturi pentru curățare și întreținere
ÃŽÈ›i spunem È™i cum recunoÈ™ti un astfel de covor autentic.Â
-
DESIGN INTERIOR
Cum se pune tavanul fals? Uite cum să îl integrezi într-un design modern
ÃŽÈ›i spunem ce ai de făcut, pas cu pas.Â
-
Case
O româncă și-a recondiționat singură mobilierul din casa de 680 metri pătrați, situată la marginea unei păduri de lângă Viena
Bucătăria locuinței, un fost grajd pentru cai, are un tavan vechi de 150 ani. Arhitectul care a construit casa a pornit de la acest tavan.