UTILE

Cu ce desfunzi chiuveta când nu ai timp să aștepți un meseriaș

  Cu ce se desfundă chiuveta din bucătărie sau baie, fără să chemi din prima un meseriaș pe care să îl plătești? Cu lucruri și soluții pe care le ai deja în casă și pe care le prepari rapid.

  De-a lungul timpului, toate firimiturile, grăsimile și lichidele pe care le arunci în chiuvetă (uleiul scurs din tigăi, în special) se depun pe țevile acesteia până formează un dop. Și îți dai seama că e timpul să desfunzi chiuveta atunci când apa se scurge lent și simți un miros ciudat și neplăcut în bucătărie. Iată cu ce se desfundă chiuveta și cum prepari soluțiile de care ai nevoie:

  1. Începe cu apă fierbinte

  Este soluția cea mai ieftină și cea mai la îndemână, așa că merită să fie prima pe care o testezi. Tot ce trebuie să faci este să pui apă într-un ibric și să o lași să fiarbă. Când începe să clocotească, toarn-o în chiuvetă, fix în sifon. De preferat, ar fi să o lași cam cinci minute să acționeze. Dar în cazul în care nu funcționează, mai poți repeta procesul(adică mai încerci cu încă un ibric de apă clocotită).

  2. Sare și apă clocotită

  cum se desfunda chiuveta

  O altă soluție la îndemână este combinația dintre sare și apă clocotită. Pune o jumătate de cană de sare în sifonul chiuvetei, după care toarnă un litru de apă clocotită. Lasă combinația să acționeze aproximativ 10-15 minute, după care mai toarnă apă clocotită.

  3. Cu ce se desfundă chiuveta: oțet cu bicarbonat de sodiu

  Tot ce trebuie să faci este să pui o cană cu bicarbonat de sodiu în sifonul chiuvetei. Peste el, toarnă o cană de oțet simplu sau oțet de mere. În câteva secunde, amestecul va începe să reacționeze. După ce se termină reacția, mai lasă câteva minute, după care toarnă apă clocotită. NU le amesteca de la început într-un pahar. Funcționează excelent dacă sunt turnate în sifon pe rând, una după alta.

  4. Bicarbonat de sodiu cu apă fierbinte

  O variantă și mai simplă este folosirea bicarbonatului și a apei clocotite. E simplu ca bună ziua, și funcționează incredibil de bine. Așadar, pune o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în sifonul chiuvetei, după care toarnă un ibric de apă clocotită. Lasă să acționeze câteva minute și dă drumul la apă fierbinte de la robinet.

  5. Amestecul de sare și bicarbonat de sodiu

  Asta e o altă combinație care desfundă chiuveta. Amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de sare. Toarnă amestecul în sifon și lasă-l acolo peste noapte. Dimineața, toarnă apă clocotită.

  6. Folosește o pompă de desfundat chiuveta

  Dacă niciuna din variantele de mai sus nu funcționează, apelează la o pompă de desfundat chiuveta. Vei avea succes dacă în timp ce încerci să desfunzi chiuveta cu pompa, lași și apa de la robinet să curgă.

  7. Cu ce se desfundă chiuveta: încearcă un șarpe de desfundat țevile

  Dacă niciuna din variantele de mai sus nu funcționează, folosește un șarpe de desfundat țevile.

  8. Apelează la un umeraș de sârmă

  cum se desfunda chiuveta

  În cazul în care nu ai în casă un șarpe de desfundat țevile, un umeraș de sârmă te poate ajuta la fel de bine. Trebuie doar să-l desfaci și să-l bagi în sifon. Mare atenție să nu zgârii chiuveta.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cu ce desfunzi chiuveta când nu ai timp să aștepți un meseriaș