Unde te poți casa lângă Cascada Bigăr, de la cabane și pensiuni până la case sătești
publicat pe 25 iul. 2023Cascada Bigăr încă atrage turiști și reprezintă un monument natural de văzut și de vizitat măcar o dată în viață. Dacă ai în plan să faci o drumeție în zona Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și vrei să vezi și cascada, atunci ți-am pregătit o listă restrânsă dar cuprinzătoare de cazări lângă cascada Bigăr unde poți să stai.
România rămâne una dintre țările care se remarcă prin frumusețea peisajelor naturale. Turiștii străini și românii deopotrivă rămân mereu fascinați atunci când descoperă natura țării, monumentele și fauna sau zone și locuri unice.
În acest context se înscrie și deja celebra Cascada Bigăr. Cascada face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin. Ca fun fact, aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45.
Cascada Bigăr: prăbușirea și legenda care atrage turiști
Izvorul Bigăr este alimentat de un curs de apă subteran care străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După vreo 200 de metri, apa, bogată în calcar, se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos care formează, în cele din urmă, o cascada de tuf calcaros. Un fel de clopot imens format din calcare și săruri minerale, pe care mușchiul s-a prins și a crescut în strat gros.
Din păcate, în vara lui 2021, o parte din Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, „sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului”, după cum a precizat la acel moment Regia Națională a Pădurilor Romsilva.
Blestemul vrăjitoarei și Bigăr
Cu toate acestea, Casca Bigăr atrage turiști în continuare care sunt fascinați nu doar de frumusețea locului, ci și de legenda din jurul lui. Se spune că o familie de țărani de pe Valea Almajului nu putea avea copii, așa că au apelat la o vrăjitoare. Aceasta din urmă i-a zis femeii că îi va apărea în vis și îi va spune să bea apă de la izvorul dintre cele două lumi. Iar așa va avea un copil. Lucru care s-a și întâmplat, femeia fiind mama unei fete. Numai că avertismentul vrăjitoarei a fost ferm: fata își va găsi moartea dacă se va îndrăgosti. Tânăra s-a îndrăgostit atunci când a crescut de un băiat pe nume Bigăr, iar ca să scape de blestem tatăl ei a închis-o într-o grotă în munte.
Vrăjitoarea a fost înduioșată de suferința fetei, așa că i-a transformat părul într-o cascadă pe care au început că cadă lacrimile ei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta. Cei doi s-au reîntâlnit pe cealaltă lume, acolo unde și-au putut împlini povestea de dragoste.
Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică trebuie să bea apă din cascada Bigăr.
Cu aceste idei în minte, dacă îți propui să vizitezi Cascada Bigăr ar fi bine să găsești o cazare potrivită din timp. Ți-am pregătit o listă de sugestii cu cazări lângă Cascada Bigăr ca să îți plănuiești toată călătoria din timp.
1. Cazări lângă Cascada Bigăr: Pensiunea la Busu
La numai șapte kilometri distanță față de Cascada Bigăr, Pensiunea la Busu este genul de pensiune rustică unde găsești o cazare cu toate utilitățile posibile, fix în mijlocul naturii. Pensiunea la Busu dispune de internet, bar, terasă și grădină și are și camere pentru familii. Fiecare cameră are baie privată.
Turiștii care s-au cazat la Pensiunea la Busu au apreciat amplasarea excelentă lângă marginea unui râu, curtea de dimensiuni mari și diversele locuri amenajate unde poți să iei masa.
Proprietarii au fost descriși drept oameni amabili, săritori și deschiși, iar păstrăvul la grătar, una dintre specialitățile din zonă, a fost apreciat drept unul dintre felurile de mâncare care trebuie încercate.
Prețurile pentru o noapte de cazare la Pensiunea la Busu pornesc de la 30 euro.
2. Cazări lângă Cascada Bigăr: cabana Cerbu
Deși are în mod vizibil o patină distinctă a timpului, Cabana Cerbu rămâne o opțiune accesibilă, fiind una dintre cazările de lângă Cascada Bigăr care îți pot face șederea în zonă mai plăcută. Cabana se află la cinci kilometri distanță față de cascadă, drum pe care îl poți parcurge foarte repede cu mașina.
