ECO

Cât costă o casă modulară și de ce depinde prețul

  Cât costă o casă modulară depinde de materialele folosite în construcție, dar și de suprafața totală. Există și o diferență semnificativă de preț față de o construcție tradițională, pe care ți-o explicăm în detaliu în rândurile de mai jos.

  Marea deosebire dintre o casă tradițională și una modulară ține de faptul că cea din urmă se construiește într-o fabrică și este doar asamblată la locație. Procesul de realizare a pieselor componente se desfășoară într-un mediu controlat, după standarde și regulamente foarte clare.

  Fiecare element este verificat calitativ înainte de a fi transportat la locație, ceea ce reduce timpul de finalizare a proiectului. Un alt aspect care micșorează perioada de construcție este tocmai mediul controlat în care sunt fabricate componentele. Nu mai trebuie să te gândești la ploaie și la vremea rea, care ți-ar fi încetinit munca în mod normal.

  Cât costă o casă modulară în funcție de materialele folosite și suprafață

  În cele mai multe cazuri, costurile clădirilor modulare sunt semnificativ mai mici decât cele necesare în construcția unei clădiri tradiționale. Prețul este influențat de modul în care sunt produse și asamblate.

  Cu toatea acestea, e bine să iei în considerare costul de transport specializat din fabrică până la locul viitoarei locuințe.

  Îți poți construi o casă modulară din orice materiale folosite la o clădire tradițională: beton, cărămidă, lemn, granit și polistiren. Lemnul și polistirenul sunt printre cele mai accesibile ca preț, atunci când faci totalul și calculezi cât costă o casă modulară.

  cat costa o casa modulara lemn
  Lemnul și polistirenul sunt cele mai ieftine materiale de construcție a unei case modulare.

  Dacă te gândești la o casă din lemn, prețul construcției pe metru pătrat poate fi chiar și sub 300 de euro. Ceea ce înseamnă că o casă modulară cât un apartament de două camere ca suprafață ajunge undeva pe la 13.500 de euro.

  Prețul unei case modulare din beton este în jur de 1.300 euro pe metru pătrat. O locuință doar cu parter, de o suprafață aproximativă cu a unui apartament de patru camere te costă 117.000 euro. Acest lucru face ca o locuință prefabricată să devină și mai atractivă, fiindcă poate costa cât un apartament dintr-un oraș mare.

  Trebuie, în schimb, să iei în considerare foarte mulți factori atunci când iei decizii și să alegi cea mai potrivită variantă pentru tine – nu doar din punct de vedere al prețului, ci și al siguranței.

  Casele modulare au la fel de multe stiluri și dimensiuni ca cele tradiționale

  O casă modulară nu este o construcție care te limitează în privința stilului. Aceasta poate avea același aspect ca al unei case tradiționale.

  Poate fi etajată, poate avea pivniță, terase și compartimentări personalizate. În construcția unei case modulare pot fi integrate orice tipuri de geamuri sau uși.

  Așadar, atunci când te gândești la ridicarea unei locuințe modulare, să știi că poți folosi creativitatea cât de mult îți dorești. Desigur că trebuie să treci ideile prin mâinile unui constructor, dar nu trebuie să te limitezi la o clădire dreptunghiulară și atât.

  Odată ce ai stabilit proiectul, primești și aproximarea pentru cât costă o casă modulară în cazul tău.

  O casă modulară este o construcție ecologică

  constructie casa modulara
  Construcția unei case modulare generează foarte puține resturi de materiale.

  Casele modulare sunt construcții prietenoase cu mediul din mai multe motive. Modul în care sunt realizate influențează cel mai mult acest aspect.

  Sunt clădiri care nu se construiesc la fața locului, motiv pentru care nu rămân în urmă la fel de multe materiale nefolosite și resturi. Cu toate că sunt construite în fabrici specializate, procesul de realizare lasă în urmă rămășițe. Însă acestea sunt refolosite în construcția viitoarelor case modulare. Astfel, impactul pe care un șantier al unei construcții modulare îl are asupra mediului este aproape inexistent.

  Fabricanții componentelor pentru case modulare folosesc sisteme specializate de unire a pereților cu podea și tavanul, ce permit o sigilare mai bună. În felul acesta resursele consumate pentru încălzirea spațiului sau a răcirii acestuia cu aer condiționat sunt reduse.

  Informează-te din mai multe locuri atunci când cauți să afli cât costă o casă modulară. Fiecare fabricant are prețuri diferite și oferă mai multe tipuri de servicii.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cât costă o casă modulară și de ce depinde prețul