Case

De ce a durat aproape un an amenajarea unei case de 143 metri pătrați, cu living de șase metri înălțime

  Un spațiu modern, dar primitor, cu zone cu funcționalități precise care să se plieze pe nevoile unei familii cu copil. Acestea au fost coordonatele care au ghidat amenajarea unei case din Iași, într-un proiect semnat Vlad Eva Interios și Mălina Șerban Interior Design. Beneficiarul, inginer de profesie, a pus un mare accent pe detaliile tehnice, insistând ca interiorul să fie nu doar unul plăcut, cât mai ales, practic.   

  Casa este construită recent și are o suprafață de 143 de metri pătrați. La parter există un open space, alcătuit din living, dining și bucătărie, o cameră folosită ca birou/dormitor de oaspeți, baie și laundry room. La etaj, se află dormitorul matrimonial cu dressing, camera copilului și o a doua baie. Fiind o construcție nouă, nu s-a mai intervenit pe compartimentarea spațiului și nici la nivel de finisaje. Partea de proiectare a durat două luni, iar implementarea, alte nouă.

  Înălțimea de șase metri a tavanului din living, o provocare

  Livingul, care include și un mic dining, este cea mai spectaculoasă încăpere a casei, prin particularitatea arhitecturii. Tavanul are o înălțime de șase metri, ceea ce face ca spațiul să pară foarte aerisit. Senzația este amplificată și de doi pereți de sticlă care permit luminii naturale să scalde interiorul.

  A fost dificil să facă mobilierul custom made care integrează șemineul și televizorul, din cauza înălțimii tavanului. Designerii au optat pentru montarea unui panou care imită lemnul, deasupra bibliotecii, ca să mențină echilibrul și armonia spațiului. A fost o idee care a necesitat expertiză tehnică și creativitate pentru a fi pusă în practică.

  „Este o încăpere adaptată vieții de familie”, explică designerul Vlad Eva. „Am delimitat funcțiunile spațiului prin poziționarea pieselor de mobilier. Avem un mic dining, lângă casa scării, pus în evidență de un candelabru elegant. În zona de relaxare, am avut grijă să optăm pentru mobilier confortabil. Din punct de vedere cromatic, am apelat la nuanțe neutre ca să obținem acea atmosferă cozy, dorită de beneficiari. Am integrat și o pată de culoare, prin alegerea scaunelor de catifea verde”.  

  Amenajarea bucătăriei continuă tematica open space-ului

  Bucătăria este deschisă către open space și reia, în amenajare, elemente din living. Un exemplu este integrarea lemnului care, în acest caz, are rolul de a aduce căldură într-un spațiu modern și minimalist.

  Designerii au reușit să eficientizeze fiecare metru pătrat disponibil cu ajutorul mobilierului făcut pe comandă. Ca să păstreze aspectul organizat al încăperii, au optat pentru dulapuri fără mânere, electrocasnice incorporabile și depozitări închise. Mobilierul gri deschis, cu finisaj lucios reflectă lumina naturală, dând senzația unui spațiu mai generos. Sistemul de iluminat cu LED-uri reușește, la rândul lui, să creeze o atmosferă caldă și primitoare într-una dintre cele mai folosite încăperi ale casei. Lângă fereastră, beneficiarii și-au dorit un mic dining pentru utilizare zilnică, lăsând masa din living pentru momentele în care au prieteni în vizită.

  Eficientizarea spațiului, prioritate și în dormitorul matrimonial 

  În dormitorul matrimonial, au încercat să păstreze aceeași rețetă ca și în restul casei. Au mizat, așadar, pe crearea unui echilibru între funcțional și estetic și pe o cromatică neutră, cu pete de culoare care să spargă monotonia pereților albi. Necesarul de depozitare a fost preluat de un dressing făcut pe comandă care integrează și un mic spațiu de make-up.

  „Dormitorul matrimonial este un sanctuar al luminii și al liniștii”, spune Vlad. „Albul peretilor creează un fundal calm și spațios, în timp ce accentele de culoare verde mentă adaugă prospețime și vitalitate în încăpere. Această culoare vibrantă este integrată subtil prin intermediul banchetei, a draperiilor și a pernelor decorative, aducând un plus de energie și optimism. Mobilierul este ales cu atenție, fiind elegant și funcțional, oferind un spațiu organizat și plăcut pentru odihnă”.

  O integrare discretă a rozului în amenajare

  Camera fetiței are tema naturii, cu tapet în tonuri pastelate și nuanțe de roz pudrat, folosite cu moderație, ca accent. Mobilierul este conceput pentru a fi atât practic, cât și jucăuș, oferind suficient spațiu de depozitare și un mediu plin de imaginație pentru micul locuitor al camerei. Accentele de culoare și obiectele de decor, în culori asortate cu tapetul, completează atmosfera primitoare și prietenoasă a camerei.

  Amenajarea propiu-zisă a casei a durat nouă luni și a beneficiat de un buget de 95.000 euro. Beneficiarul a colaborat în permanență cu designerii, având un rol activ în coordonarea aspectelor tehnice.

  Resurse:

  Canapelele sunt de la Mazzini și au fost achiziționate de pe site-ul Vivre. Fotoliul Kave Home este de la The Home, iar măsuța de cafea, de la Norda. Covoarele sunt cumpărate de pe Rugvista, corpurile de iluminat, de la Novaluce și tablourile, de pe site-ul Desenio.

  Sfaturi pentru amenajare de la Eva Vlad

  • Optează pentru simplitate. Evită supraaglomerarea spațiului cu obiecte inutile.
  • Folosește nuanțe deschise pentru a amplifica luminozitatea și senzația de spațiu.
  • Folosește materiale durabile și de calitate. Investește în materiale care rezistă în timp și adaugă valoare estetică.
  • Focalizează pe funcționalitate. Asigură-te că fiecare element de mobilier are o funcție clară și practică în spațiu.
  • Încorporează elemente de artă și design personalizate. Adaugă elemente de artă și design personalizate pentru a conferi spațiului unicitate și autenticitate.

  Sursă foto: Ionuț Buzatu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de designerul Vlad Eva.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Cristina Crețu
  Cristina Crețu
  6 months ago

  Nu e nimic practic în a așeza masa sub scări. Gândiți -va la momentul când se curăță scările, tot praful fie că l iei cu mătura sau cu aspiratorul se vor duce pe masă 👎

  Cristina Crețu
  Cristina Crețu
  6 months ago

  Dacă este o amenajare care se dorește a fi publicată într-un articol, m-aș aștepta la mai mult. Cele mai multe dintre piesele de mobilier sunt banale, nu mai vorbesc de patul matrimonial care-l găsești pe toate site-urile. Doar pentru că -ti dorești să -ti faci reclamă ca ” designer de interior” nu înseamnă că ești și bun în ceea ce faci, dar cum ” mulți văd, puțini pricep” hai noroc și la mai mare😁

  Cristina Crețu
  Cristina Crețu
  6 months ago

  Vaza de pe masă marca jysk, articole ieftine. Mă întreb de ce a costat 95000 euro? Dacă amenajarea asta a costat atât, cât ar costa o amenajare a unor designeri care să aibă cunoștințe solide în acest domeniu 😱

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  De ce a durat aproape un an amenajarea unei case de 143 metri pătrați, cu livi...