Cabana Cerbu are ca facilități o piscină, parcare privată, o grădină și un lounge comun. De asemenea, există și un restaurant unde poți să iei masa, dar și o terasă. Aici există și un loc de joacă pentru copii, iar pentru relaxarea adulților cabana dispune de băi private cu cadă cu hidromasaj.
„Ospitalitatea, liniștea, curățenia, căldura celor care ne-au găzduit. Un loc minunat, în care merită să te întorci. Mâncare bună – tocănița de vânat este excepțională! O cabană primitoare, care ne-a depășit așteptările”, spune Drăgan, un utilizator al unui site de booking care a stat la cabană.
Pentru o noapte de cazare la Cabana Cerbu prețurile pornesc de la 48 euro.
3. Cazări lângă Cascada Bigăr: pensiunea Munții Aninei
Ceva mai departe de Cascada Bigăr, cam la 19 kilometri distanță, Pensiunea Munții Aninei oferă un loc de acomodare mai nou. Aici, proprietara pensiunii este cea care însuflețește mereu șederea oaspeților, fiind foarte apreciată de turiștii care au vizitat zona.
Vizitatorii au mai apreciat curățenia din fiecare cameră, rețetele simple și homemade din restaurantul localului, iar gazda oferă o atenție deosebită fiecărui detaliu al șederii și vine cu recomandări și răspunsuri pentru orice întrebare.
„Deși am fost în extrasezon, am fost primiți cu căldură și tratați cu un deosebit respect, într-un loc foarte relaxant. Exact ce aveam nevoie pentru o mică escapadă din oraș, departe de aglomerație și gălăgie. Cu siguranță vom reveni și la vară pentru a vizita rutele de drumeție din împrejurimi – și sperăm că va mai fi și niște dulceață de portocale cu dovlecel”, povestește Victoria despre experiența ei.
Pensiunea Munții Aninei dispune de camere duble, cu sau fără balcon, fiecare având aer condiționat, recepția este deschisă non stop, iar parcarea este privată. Pentru a sta cazat aici o noapte trebuie să plătești 49 euro.
4. Cazări lângă Cascada Bigăr: cabana Staier
Rustic, tradițional și modern în același timp. Acestea sunt elementele care ar descrie simplist dar eficient Cabana Staier. Aflată în Anina, la 17 kilometri de Cascada Bigăr, Cabana Staier este construită toată din lemn, însă îmbină alături de stilul tradițional elemente moderne, cum ar fi o bucătărie complet utilată și chiar un ciubăr.
Cabana Staier se află într-o zonă liniștită din Anina, are un vibe plăcut și te face să te simți confortabil prin toate facilitățile oferite. Patul uriaș de la mansardă este, de asemenea, unul dintre punctele de atracție ale unității de cazare.
Prețul pentru o noapte de cazare aici începe de la 106 euro.
5. Cazări lângă Cascada Bigăr: Casa Luna Betiluna
Dacă drumul tău spre Cascada Bigăr face și un popas în Oravița, atunci Casa Luna Betiluna este locul ideal unde să te cazezi. Acest spațiu de cazare este văzut drept un exemplu de model al turismului rural, casa fiind apreciată pentru confort, detaliile artistice și pentru zona liniștită și plină de natură în care este poziționată.
Camerele sunt mari și spațioase, în grădina casei animalele de companie sunt binevenite, iar casa în sine a fost percepută de mulți turiști drept un loc cochet unde poți evada din rutină pentru câteva zile. Gazda este foarte primitoare și receptivă și mereu la dispoziția vizitatorilor.
O noapte de cazare aici are un preț de pornire de la 83 euro.
-
hotnews
De ce să mergi la început de toamnă în Eforie Sud, cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc
Îți povestesc din propria experiență.
-
UTILE
Cu ce se curăță carioca de pe perete, canapea sau alte suprafețe. 5 trucuri geniale
Soluțiile cele mai simple au efectele cele mai vizibile.
-
UTILE
Miros de aer închis în cameră? Cele mai simple și eficiente soluții care pot rezolva problema
Chiar dacă aerisești, poate nu o faci cum trebuie.