UTILE

Cum să depozitezi corect hainele de iarnă: pași necesari de urmat și soluții

  Depozitarea corectă a hainelor de iarnă se face din timp și cu o serie de pași necesari. Pregătirea, curățarea și trierelor lor te ajută să ai o garderobă fresh pentru următorul sezon rece. Uite cum să depozitezi corect hainele de iarnă ca să nu prindă mirosuri nedorite sau să-și schimbe forma și textura. 

  Dacă știi să depozitezi corect și din timp hainele de iarnă nu te vei trezi că ai articole vestimentare cu probleme, care au mirosuri urâte sau care au fost atacate de molii

  Îngrijirea și pregătirea hainelor pentru depozitare pe timp de iarnă este un proces în mai multe etape. Fiecare cu rolul ei, care să garanteze buna păstrare a tuturor tipurilor de îmbrăcăminte. 

  E posibil ca acum, în plin sezon rece, să constanți că hainele tale de iarnă nu sunt în cea mai bună formă. Ca să eviți acest inconvenient și pentru sezonul următor, iată cum să depozitezi corect hainele de iarnă. 

  Cum să depozitezi corect hainele de iarnă: pași necesari de urmat

  cum sa depozitezi corect hainele de iarna

  Un prim pas esențial în acest proces este dat de trierea hainelor. Aceste pot fi împărțite în trei categorii importante: haine care pot să fie donate, haine care nu mai sunt utile și de care poți scăpa și haine care merită să rămână în garderoba ta și pentru iarna următoare. 

  Apoi, haine rămase trebuie să fie verificate temeinic. Dacă depozitezi haine cu mirosuri sau pete, indiferent că sunt vizibile sau nu, în timp acestea pot să devină permanente. Astfel o să simți acel miros specific atunci când le scoți din dulap pentru a fi purtate din nou. 

  Ține minte că moliile pot să apară pe haine pentru că sunt atrase de pete de mâncare sau de mirosuri precum transpirație. 

  Odată verificate, spală manual hainele de mici dimensiuni. Iar cele voluminoase trebuie să fie curățate la o curățătorie. 

  Hainele trebuie să fie curățate și spălate înainte de depozitare. Orice urmă sau miros de deodorant, înălbitor sau amidon, de exemplu, poate atrage dăunători. 

  Cum să depozitezi corect hainele de iarnă: soluții eficiente

  cum sa depozitezi corect hainele de iarna

  Pungile care pot să fie sigilate sub vid reprezintă cea mai bună metodă de depozitare a hainelor de iarnă. Acestea reduc volumul hainelor cu 75%. Fiind închise etanș, pungile sub vid nu permit dăunătorilor să atace hainele. Hainele voluminoase, precum gecile de iarnă sau paltoanele, pot fi astfel depozitate. 

  Atenție la îmbrăcămintea de iarnă cu umplutură de puf. Depozitată în pungile sub vid, acest tip de îmbrăcăminte se poate deteriora. Dacă spațiul îți permite, hainele cu umplutură de puf pot să fie agățate pe umerașe în pungi speciale cu protecție suplimentară. 

  cum sa depozitezi corect hainele de iarna

  Alte tipuri de haine, precum puloverele delicate pot fi depozitate în cutii sau coșuri de plastic cu capace sigure. Cele mai grele articole vestimentare de acest fel sunt așezate primele în cutiile de depozitare. Urmează apoi articolele ușoare și cele din materiale foarte delicate. 

  Cum să depozitezi corect hainele de iarnă: trucuri care te ajută

  • Pentru a păstra un miros plăcut în spațiul de depozitare al hainelor, pune săculeți cu aromă de cedru, lavandă sau scorțișoară în loc de naftalină; 
  • Depozitează hainele de iarnă într-un loc curat, rece, uscat și întunecat. În felul acesta eviți acumularea de umiditate și mucegai și deteriorarea cauzată de lumina Soarelui; 
  • Dacă ai o geantă veche de până o poți folosi pentru a depozita articole vestimentare precum eșarfe sau pulovere. Hainele vor fi astfel ferite de praf și vor fi protejate de molii. 
  ALTE SUBIECTE INTERESANTE
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să depozitezi corect hainele de iarnă: pași necesari de urmat și soluți...