DESIGN INTERIOR

Decorațiuni care fac din bucătăria ta un loc în care să te simți mai bine

  Dacă în living sau în dormitor poți integra multe elemente decorative, în bucătărie acestea își găsesc locul un pic mai greu. Însă asta nu înseamnă că trebuie să lipsească în totalitate. Din contră, decorațiunile sunt cele care reflectă personalitatea proprietarilor, așa că pot fi folosite și în amenajarea bucătăriei. Diferența este că spre deosebire de cele din restul casei, decorațiunile din bucătărie ar fi indicat să îndeplinească și un rol practic.

  Cu toții știm care sunt lucrurile esențiale dintr-o bucătărie – aragaz, frigider, chiuvetă și un spațiu unde să prepari alimentele, dar cum rămâne cu decorațiunile pentru această încăpere? Tablouri, suporturi pentru lumânări sau perne decorative – toate pot fi integrate cu succes într-o bucătărie. Iată câteva idei inspirate din articolul celor de la The Apartment Therapy:

  Decorațiuni practice pentru bucătărie

  clepsidra bucatarie
  Set de patru recipiente pentru condimente; Zara Home; 89,90 LEI

  Începem lista exemplelor cu decorațiunile care îndeplinesc și un rol practic și le păstrăm pentru final pe cele care au doar rolul de a înfrumuseța locul. Spre exemplu, dacă spațiul îți permite și poți să păstrezi mai multe lucruri la vedere, alege recipiente deosebite pentru condimente, precum și suporturi pentru perete. Pe acestea din urmă le poți folosi pentru a depozita ustensile pentru gătit, precum și pentru a agăța cratițe sau diferite recipiente de dimensiuni mici sau medii.

  recipiente pentru bucatarie
  Magazin Vivre; Preț 199 lei

  Tot în această categorie intră și o clepsidră pe care o poți folosi ca să te asiguri că nu gătești mâncarea mai mult timp decât este necesar.

  decoratiuni bucătarie - clepsidra
  Clepsidră pentru gătit, Zara Home, 89,90 LEI

  Zara propune un model care își poate găsi locul atât într-o bucătărie amenajată în stil rustic, cât și în una modernă.

  Obiectele decorative pentru bucătărie, într-un număr nu foarte mare

  Pentru că bucătăria reprezintă, înainte de toate, spațiul în care depozitezi și prepari mâncarea, obiectele decorative trebuie să se regăsească aici într-un număr cât mai mic. Cu toate astea, poți amplasa câteva suporturi pentru lumânări sau câteva tablouri, care să vină în completarea pieselor de mobilier.

  suport lumanari bucatarie
  Suport metalic de lumânare; HM; 22,99 LEI

  În final, dacă spațiul îți permite să ai în bucătărie o masă și câteva scaune, decorează-le pe acestea din urmă cu perne colorate. În magazinul H&M găsești astfel de perne realizate din diferite materiale, pentru orice stil de amenajare.

  perna bucatarie
  Pernă pentru scaun, de catifea, HM: 39,99 LEI

  Pereți cu personalitate

  Într-un spațiu mic, e greu să integrezi piesele necesare și cu atât mai mult pe cele care îți plac, iar când vine vorba de decorațiuni pentru bucătărie, oferta e atât de variată încât e greu să reziști tentației de a nu cumpăra mai mult decât trebuie. O modalitate prin care poți să adaugi puțină culoare încăperii, fără să o încarci, este să decorezi pereții într-un mod creativ.

  decoratiuni bucatarie
  Mozaicul aduce o notă aparte într-o bucătărie.

  Poți să folosești tapet sau autocolant, precum și diverse materiale. Câteva fâșii din lemn, puse pe verticală, vor da impresia unei bucătării mai înalte, iar mozaicul montat pe un perete mai îngust va adăuga profunzime. Pentru o bucătărie cu adevărat specială, pictează tavanul. Opțiunile sunt foarte multe, de la un cer de un albastru cu niște nori albi și pufoși, până la diverse forme geometrice care să creeze iluzii optice.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Decorațiuni care fac din bucătăria ta un loc în care să te simți mai bine