Cazări din România care promit experiențe autentice, de la olărit la foc de tabără sau sanie trasă de cai
publicat pe 05 dec. 2023Unde mergem de Crăciun, ce facem de Revelion, cum ne petrecem vacanța de iarnă? Sunt întrebări care, în cazul unora dintre voi, încă nu și-au primit răspunsul și aici intrăm noi în scenă: cei mai buni prieteni ai tăi când vine vorba despre recomandări de vacanță în țară. Am găsit câteva cazări inedite din România, în care să experimentezi tot felul de noi lucruri.
În articolul de față, ne-am gândit la turistul mereu în căutare de nou și la copiii a căror energie trebuie consumată cumva. Am căutat, așadar, cele mai frumoase cazări care-ți propun nu doar confort, mâncare bună și peisaje demențiale, ci și experiențe de neuitat în vacanța ta activă.
Cazări inedite din România, unde te poți bucura de experiențe tradiționale
Casa Olarului
Una dintre cele mai frumoase cazări din orașul Baia Sprie din Maramureș vine cu o ofertă de nerefuzat: cât stai în vacanță aici, înveți să modelezi lutul, mănânci ca la bunica, te bucuri de aer curat și descoperi istoria locului.
Ai trei genuri de cazare din care să alegi: casa de piatră, cea de lut și cea de lemn, toate decorate în stil rustic moroșan.
Iar în atelier la Casa Olarului te așteaptă gazda, artistul popular Daniel Leș, pregătit să te învețe arta olăritului și să te farmece cu povești despre frumusețile locului și despre moștenirea de familie, pe care acesta o duce mai departe în atelierul lui de ceramică.
Potcoava Mountain Hideaway
Centrul de echitație din satul Runcu (Dâmboviţa) este visul devenit realitate al lui Ionuț Popescu, antreprenor care a lăsat Bucureștiul pentru a deschide o fermă turistică la poalele munților.
Potcoava este acum un loc în care turiștii învață, din nou, despre cum se poate trăi frumos, în tihnă, în mijlocul naturii și în compania cailor. Dacă alegi o escapadă aici, totul va avea legătură cu caii.
Cei de la fermă sunt cai de munte din rasa Haflinger, cu temperament liniștit și o înălțime potrivită pentru copii și începători. Poți lua lecții de călărit în manej, poți face scurte plimbări în pădurile din împrejurimi și, dacă te numeri printre experimentați, poți lua parte la excursii organizate, de mai multe zile, până la o altitudine de 2133 metri, către Vârful Leaota.
Casa Cifu
Cazarea următoare este pentru iubitorii de adrenalină. O cabană cu jacuzzi, pentru opt persoane, aflată în Toplița, județul Harghita. La 300 metri distanță de cabană găsești cea mai lungă pistă de bob din România, Alpine Coaster Toplița.
Aceasta are o lungime de peste 1800 metri și curbe senzaționale, cu vedere asupra unui peisaj idilic, iar vitezele pot ajunge până la 40 km/h.
Revenind la cabană, aceasta se află într-un loc izolat, în inima unei păduri de confiere, cu priveliște spectaculoasă spre munți, interioare decorate cu mult gust și servicii premium.
Zsigmond Malom
Vrei trasee montane pe sanie trasă de câini husky? Harghita este locul pe care-l cauți în sezonul rece, căci acolo excursiile cu sania trasă de husky au devenit tradiție.
Cazare ți-am găsit în apropiere de Miercurea Ciuc, mai exact în stațiunea Mădăraș, la Hanul Zsigmond Malom, situat la poalele munţilor Harghita, pe o insulă formată de pârâurile Olt şi Madicșa. Proprietatea se întinde pe trei hectare și vine cu trei case țărănești modernizate, ce pot caza 22 de persoane în 11 camere dotate cu mobilă tradițională pictată.
La Zsigmond Malom ai ocazia să explorezi frumusețile zonei calare sau într-un atelaj tras de cai (sanie sau căruță, în funcție de sezon).
Săsăuș 24
În acest caz, vorbim despre un alt tip de experiență: un sejur gourmet în Podișul Hârtibaciului, în Săsăuș, un mic sat transilvănean care te invită să te conectezi cu tine, cu natura și cu localnicii.
Săsăuș 24 este un loc ideal pentru evadarea din oraș, trăirea unor experiențe rurale autentice și savurarea preparatelor proaspete, cu diverse bunătăți din gospodăria gazdei. Aceeași gazdă care-ți propune activități opționale precum turul satului Săsăuș, încheiat cu o bine-meritată degustare de produse locale în curtea unei gospodării săsești, sau o drumeție spre satul Șomartin, un fost sat săsesc cu biserică fortificată construită în secolul al XVI-lea, încununat cu un picnic în natură (atunci când vremea o permite).
Gaz66 the Pathfinder
Ce experiență mai tare poți avea decât acea de a te caza într-un vehicul militar? Dacă ești genul, vei găsi foarte interesantă această propunere de cazare. Gaz66 the Pathfinder este un vehicul istoric din 1980, renovat și reamenajat pentru a fi un campervan off-grid. Camioneta este campată pe dealul lacului Moacșa din Covasna și are toate utilitățile de care ai nevoie… într-o dubă.
Bucătăria este complet utilată, cu aragaz, masă extensibilă și frigider, baia dispune de duș cu apă caldă, iar în cameră găsești un pat matrimonial și două supraetajate.
Dacă vrei să explorezi zona, poți vizita sau pescui în lacul Moacșa sau poți face o plimbare la parcul memorial săsesc, care vine cu un monument din lemn asemănător Stonehenge.
Foto: site-urile cazărilor, Wildventure.ro
-
hotnews
Ce nu se spală la mașina de spălat vase. Obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată așa
Unele obiecte se pot deteriora, iar mașina poate avea probleme.
-
Sponsored
Secretele unui mobilier de baie impecabil: sfaturi pentru dulapuri și oglinzi rezistente în timp (P)
Baia este unul dintre cele mai solicitate spații din casa ta, expus constant la umiditate, temperaturi fluctuante și produse chimice. Mobilierul de baie, în special dulapul de baie și oglinda, […]
-
Plante
Soluție din apă cu scorțișoară pentru a readuce o orhidee la viață. Cum trebuie să procedezi
Soluția face minuni.