LIFE

Culoarea Pantone a anului 2022 aduce o perspectivă pozitivă viitorului

  Speranță, noutate, creativitate – asta inspiră culoarea anului 2022 aleasă de institutul Pantone. Inspirația a fost contextul global, care ne-a forțat să ne găsim confortul și alinarea în necunoscut și să ne adaptăm la noile situații apărute pe parcurs.

  Deși nimic nu mai e sigur și previzibil, iar în timp a devenit în ce în ce mai clar că lucrurile nu se vor întoarce la normal, culoarea anului 2022 aleasă de Pantone învăluie viitorul în pozitivitate. Nuanța se numește Very Peri și, dacă surpriza de anul trecut a fost faptul că Pantone a anunțat nu una, ci două culori, anul acesta a nuanța nu a fost aleată din paletarul deja existent. Ea a fost creată special pentru această ocazie.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by PANTONE (@pantone)

  Culoarea anului 2022 Pantone îmbină nuanțe de albastru cu un subton roșu

  „Very Peri”, o nuanță dinamică de albastru-Vinca (n.r. – o floare numită și Saschiu) cu un subton revigorant de roșu-violet, îmbină credința și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului”, au scris reprezentanții Pantone în anunțul culorii.

  culoarea anului 2022 pantone very peri
  Very Peri este o combinație de albastru și roșu

  Combinația ne duce cu gândul la un violet-lavandă adaptat pentru viitor. Este o culoare care există deja în viața reală, ba chiar e „furată” din petalele florii Saschiu, însă are o notă futuristă. Poate fi recunoscută ușor din lumea digitală, fiindcă este deja prezentă în designul unui univers mai puțin palpabil, cel al Internetului și tehnologiei. De fapt, Very Peri reprezintă un echilibru dintre cele două lumi, scrie Apartment Therapy.

  Pantone descrie culoarea anului 2020 ca fiind curajoasă, dinamică, imaginativă, „empowering” și cu o estetică fantezistă, „whimsical”. Scopul ei este să redea tuturor speranța pentru viitor.

  Cum o integrezi într-o amenajare

  v

  Deși e o nuanță aparent nouă, este una foarte apropiată de violet. Arhitectul de interior Sergiu Califar de la Pure-Mess Design ne-a ajutat să creem un ghid de integrare a culorii mov într-o amenajare, din care putem extrage câteva instrucțiuni utile și pentru Very Peri.

  p

  • Combin-o cu galben. „Dacă ne dorim o amenajare eclectică curajoasă, aș scoate paletarul de galbenuri pe masă”, spune Sergiu.
  • Inspiră-te din interioarele regale și combină o astfel de nuanță cu obiecte opulente. De exemplu, pune un candelabru prețios într-o cameră cu un perete mov.
  • Dacă o introduci în amenajare prin mici obiecte, nu alege unele uni, pentru că nuanța va părea „plată”. Optează pentru imprimeuri cu modele deosebite.

   

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...