LIFE

Cazări din Baia Sprie, unde poți admira lacul care își schimbă culorile în funcție de anotimp

  Baia Sprie, un oraș mai mic și mai puțin cunoscut decât reședința de județ Baia Mare, așezat la poalele Munților Gutâi, pe Valea Râului Săsar, atrage din ce în ce mai mulți turiști care caută o escapadă în care să îmbine autenticul moroșan cu frumusețea naturii. Ne-a făcut curioși.

  Din Baia Sprie se vede Lacul Albastru, un lac sulfuros care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp, de poziția soarelui sau de temperatura apei și care s-a format în urma prăbușirii unei galerii de mină (Baia Sprie este un vechi centru minier).

  Dar Baia Sprie nu este doar despre acest lac, căci nu degeaba a fost ridicat la rangul de stațiune turistică în secolele XVIII și XIX. Biserica de lemn din Surdești, Rezervația geologică Creasta Cocoșului, Rezervația fosiliferă Chiuzbaia, Lacul Bodi și, desigur, centrul istoric al orașului, punctul zero în ceea ce privește atracțiile citadine, sunt alte puncte de interes.

  Baia Sprie și cazările pe care le găsești acolo

  O să te bucuri să afli că ți-am găsit și cazare pe gustul tău. Dar și-al nostru, ce-i drept…

  Hanul Țentea-Pasul Gutâi

  Imaginile promit o evadare spectaculoasă, în mijlocul naturii, iar review-urile clienților sunt la superlativ: aceștia au fost cuceriți de amplasamentul hanului, exact la intrarea pe traseul spre Creasta Cocoșului, de mâncarea tradițională, de frumusețea peisajului și vederea spre pădure din unele camere.

  Preț: de la 190 lei/cameră

  Casa Ceauș

  Casa Ceauș se află la o distanță de 10 kilometri de Biserica de lemn din Şurdeşti și la 12 kilometri de cea din Plopiş și își primește oaspeții într-o clădire istorică din oraș. Interioarele te surprind cu o îmbinare a stilului baroc cu cel neoclasic, grație pasiunii pentru arhitectură a proprietarilor. O cazare într-o clădire monument istoric, la confortul secolului nostru, așadar.

  Preț: de la 360 lei/camera

  Casa Cerbului

  Cu un design rustic, dar în același timp modern, locația oferă o oază de liniște și relaxare și promite să facă timpul să se oprească în loc. O cabană așezată în inima naturii, cu camere amenajate într-un stil nou, care redefinește rusticul așa cum îl știam noi. Atenția la detalii este atu-ul proprietății.

  Preț: de la 270 lei/cameră

  La Casetta

  Situată la poalele munților Gutâi, această locație rurală are o înfățișare aparte și dispune de o panoramă splendidă către pădurea aflată la aproximativ un kilometru distanță. O mică fermă plină de viață, cazarea are în curtea din spate și un spațiu special pentru păsări, unde poți admira păuni, fazani, rațe, găini și cocoși.

  Preț: 300 lei/noapte

  Casa din deal

  Punctul forte al acestei cazări, deși situată într-un peisaj citadin, este că ajungi destul de repede la Lacul Albastru: într-o jumătate de oră de mers pe jos. Impresionează și atmosfera românească autentică pe care ți-o oferă căsuța din lemn, dar și vederea asupra întregii văi, grație faptului că-i amplasată pe un deal. O locație pentru oricine își dorește să experimenteze modul tradițional de viață românesc.

  Preț: 201 lei/noapte

  Casă tradițională de piatră

  Îți propunem o veche căsuță pentru mineri, perfect restaurată, cu o grădină spațioasă și situată în apropierea munților și a două lacuri. Mobilierul din lemn, antichitățile salvate de proprietari și decorațiunile rustice și vechi vor fi pe placul celor care vor să experimenteze trecutul cu tot farmecul lui românesc.

  Preț: 198 lei/noapte

  Le Chalet M

  Încheiem cu o cazare impresionabilă într-un sat de poveste la circa 8 kilometri de Baia Sprie: Șurdești. Acest chalet cu terasă te cucerește din prima cu vederea lui senzațională la pădure, pe care o poți admira prin ferestrele mari și generoase din living. Cabana cu aspect cochet își propune să combine confortul locuințelor moderne, cu răsfățul și priveliștea verde a pădurilor din preajmă.

  Preț: la cerere

  Foto: Booking.com. Airbnb.com

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cazări din Baia Sprie, unde poți admira lacul care își schimbă culorile în...