UTILE

Ce este apa alcalină, ce gust are și cât de bună este pentru consum

publicat pe 05 mart. 2024

  Apa alcalină diferă de apa pe care o bem în mod obișnuit prin mineralele din compoziție și nivelul pH-ului. Am aflat ce este apa alcalină și dacă este recomandată pentru consum. Totodată, îți spunem la ce o mai poți folosi și ce beneficii are. Tot ce trebuie să știi, în articol. 

  Apa alcalină este apa cu pH crescut, mai puțin acidă și mai bazică. Nivelul de pH măsoară aciditatea sau alcalinitatea unei substanțe pe o scară de la 0 la 14, cu 7 fiind neutru. Apa alcalină are în mod obișnuit un nivel de pH mai mare de 7, adesea situându-se între 8 și 9 sau chiar mai mare.

  Această creștere a pH-ului se întâmplă fie natural, când apa preia din pietre mineralele care o alcalinizează, fie artificial prin adăugarea de minerale alcaline precum calciu, magneziu și potasiu, sau prin utilizarea unui ionizator pentru a separa componentele acide și alcaline din apă.

  Ce gust are apa alcalină și efectele asupra organismului

  Poți folosi apa alcalină pentru spălare, consum sau demachiere. În caz că bei sau o folosești la gătit, e nevoie să ai în vedere că are un gust diferit de cea obișnuită. În funcție de pH, gustul poate fi ușor sărat, amar sau metalic.

  Promotorii apei alcaline susțin că oferă beneficii pentru sănătate precum neutralizarea acidului din corp, ceea ce ar ajuta la prevenirea anumitor boli și promovarea sănătății generale. Cu toate acestea, dovezi științifice care să susțină aceste afirmații sunt limitate și inconcludente.

  În timp ce unii oameni pot găsi apa alcalină revigorantă și cred în beneficiile sale pentru sănătate, alții o consideră o tactică de marketing fără avantaje semnificative față de apa obișnuită.

  Recomandări cu privire la consumul de apă alcalină

  Există și o serie de recomandări privind consumul de apă alcalină. De exemplu, nu e recomandat să consumi o apă alcalină cu un pH mai mare de 10. O astfel de apă irită ochii, pielea și poate afecta sistemul digestiv. Iar consumul excesiv, adică mai mult de doi litri pe zi, poate provoca greață, vărsături, spasme musculare și furnicături la nivelul membrelor. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce este apa alcalină, ce gust are și cât de bună este pentru consum