Advertoriale

Cum să alegi comoda ideală pentru dormitor

publicat pe 22 oct. 2022

  O comodă este una din cele mai versatile și practice piese de mobilier pentru dormitor în care poți investi, iar opțiunile sunt foarte variate. Nu există nicio îndoială că o comodă este cheia pentru a crea un spațiu armonios în dormitor, mai ales atunci când ai de depozitat multe lucruri. În funcție de nevoia de depozitare pe care o ai, dar și de designul casei și al dormitorului, există numeroase modele, culori și materiale pentru care poți opta.

  Ce tipuri de comode sunt cele mai populare?

  Când cumperi o comodă este foarte important să te gândești ce anume vrei să depozitezi. În general, există două tipuri de comode foarte populare, comoda cu sertare și comoda mixtă care are și sertare și dulapuri.

  Comoda cu sertare este ideală pentru depozitarea lenjeriei, iar multitudinea de sertare te ajută să separi obiectele de care ai nevoie și să le ții în ordine. Trebuie să fii atent la înălțimea și adâncimea sertarelor atunci când cauți o astfel de comodă, dar și la materialele din care sunt confecționate mânerele sau la sistemul de deschidere pentru că o vei deschide zilnic.

  Comoda mixtă care are și sertare și dulapuri este soluția ideală pentru cei care mai au nevoie de spațiu în plus pentru haine sau pentru alte obiecte. De asemenea, este ideală pentru camera copilului pentru că își poate depozita cărțile și caietele.

  De ce criterii să ții cont când alegi comoda pentru dormitor?

  Există câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi comoda pentru ca ea să se încadreze perfect în dormitor. În primul rând trebuie să te gândești dacă preferi o comodă mai înaltă care să ocupe mai puțin spațiu pe podea sau preferi o comodă mai lată și cu o înălțime mai mică dar care va ocupa mai mult spațiu. Una din cele mai populare comode este cea înaltă, cu patru sau mai multe sertare care oferă mult spațiu de depozitare și ocupă spațiu minim pe podea.

  Un alt lucru de care să ții cont este estetica casei tale și designul mobilierului din jur. Poți opta pentru o comodă cu aspect vintage sau pentru ceva în stil scandinav dacă asta completează restul decorului. În cele din urmă, materialele și finisajele comodei tale pot avea un impact uriaș asupra atmosferei și aspectului dormitorului. Lemnul este cel mai comun și popular material folosit pentru că este atemporal și robust.

  Care sunt cele mai în trend culori pentru comode?

  O culoare tot mai căutată în rândul comodelor este albul care se pretează mai ales pentru dormitoarele mici și întunecate. Această culoare lasă senzația unui spațiu mai mare și mai luminos și este folosită în special la comodele în stil scandinav care sunt tot mai căutate în ultimul timp.

  O altă culoare tot mai răspândită în rândul comodelor este negrul, acest stil fiind preferat în general de cei care dispun de mult spațiu în dormitor și care vor să aducă o notă modernă acestei încăperi. Iubitorii mobilierului în culori închise optează de obicei pentru finisaje lucioase și piese de mobilier care nu au mânere tradiționale ci sisteme de deschidere ‘‘push to open‘‘.

  Pentru cei care nu pot renunța la clasicele culori și texturi ale lemnului dar vor în același timp o piesă de mobilier la modă, pot opta pentru o comodă în stil loft care îmbină perfect părțile din lemn cu accente de culoare neagră.

  Mobilierul pe care îl alegi trebuie să definească personalitatea ta și este foarte important pentru confortul tău. Atunci când alegi comoda perfectă trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de designul general al casei dar și de stilul pe care dorești să îl creezi. Alege mobilierul astfel încât acesta să îndeplinească câteva criterii importante, și anume, să fie rezistent, eficient și practic.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum să alegi comoda ideală pentru dormitor