UTILE

Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă și cum să o scoți chiar și dacă s-a rupt

  O cheie blocată în ușă nu e un sfârșit de lume, chiar și dacă s-a rupt. Întotdeauna există o soluție, iar dacă nu ai reușit să o scoți cu forță brută – ceea ce oricum nu e recomandat – venim cu trucuri și soluții salvatoare.

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușa descuiată

  Dacă te confrunți cu o cheie blocată în ușă în timp ce aceasta era descuiată, situația este ceva mai ușor de rezolvat. Iată ce poți folosi pentru a reuși să scoți cheia din butuc, fără să o rupi.

  Scoate cheia blocată în butuc cu ulei de gătit

  Unul dintre motivele pentru care cheia se poate bloca în broască este coroziunea metalului sau lipsa de lubrifiere. Ca să o poți scoate, încearcă să aplici puțin ulei de gătit în gaura cheii și pe cheie pentru a facilita mișcarea și pentru a extrage mai ușor cheia. Această soluție e mai ușor de încercat dacă ușa este descuiată și o poți deschide, fiindcă poți folosi o seringă subțire pentru a introduce ulei în yală de pe partea liberă a ușii. Nu e recomandat să folosești apă în acest proces, fiindcă este corozivă pentru metal și ar putea înrăutăți situația.

  Spray lubrifiant

  O soluție mai eficientă este un spray lubrifiant special, cum este arhicunoscutul WD-40 sau alte variante din comerț. Din nou, această soluție e mai ușor de încercat dacă ai cheia blocată în ușa descuiată, fiindcă poți aplica spray-ul pe yală din partea liberă a acesteia, astfel încât să pătrundă până la cheia dinăuntru și să o facă mai ușor de scos.

  Un clește sau o pensetă

  După ce ai aplicat soluțiile de mai sus, în loc să încerci să tragi cheia afară cu mâna, folosește un clește sau o pensetă pentru a o scoate din ușă. Astfel va fi mai simplu să controlezi forța aplicată și scad șansele să rupi cheia în yală.

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușa încuiată

  Dacă ai ghinionul să îți rămână cheia blocată în ușa încuiată sau chiar să se rupă, iar niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a funcționat, îți rămân două opțiuni. În niciun caz nu încerca să forțezi butucul, altfel poți înrăutăți situația și nu vei mai avea altă variantă decât înlocuirea completă a yalei.

  În funcție de cât de urgentă este soluționarea problemei, poți comanda online un extractor de chei special conceput pentru astfel de situații. Așa scapi cel mai ieftin.

  Pe de altă parte, dacă nu îți permite timpul să aștepți o astfel de livrare, ultima opțiune este să chemi un lăcătuș care va ști exact cum să gestioneze situația și vine „înarmat” cu unelte speciale pentru astfel de probleme.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă și cum să o scoți chiar și dac�...