LIFE

Hotspot: 4 locuri dulci din București unde găsești cele mai bune deserturi turcești

publicat pe 16 mart. 2023

  Cine nu tânjește măcar o dată la un desert turcesc, dulce, însiropat și plin de arome orientale, acela nu e om. Dacă încă nu le-ai încercat să vrei să descoperi arome și senzații noi, ți-am pregătit o serie de recomandări cu locuri dulci din București unde cu siguranță o să găsești cele mai bune deserturi turcești. 

  În seria locuri dulci din București îți spunem despre locurile unde poți să mergi să mănânci deserturi extrem de apreciate, inedite, mai puțin întâlnite sau cu adevărat populare.

  1.Cele mai bune deserturi turcești: Emre Baklava

  Dacă o iei la pas pe străzile Bucureștiului o să descoperi cu siguranță câteva mici localuri care prezintă cu mândrie cele mai bune deserturi turcești pe care le au. Este vorba de Emre Baklava, unul dintre locurile dulci ale Bucureștiului specializat pe baclavale cu diverse arome, dar care are și alte tipuri de deserturi. 

  Că tot am adus în discuție desertul-vedetă specific localului, baclavalele preparate aici respectă rețeta clasică întocmai: foile subțiri și proaspete de plăcintă care se topesc într-un unt catifelat, acompaniate de aroma miezului de nucă în combinație cu rafinamentul fisticului. Toate acestea sunt desăvârșite și îndulcite de mierea pe care cei de la Emre Baklava o folosesc pentru a perfecte unul dintre cele mai bune deserturi turcești. 

  Emre Baklava are un laborator propriu care asigură zilnic o producție de peste 600 kilograme de baclava. Baclava cu nucă, cu cacao sau cu fistic, havuç cu nucă, sobiet cu fistic și caimac sau fistik sarma sunt unele dintre cele mai bune deserturi turcești pe care le poți încerca la Emre Baklava. 

  2.Cele mai bune deserturi turcești: Bread is life

  Bread is life este o patiserie cu mai multe puncte de vânzare în București, care are și o parte de brutărie și una de cofetărie. Deși este cunoscută mai mult pentru produsele de panificație, Bread is life are în ofertă și unele dintre cele mai bune deserturi turcești, cărora le respectă rețetele originale și pe care le pregătește zilnic, cu ingrediente fresh. 

  Clasicele baclavale, în diferite forme și arome, cu fistic, cu nucă sau cu vișine, katayif și sarailii sunt printre deserturile de top de la bread is life, extrem de apreciate de cei care le încearcă.  

  Există trei astfel de magazine. Cel mai cunoscut este cel din zona Vitan, aflat pe strada Brăilița, nr. 2-2A. Celelalte două sunt în Berceni, pe Strada Izvorul Rece, nr. 16, și în Jilava, pe Șoseaua Giurgiului, nr. 290A. 

  3.Cele mai bune deserturi turcești: restaurantul Divan

  Duse spre un nivel mai premium de servire, deserturile turcești de la restaurantul Divan, aflat pe Str. Barbu Văcărescu 241A. E de la sine înțeles că baclavale se regăsesc în meniul restaurantului. Însă, aici merită să încerci kunefe, dondurma sau güllaç. Să le luăm pe rând, ca să trezim interesul papilelor gustative. 

  Kunefe este o combinație care de brânză proaspătă la interior care are bucăți de aluat înmuiate într-un sirop special la exterior. Produsul este copt pe jar și rumenit, astfel că rezultatul este unul spectaculos: un interior moale, cu o crustă crocantă acoperită, de regulă, cu fistic. Desertul turcesc se consumă cu kaymak sau cu înghețată. 

  Dondurma este un soi de înghețată făcută din sahlep, adică din praf de tulpină de orhidee și lapte de capră. Cum sună asta? Unul dintre cele mai bune deserturi turcești ale localului, care trebuie încercat. 

  În timp ce güllaç poate să fie asemănat cu o budincă cu straturi de foi și amestec de lapte dulce. Ingredientul-cheie care dă savoare este apa de trandafiri. Acest desert turcesc datează din perioada otomană, fiind considerat un simbol al iubirii divine. 

  4.Cele mai bune deserturi turcești: Restaurant Edessa

  Restaurantul Edessa este unul dintre cele mai lăudate și apreciate localuri cu specific turcesc din București. Nu e de mirare că deserturile sunt la fel de apreciate și considerate printre cele mai bune. 

  În spatele bunătăților turcești stă maestrul bucătar Mahmut, cel care a moștenit arta gătitului de la părinții lui. Pentru a deveni și mai bun în ceea ce face, Mahmut și-a aprofundat studiile gastronomice la Istanbul, acolo unde a lucrat timp de zece ani la restaurante de top. 

  Folosește ingrediente proaspete, motiv pentru care restaurantul e considerat printre cele mai bune cu specific turcesc din București, pe lângă prețurile accesibile și porțiile generoase. De exemplu, aici poți să găsești și să deguști dovleac glazat cu zahăr, lămâie, nuci și pastă de susan, denumit Kabak Tatlisi. Crema de zahăr ars, Kazandibi, este, iarăși, un desert apreciat. 

  Ayva, gutuia însiropată, asezonată cu mere, scorțișoară, frișcă și fistic, poate să fie unul dintre cele mai bune deserturi turcești pe care le-ai mâncat. Gogoșile însiropate și presărate cu fistic, precum și orezul cu lapte, sütlac, pot să fie niște opțiuni interesante de încercat. 

  Încearcă-le și spune-ne părerea ta. Seria de locuri dulci din București continuă și cu alte recomandări.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspot: 4 locuri dulci din București unde găsești cele mai bune deserturi tu...