Cazări din Baia Sprie, unde poți admira lacul care își schimbă culorile în funcție de anotimp
publicat pe 01 nov. 2023Baia Sprie, un oraș mai mic și mai puțin cunoscut decât reședința de județ Baia Mare, așezat la poalele Munților Gutâi, pe Valea Râului Săsar, atrage din ce în ce mai mulți turiști care caută o escapadă în care să îmbine autenticul moroșan cu frumusețea naturii. Ne-a făcut curioși.
Din Baia Sprie se vede Lacul Albastru, un lac sulfuros care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp, de poziția soarelui sau de temperatura apei și care s-a format în urma prăbușirii unei galerii de mină (Baia Sprie este un vechi centru minier).
Dar Baia Sprie nu este doar despre acest lac, căci nu degeaba a fost ridicat la rangul de stațiune turistică în secolele XVIII și XIX. Biserica de lemn din Surdești, Rezervația geologică Creasta Cocoșului, Rezervația fosiliferă Chiuzbaia, Lacul Bodi și, desigur, centrul istoric al orașului, punctul zero în ceea ce privește atracțiile citadine, sunt alte puncte de interes.
Baia Sprie și cazările pe care le găsești acolo
O să te bucuri să afli că ți-am găsit și cazare pe gustul tău. Dar și-al nostru, ce-i drept…
Hanul Țentea-Pasul Gutâi
Imaginile promit o evadare spectaculoasă, în mijlocul naturii, iar review-urile clienților sunt la superlativ: aceștia au fost cuceriți de amplasamentul hanului, exact la intrarea pe traseul spre Creasta Cocoșului, de mâncarea tradițională, de frumusețea peisajului și vederea spre pădure din unele camere.
Casa Ceauș
Casa Ceauș se află la o distanță de 10 kilometri de Biserica de lemn din Şurdeşti și la 12 kilometri de cea din Plopiş și își primește oaspeții într-o clădire istorică din oraș. Interioarele te surprind cu o îmbinare a stilului baroc cu cel neoclasic, grație pasiunii pentru arhitectură a proprietarilor. O cazare într-o clădire monument istoric, la confortul secolului nostru, așadar.
Casa Cerbului
Cu un design rustic, dar în același timp modern, locația oferă o oază de liniște și relaxare și promite să facă timpul să se oprească în loc. O cabană așezată în inima naturii, cu camere amenajate într-un stil nou, care redefinește rusticul așa cum îl știam noi. Atenția la detalii este atu-ul proprietății.
La Casetta
Situată la poalele munților Gutâi, această locație rurală are o înfățișare aparte și dispune de o panoramă splendidă către pădurea aflată la aproximativ un kilometru distanță. O mică fermă plină de viață, cazarea are în curtea din spate și un spațiu special pentru păsări, unde poți admira păuni, fazani, rațe, găini și cocoși.
Casa din deal
Punctul forte al acestei cazări, deși situată într-un peisaj citadin, este că ajungi destul de repede la Lacul Albastru: într-o jumătate de oră de mers pe jos. Impresionează și atmosfera românească autentică pe care ți-o oferă căsuța din lemn, dar și vederea asupra întregii văi, grație faptului că-i amplasată pe un deal. O locație pentru oricine își dorește să experimenteze modul tradițional de viață românesc.
Casă tradițională de piatră
Îți propunem o veche căsuță pentru mineri, perfect restaurată, cu o grădină spațioasă și situată în apropierea munților și a două lacuri. Mobilierul din lemn, antichitățile salvate de proprietari și decorațiunile rustice și vechi vor fi pe placul celor care vor să experimenteze trecutul cu tot farmecul lui românesc.
Le Chalet M
Încheiem cu o cazare impresionabilă într-un sat de poveste la circa 8 kilometri de Baia Sprie: Șurdești. Acest chalet cu terasă te cucerește din prima cu vederea lui senzațională la pădure, pe care o poți admira prin ferestrele mari și generoase din living. Cabana cu aspect cochet își propune să combine confortul locuințelor moderne, cu răsfățul și priveliștea verde a pădurilor din preajmă.
Foto: Booking.com. Airbnb.com
-
LIFE
Cazări din România care promit răsfăț culinar, pe lângă confort și natură
-
LIFE
Cazări în clădiri istorice din România: vile și conace construite în secolele trecute pe care le poți închiria
-
LIFE
Vacanța din țară: cum au renovat o proprietate cu trei clădiri, din Porumbacu de Sus, construită în 1927
-
Curte
Molidul argintiu: cum se îngrijește și înmulțește acest copac superb de curte
Un arbore unic, care poate fi punctul central al grădinii tale.
-
LIFE
Semnificația coroniței de Crăciun. Unde e bine să o așezi în casă și ce simbolizează
Îți spunem și cum să îți faci una acasă.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
La câte grade se spală pernele și ce trebuie să știi dacă nu vrei să le duci la spălătorie
Depinde de tipul pernei.